Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani added 2 items to TV Journal list
The Decalogue
Doctor Who

1 year, 4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
The Flash

1 year, 4 months ago
Friday
16th of June, Internet Kieltämättä viihdyttävämpi ja rennompi elokuva kuin osasin odottaa. Onhan tämä yksi tunnetuimmista stoner-elokuvista tänäkin päivänä. Chris Tucker on roolissaan pilvenpolttaja Smokeyna yllättävän siedettävä. Ice Cube ei hänkään työttömänä lorvailijana ole hassumpi. Friday on vähän niin kuin jos Boyz n the Hood olisi komedia, ei siis kovin katu-uskottava tai elämänmakuinen, mutta soveltuu hyvin aivot narikkaan -viihteenä.
1 year, 4 months ago
Friday
 Friday 7/10
1 year, 4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Books read in 2016 list
The Lord of the Rings: Two Towers
Kaksi tornia on heikompi kokonaisuus kuin Sormuksen ritarit, siinä missä elokuvaversio oli Jacksonin trilogian heikoin, mutta siitä huolimatta hyvä teos. Onhan tässä sentään yksi saagan huomattavimmista taistelukohtauksista. Valitettavasti suuri osa kirjasta on vain jaarittelua ja paikasta toiseen ravaamista, mutta ne osa-alueet jotka ovat oikeasti intensiivisiä ja jännittäviä, toimivat erinomaisesti.
1 year, 4 months ago
JoJo
Complete Episodes: 39
1 year, 4 months ago
Kookosbanaani posted a image

1 year, 4 months ago
Open Your Eyes
10th of June, DVD Avaa silmäsi on turhaan jäänyt menestyneempien 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun psykologisten trillerien varjoon ja kyseessä on todellinen espanjalaiselokuvan helmi. Ohjaaja Alejandro Amenábar yhdistelee nerokkaasti rakkaustarinan, psykologisen jännityksen ja jopa tieteiselokuville tyypilliset pohdinnat kiehtovaksi sopaksi. Kokonaisuus ei ole enemmän kuin osiensa summa, mutta kun kaikki osa-alueet toimivat vähintäänkin loistavasti, niin kauheasti ei valitettavaa löydy. Elokuva alkaa melko hidastempoisesti, mutta paranee tasaisesti huikeaa lopetusta kohden. Näyttely on kauttaaltaan erinomaista ja etenkin Eduardo Noriegan traaginen päähenkilö vetää puoleensa. Amenábar nostaa elokuvallaan esille pohdintaa mm. syväjäädytyksestä sekä unen ja valvetilan rajojen hämärtymisestä. Välillä on vaikea hahmottaa, mikä on unta ja mikä ei ja vaikka elokuvan lopetus vastaakin moniin kysymyksiin, niin Avaa silmäsi vaati vähintäänkin toisen katselukerran, että tästä saa kaiken irti. Ja sen se tosiaan ansaitseekin.
1 year, 4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2016 list
Sid Meier
Finished on 4th of September, Steam Superaddiktoiva Civilization V on kieltämättä paras pelaamistani strategiapeleistä. Olen tosin myös todella huono tässä ja niin on ilmeisesti tarkoituskin ensimmäisellä peluukerralla. Virheistä oppii ja huomasin jatkuvasti kehittyväni sekä maanpuolustajana että arkkitehtinä. Oman sivilisaation rakentaminen on juuri niin koukuttavaa, kuin miltä se kuulostaa. Palaan tämän pariin joskus toiste, tauko tässä tekee varmasti terää. Edit: Uusi yritys. Tällä kertaa pelasin Japanilla, joka on hyvä sivilisaatio aloittelijoille (ainakin Domination Victorya tavoitellessa, sillä japanilaisyksiköt taistelevat vakavasti haavoittuneinakin täysillä). Läpi meni tällä kertaa ennen kuin sivilisaationi kerkesi edes Future Eralle. Varmasti pelaan vielä muillakin sivilisaatioilla läpi jatkossa.
1 year, 4 months ago
1 year, 4 months ago
Kookosbanaani posted a image

1 year, 4 months ago
Three Colours: Red
7th of June, Digiboksi Väritrilogian onnistuneesti päättävä Punainen on samalla myös mielestäni trilogian heikoin osa. Löyhästi Ranskan lipun veljeyttä kuvastavaan punaiseen väriin perustuva elokuva tuntuu ajoittain menevän liikaa aiheen vierestä. Jean-Louis Trintignantin kyyninen ja itsetuhoinen tuomari on kieltämättä kiehtova hahmo, kenen ihmisvihaa täynnä oleva elämäntapa kuvastaa hyvin värin luomia tunnetiloja. Valitettavasti Irène Jacobin näyttelemä malli on trilogian heikoin päähenkilö ja tuntuu vain välineeltä, jota hyödynnetään tuomarin tunnetilojen analysointiin. Näiden kahden välinen platoninen suhde ei sekään toimi kovin hyvin. Lopetus, jota on välillä hehkutettu sellaiseksi, joka nitoo trilogian onnistuneesti yhteen, oli vain omaan silmään sarja cameoita edellisistä elokuvista, eikä yhtään sen enempää. Vaikka Punainen onnistuukin pääosin tavoitteessaan, kokonaisuus olisi toiminut huomattavasti paremmin, jos tuomari olisi ollut päähenkilö mallin sijaan, sillä hänen ympärilläänhän tämä elokuva pääosin pyörii.
1 year, 4 months ago
1 year, 4 months ago
Three Colours: White
6th of June, Digiboksi Kieslowskin väritrilogian kolmas osa on kokonaisuutena selkeämpi, eheämpi ja kaikin puolin parempi elokuva kuin Sininen. Valkoisen teemana on värinsä mukaisesti puhtaus ja viattomuus, jota käsitellään monipuolisesti Zbigniew Zamachowskin näyttelemän epäonnisen parturi Karolin näkökulmasta. Karol on elokuvan päähenkilönä huomattavasti sympaattisempi kuin Sinisen Juliette Binochen näyttelemä leski, vaikka tekeekin elokuvan edetessä joitain moraalisesti kyseenalaisia tekoja. Elokuvallaan Kieslowski viekin katsojan ihmismielen syövereihin ja pakottaa jokaisen katsomaan omaan napaansa ja pohtimaan, mitkä tilanteet saavat yksilön moraalin horjumaan vaakalaudalla. Loppua kohden Valkoinen muuttuukin onnistuneesti mustaksi komediaksi, joka on yhtä likainen kuin kahvin tahrima valkoinen lakana.
1 year, 4 months ago
1 year, 4 months ago
Three Colours: Blue
5th of June, Digiboksi Kieslowskin tuotantoon on pitänyt jo pitkään tutustua, mutta aina tekosyillä lykännyt sitäkin yhä vain kauemmas. Lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja päätin vilkaista digiboksin syövereistä, mitä Kieslowkin väritrilogian ensimmäisellä osalla on tarjottavanaan. Sininen perustuu löyhästi Ranskan lipun siniseen väriin, joka symboloi vapautta, tosin Kieslowski ei ole tehnyt tästä ihan niin helposti tulkittavan. Sininen symboloikin vapauden ohella mm. tilaa, luottamusta ja jopa vakautta ja Kieslowski käsitteleekin näitä osa-alueita monipuolisesti, kun Juliette Binochin leski kokoaa elämänsä uudelleen, jatkaen edesmenneen puolisonsa jalanjäljissä. Kuvaus on ensiluokkaista ja keskittyy välillä rauhallisen seesteisesti pieniin yksityiskohtiin. Positiivinen ensikosketus aiemmin itselleni tuntemattoman ohjaajan tuotantoon, joka tosin yksittäisenä elokuvana tuntuu hieman suppealta, mutta katsotaan nyt ensin, mitä trilogialla kokonaisuudessaan on tarjottavanaan.
1 year, 4 months ago
1 year, 4 months ago
Kookosbanaani voted for list
Kankku's TV Journal (69 tv items)
1 year, 4 months ago
Sword Art Online
One Punch Man

1 year, 4 months ago
1 year, 4 months ago
The Night of the Hunter
Reverend Harry Powell (Robert Mitchum)
1 year, 4 months ago
The Night of the Hunter
2nd of June, Internet Sääli, ettei Charles Laughton ohjannut kuin yhden kokopitkän elokuvan elämänsä aikana, sillä Räsynukke on mestariteos vailla vertaa. Robert Mitchum on elämänsä roolissa "Leaning on the Everlasting Armsia" laulavana, tekopyhänä pastori Harry Powellina, kuka on parhaimpia leffapahiksia ikinä. Huomattava osa elokuvan vetovoimasta onkin pitkälti karismaattisen Mitchumin harteilla, kuka varastaa show'n täysin muilta näyttelijöiltä. Tunnelma on surrealistista kuvaustaan myöten omaperäisen unimainen ja juuri siksi niin kiehtova. Räsynukessa on monta ikimuistoisen tunnelmallista kohtausta, jotka jo yksistään ovat vakiinnuttaneet tämän yhtenä suurimmista elokuvaklassikoista.
1 year, 4 months ago
Nosferatu
2nd of June, Internet Kaikkien vampyyrielokuvien isä ja suunnannäyttäjä, joka vielä tänäkin päivänä osaa olla karmiva ja painajaismainen. Max Schreck eläytyy kreivi Orlokin rooliin uskottavasti ja näyttääkin jo ulospäin riittävän vampyyrimäiseltä ja uhkaavalta. Vaikka kuva -ja äänenlaatu onkin 20-luvun karua, niin omalla tavallaan vanhentunut ulkoasu vain parantaa jo valmiiksi kolkkoa tunnelmaa. Painostava urkumusiikki on vertaansa vailla. Ajan hammas on tosin päässyt jo osittain puraisemaan tätäkin klassikkoa, sillä välillä oli vaikeuksia pysytellä kärryillä juonessa, jota suppea dialogi kantaa vaivoin eteenpäin. Kaikesta huolimatta se aito ja alkuperäinen elokuvasovitus Bram Stokerin mahtavasta klassikkoromaanista, jolle monet nykyajan kauhuelokuvat ovat paljon velkaa.
1 year, 4 months ago
Hellsing

1 year, 4 months ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
Tetsuo: The Iron Man

have watched

10/10

Nosferatu

have watched

8/10

The Girl Who Leapt Through Time

9/10


1 year, 4 months ago
Metropolis
1st of June, Internet Aivan mahtava klassikko teknologian riivaamasta tulevaisuuden yhteiskunnasta. Episodimainen rakenne toimii ja kokonaisuutena Metropolis on kuin näytelmäsovitus yhdistettynä miljoonaluokan budjettiin. Lavasteet ovat aikansa elokuvaksi todella näyttäviä, eivätkä näytä näin nykyajan mittapuullakaan hassummilta. Metropolis kuvaa maanisella, jopa ahdistavalla tavalla kuinka utopistinen tulevaisuudenkuva on vain huonoissa oloissa elävien työläisten ylläpitämää kulissia ja pinnan alla kytee aikakaudelle tyypilliseen tapaan räjähtämispisteessa oleva poliittinen kahtiajako. Elokuvan työväki toimii vertauskuvana kommunismille, kun taas kaupunkia johtava Joh Fredersen kannattaa kapitalismin yksityisyrittäjyyttä. Metropolis muuttuu loppua kohden hyvinkin häiritseväksi pätkäksi, kun ihmiset tajuavat antaneensa teknologialle liian suuren roolin yhteiskunnan pyörittämisessä.
1 year, 4 months ago
Metropolis
 Metropolis 10/10
1 year, 4 months ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block