Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
9 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Trailer Park Boys

9 months ago
Logan
14th of October, Blu-Ray Verellä, irtopäillä, hiellä ja kiroilulla varustettua Marvelia aikuisille. Onhan tämä ylihypetetty ja yliarvostettu, mutta itse viihdyin kyllä enemmän, mitä monessa muussa Marvel-elokuvassa yhteensä. Pituutta on jälleen kerran aivan liikaa ja olematonta juonta pohjustetaan Wolverinen ja hänen tyttärensä välisellä suhteella vähän turhankin kanssa. Juoni jätti itselle vähän ristiriitaisia tunteita ja välillä tuntui siltä kun olisin katsonut Marvel-fanaatikon tekemää fan fictionia. Itse en siis pysty millään näkemään tätä enkä Deadpoolia osana X-Men -kaanonia. Hugh Jackman vetää viimeisen kerran roolinsa Wolverinena kunnialla loppuun ja vanhuudenhöperö Patrick Stewart tarjosi parit naurut. Pahikset ovat selkeä parannus Deadpooliin verrattuna ja etenkin Boyd Holbrookin niljakas psykopaattikyborgi jäi mieleen yhtenä vastenmielisimmistä pahiksista mitä olen hiljattain nähnyt. Verinen väkivalta miellyttää näin vanhemmalla iällä paljon enemmän, mitä kesymmissä Marvel-elokuvissa. Muutenkin tykkäsin Mad Max -tyylisestä otteesta. Jos Marvelit tulevat korvista ulos, niin suosittelen tätä, ei todellakaan ansaitse paikkaansa Imdb top 250 -listalla, mutta ajaa äijäviihteenä asiansa.
9 months, 1 week ago
Logan
 Logan 7/10
9 months, 1 week ago
Get Out (2017)
13th of October, Blu-Ray Massasta poikkeava ja hypnoottinen trilleri, jonka voi myös nähdä läpileikkaavana satiirina rotusorrosta ja sen historiasta. Ohjaaja Jordan Peele osaa vetää lähes jokaisesta oikeasta narusta. Trillerinä Get Out on tiivistunnelmainen ja otteessaan pitävä, satiirina provosoivasti kantaaottava ja visuaalisesti hyvin uniikki. Vaikea on sanoa itse elokuvan juonesta tai teemasta mitään spoilaamatta, joten tämä pitää vain yksinkertaisesti nähdä. Rytmitykseltään laahaavasti alkava, mutta paranee loppua kohden.
9 months, 1 week ago
9 months, 1 week ago
9 months, 1 week ago
9 months, 2 weeks ago
9 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
Strange Circus

have watched

8/10

Why Don

have watched

8/10

Cold Fish

have watched

8/10

Suicide Club

9/10


9 months, 2 weeks ago
Tokyo Story
4th of October, DVD Tokyo Story on vähäeleisen koskettavasti kuvattu draamaelokuva, jossa teollistunut, moderni Japani sekä perijapanilaiset perhearvot kohtaavat toisensa. Aikuisiksi kasvaneilta lapsilta ei enää liikene kasvavien työkiireiden keskellä viettää aikaa ikääntyneiden vanhempiensa kanssa. Kaunis ja koskettava elokuva, jota ei turhaan pidetä yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista elokuvista. Tämän voi myös nähdä eräänlaisena vedenjakajana uuden ja vanhan japanilaisen elokuvan välillä. (Pitkästä aikaa oikeasti vaikea kommentoida jotain elokuvasta, taidan tulla pikku hiljaa tieni päähän sen suhteen, että miten riittää sanat ja retoriikka enää jatkossa.)
9 months, 2 weeks ago
Jäniksen vuosi                 (1977)
3rd of October, DVD Ehta kotimainen klassikko sekä näkemistäni Risto Jarvan elokuvista selkeästi paras. Edelleen ajankohtainen kertomus ihmisen ja luonnon välisestä yhteydestä. Antti Litjan Vatasen sekä jäniksen välinen ystävyys on kauniin vähäeleisesti kuvattu. Suomalaisen luonnon kauneutta taas ei ole yksikään toinen ohjaaja onnistunut vangitsemaan yhtä kauniisti mitä tässä. Paasilinnan alkuperäisromaanin yhteiskuntakriittisyys sekä teema ihmisen etääntymisestä luonnosta koskettaa nyt vieläkin enemmän mitä ensi-iltanaan. Tätä katsoessa tuli melkein itsekin mieli lähteä luontoon tarpomaan ilman selkeää määränpäätä.
9 months, 2 weeks ago
9 months, 2 weeks ago
Colossal
 Colossal  6/10
9 months, 2 weeks ago
Black Swan
2nd of October, DVD Aronofsky ei lukeudu lempiohjaajiini, vaikka tekeekin keskitasoa parempia elokuvia, jotka loistavat sekä visuaalisesti että audiovisuaalisesti. Syynä tähän lienee se, että hyvistä elokuvistaan huolimatta hän tuppaa aina valitsemaan idean, joka ei ole lähtökohtaisesti lainkaan omaperäinen tai tuore. Black Swanin tapauksessa ollaan selkeästi otettu vaikutteita Satoshi Konin mestarillisesta Perfect Bluesta, vaikka mies toisin väittääkin. Tämä kyseinen seikka häiritsi minua hiukan katselun aikana, vaikka muuten elokuvasta tykkäsinkin. Black Swan on elokuva, joka on melkein täysin Natalie Portmanin roolisuorituksen varassa. Lahjakkaan, mutta mielenterveydeltään epävakaan balettitanssijan Ninan matka kohti hulluutta on kuvattu ensiluokkaisesti. Kuvaus jäi tästä kaikkein päälimmäisenä mieleen ja jokainen tanssiliike on kuvattu sulavan yksityiskohtaisesti. Elokuvan viimeinen akti oli palkitsevin osuus, jossa tiivistyi kaikki se mitä elokuvan aikana yritettiinkin rakentaa. Muutamasta pelottavasta kohtauksestaan huolimatta ei ehkä niin vangitseva trilleri mitä dvd:n takakansi antoi ymmärtää, vaikka nautinkin suuresti elokuvan visuaalisesta puolesta sekä näyttelijäsuorituksista. Pitäisi kyllä uudelleenkatsoa Aronofskyn tuotantoa uusiksi, kun nuo tämänhetkiset pisteytykset tuskin pitävät enää paikkaansa.
9 months, 2 weeks ago
Black Swan
 Black Swan 6/10
9 months, 2 weeks ago
Täältä tullaan, elämä!
1st of October, DVD Kolme iltaa putkeen pelkkää Tromaa vaati kyllä veronsa ja nyt vaihteeksi ajattelin katsoa jotain, jolla on oikeasti jotain elokuvallistakin arvoa. Täältä tullaan elämä on karulla tavalla realistinen, mutta kuitenkin rosoisen kaunis ja ajaton nuoruudenkuvaus, jossa välittyy erinomaisesti aikakauden punkhenki ja nuorisokulttuuri. Aidolla synnytyksellä alkava elokuva on yllättävän raju intro kotimaiselle elokuvalle ja toimii vakavasti otettavana moodsetterinä kaikelle tulevalle. Ohjaaja Tapio Suomisen kuvaus tarkkailuluokan ongelmanuorista on edelleen pettämättömän ajankohtainen. Koko muu koulu rehtoria myöten näkee tämän kyseisen pienluokan vain sopeutumattomien rasavillien sakkina, mutta katsoja näkee heidät juuri sellaisina kuin he oikeasti ovat: risaisten perhetaustojen ja opettajien vähättelevän asenteen kalvamina sieluina, joille on vaikeaa löytää paikkaansa yhteiskunnan asettamien vaatimusten edessä. Amatööritason näyttelijät vetävät loistavat roolisuoritukset. Esa Niemelä on helposti samaistuttava haavoittuvaisena Jussina ja Pertti Reposen sympaattinen tarkkisluokan opettaja on itsekin yhtä yksinäinen, mitä moni hänen oppilaistaan. Kati Outinen on hänkin debyyttiroolissaan vaikuttava luokan ainoana tyttönä. Pelle Miljoonan ja Maukka Perusjätkän tahdittama elokuva ei käy missään välissä tylsäksi tai puuduttavaksi, vaikkakin pituutta on ehkä hieman liikaa. Olisin myös toivonut hiukan enemmän syvyyttä muihin tarkkailuluokan nuoriin ja heistä ainoastaan vain muutaman taustoihin paneuduttiin kunnolla. Tässä on elokuva, joka loi pohjaa koko tulevalle vuosikymmenelle.
9 months, 3 weeks ago
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead                 (2006)
30th of September, DVD Voi vittu mikä elokuva. Tästä on paha sanoa, vihaanko tätä vaiko rakastan salaa. Meno on överimpää, kuin yhdessäkään aikaisemmassa Troma-elokuvassa yhteensä. Tälläkin kertaa pahasti ylipitkä ja tylsä, mutta viihdytti satunnaisesti niinä harvoina hetkinä, kun meno oikeasti yltyi goreksi. Alkaa todella laahavasti ja kestää huomattavan tovin, ennen kuin oikeasti alkaa tapahtua. Jotain purevaa kritiikkiä pikaruokaketjujen epäeettisyydestä koitetaan siinä sivussa vääntää, vaikkakin hyvin ohuesti. Lloyd Kaufmanilla näyttää kuitenkin olevan hauskaa pomppiessaan sukkahousuissa ja hameessa, joten kaipa se on tärkeintä. Tämä olisi pitänyt kyllä katsoa krapulassa, ellei peräti humalassa, jotta olisi säästynyt muutamalta erittäin suurta myötähäpeää aiheuttavalta musiikkinumerolta. Jos olet aina halunnut nähdä verta, suolenpätkiä, jättimäisiä zombiekanoja ja kuvottavia ulostepurkauksia samassa paketissa, tämä on sinulle.
9 months, 3 weeks ago
Troma
29th of September, DVD Elämä Tromavillessä oli näköjään niin perseestä, että sieltä piti paeta amerikkalaista unelmaa ulkomaille. Mutta koska tromalaiset ovat tuomittuna ikuiseen kärsimykseen, kuin kohtalon ivana heidän lentokoneensa haaksirikkoituukin autiolle saarelle ja herätään siihen tosiseikkaan, ettei elämä tuon maailman ongelmajätekeskuksen ulkopuolella ole yhtään sen mukavampaa. Lähtöasetelmaltaan ehtaa Tromaa, mutta harmillisesti tällä kertaa meno lässähti varsin puuduttavaksi. Eiliseen Class of Nuke 'Em Highin verrattuna Troma's War on tylsä, yksitoikkoinen ja olemattomaan sisältöönsä nähden ylipitkä snorefest, jota katsottaessa puolitoistatuntia tuntuu liki neljältä ja puolelta tunnilta. Leffan nimi on kyllä äärimmäisen lupaava, mutta itse en ihan toivonut Troman sotaelokuvalta Rambo-tyylistä apinointia autiolla saarella. Pari ihan hauskaa kohtaa löytyy, mutta muuten sangen unohdettava tapaus.
9 months, 3 weeks ago
Troma
 Troma's War 4/10
9 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
9 months, 3 weeks ago
Class of Nuke
28th of September, DVD Päätin sitten vihdoin ja viimein korkata tuon Best of Troma -kokoelman. Neljän leffan paketin aloittava Class of Nuke 'Em High on käsittääkseni Toxic Avengerin ohella Troman tärkeimpiä kulttiklassikoita ja jotka loivat yhdessä pohjaa Troman omaperäiselle tyylille luoda röyhkeitä ja anteeksipyytelemättömän vastenmielisiä b-elokuvia. Juoni ja lähtöasetelma ovat kuin suoraan plagioitu Class of 1984:sta, paitsi että mukaan on sekoitettu ripaus splatteria, mustaa huumoria sekä ydinjätehirviö. Ihastuin tuohon teinielokuvan puolikkaaseen hetkessä ja tämä näyttää ja tuntuu vieläkin enemmän 80-luvun tuotteelta, mitä Toxie. Tromavillessa ei kyllä pahemmin ongelmajätepäästöistä välitetä ja siinä sivussa brutaalisti kuolleet viattomat sivulliset ovat vain sivuseikka. Katsojasta riippuen tämän voi nähdä myös jonkinlaisena satiirina nykyajan teollistumisesta, mutta en usko, että Lloyd Kaufman halusi tehdä muuta kuin astetta ronskimman kauhukomedian. Verta, suolenpätkiä, tissejä ja jopa Toxic Avengerista tuttu läski pormestari ovat mukana ja mitä sen parempaakaan sopii Tromalta odottaa. Poikkeuksellisen laadukasta roskaa, joka sopii katsottavaksi myös muulloin kuin krapula-aamuna.
9 months, 3 weeks ago
Irreversible
27th of September, DVD Gaspar Noen haastava Irreversible vie katsojansa mukavuusalueen ulkopuolelle. Toisin kuin psykedeelinen Enter the Void, Irreversible on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä tapahtuva shokkihoito. Pahamaineinen, yhden otoksen, ja liki kymmenen minuuttia kestävä raiskauskohtaus on erittäin epämiellyttävä kohtaus, joka saa katsojan kyseenalaistamaan kaiken sen, mitä on valmis elokuvalta näkemään. Noen omaperäinen tyyli kertoa elokuva käänteisessä järjestyksessä on erittäin nerokas ratkaisu, joka ei ole pelkkää esteettistä kikkailua, vaan joka kääntää elokuvan sanoman täysin toiselle kurssille. Kostotarinana alkava elokuva muuttuu lopulta eksistentialistiseksi pohdinnaksi ajan ja kohtalon merkityksestä. Niin kuin elokuvan nimessäkin lukee, peruuttamattomuus on tässä kantavana tekijänä. Mitä ikinä elämässäsi teetkään, niin kaikki se on peruuttamattomanta. Noe herättää katsojassa myös kipinän pohtia, että onko ihmisellä oikeasti mitään päätösvaltaa elämässään, vai seuraavatko tapahtuvat toisiaan sitä mukaa, miten kohtalo on ne meille ohjelmoinut. Tässä elokuvassa meinasi kyllä välillä tulla aidosti paha olo, ei pelkästään brutaalin väkivallan takia, vaan myös poukkoilevan käsivarakameran pyöriessä ja pomppiessa pitkin ruutua. Tätä tukevat myös painostava äänimaailma, joka koostuu etenkin alkupuolella lähinnä matalista kumahduksista. Rytmitykseltään kokonaisuus tuntui enemmän yhdeltä pitkältä otokselta, joka kohtausten välillä liukuu yhdestä ulottuvuudesta toiseen. Järkyttävästä sisällöstään huolimatta Irreversible tarjoaa paljon enemmän. Monica Belluccin ja Vincent Casselin syvästi inhimilliset roolisuoritukset näyttävät hyvin, miten haavoittuvainen olento ihminen on ja miten kosto on aina päälimmäisin tunnetila silloin, kun tragedia sattuu omalle kohdalle. Elokuvan toisella puoliskolla on myös keskustelua elämästä, seksistä ja tunne-elämän merkityksestä. Monelta on ihan syystäkin jäänyt Irreversiblen syvempi merkitys kokematta, sillä herkempi katsoja luovuttaisi viimeistään puolivälissä. Kyseessä on kuitenkin tapaus, joka tarvitsee kunnolla avautuakseen kypsyyttä ja suvaitsevaa mieltä, jotta näkee pintaa syvemmälle. Irreversible on elokuva, joka on samaan aikaan yhtä järkyttävä, kuin se on myös kaunis.
9 months, 3 weeks ago
Irreversible
 Irreversible 10/10
9 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

9 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Inhumans

9 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Helppo elämä
Complete Episodes: 32 Seasons: 3
9 months, 4 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block