Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Transformers: The Movie
The Sandlot
The Cabinet of Dr. Caligari
The Nightmare Before Christmas
Dawn of the Dead

10 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Handmaid
Waiting for a new season Episodes: 10 Seasons: 1
10 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

10 months, 3 weeks ago
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto: San Andreas
FEZ

10 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Thick of It
Going to watch more Episodes: 14 Seasons: 3
10 months, 4 weeks ago
Cliffhanger
28th of April, Digiboksi Harlinin elokuvat ovat kaikki korkeintaan keskitason toimintarymistelyitä ja Cliffhanger onkin Die Hard 2:n ohella miehen siedettävämpää tuotantoa. Ihan viihdyttävä Stallone-pätkä kyseessä ja menee kertaluokan viihteenä. Michael Rooker varastaa show'n Stallonelta kuivine one-linereineen. John Lithgow'n väkinäistä brittiaksenttia mongertava Eric Qualen on varsin yksipuolinen ja tylsä pahis. Cliffhangerin parhaimmat hetket ovat kuitenkin näyttävät vuoristokiipeilyt, jotka luovat onnistuneesti korkeanpaikan jännitystä. Harlin ei tosin käännä tätä elementtiä edukseen, vaan lähinnä hyödyntää lumisia vuoria pelkkänä tapahtumapaikkana, eikä varsinaisena plot pointtina.
10 months, 4 weeks ago
Cliffhanger
 Cliffhanger 6/10
10 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
FEZ
Finished on 29th of April, Steam FEZ on yksi viime vuosien tunnelmallisimmista ja omaperäisimmistä indie-tasoloikista. Mikä tekee FEZ:stä niin omaperäisen on sen isometrisyys. Kaikki kentät ovat kolmiulotteisia sivusta päin kuvatusta 2D-ulkokuorestaan huolimatta ja pelille uniikki ominaisuus on kameran kääntäminen, joka tekee jokaisesta kentästä moniulotteisen. Tähän isometriseen järjestelmään pohjautuva pelimekaniikka tekee jokaisesta puzzlesta sopivasti haastavan, muttei missään vaiheessa liian turhauttavan tai vaikean. Tunnelmallinen ja rauhallinen soundtrack (jonka säveltänyt Disasterpeace teki soundtrackin myös aikaisemmin pelaamalleni Hyper Light Drifterille) sopii erinomaisesti FEZ:n kauniiseen pikseligrafiikkaan ja toimii eräänlaisena kannustimena tutkimaan jokaisen kiven ja kannon. Vahvasti tutkimiseen painottuva pelihän FEZ on ja ainoa huono puoli on, että jotkut pelin kuutioista on ehkä liiankin hyvin piilotettu ja pelin läpäisemiseksi on vähintään 32 löydettävä.
10 months, 4 weeks ago
10 months, 4 weeks ago
Persona 5
Hyper Light Drifter

11 months ago
Groundhog Day
27th of April, Digiboksi Todella mieleenpainuva ja viihdyttävä komedia, josta näkee selvästi entisen Ghostbusters-kaksikon, ohjaaja Harold Ramisin sekä pääosanäyttelijä Bill Murrayn, omaperäisen ja kokeilevan tyylitajun. Genreltään Groudhog Day on romanttinen komedia, mutta ei edusta yhtäkään lajityyppinsä pahimpia kliseitä, vaan on ehtaa ysäriä. Murrayn näyttelemä itsekeskeinen meteorologi huomaa elävänsä samaa päivää uudestaan ja uudestaan. Varsin simppelistä ja epätavallisesta juonestaan huolimatta kyseessä on yllättävän monikerroksinen -ja ulotteinen komedia. Elokuvan edetessä huomaa, kuinka Murrayn roolihahmo kehittyy ja oppii tuntemaan kaupungin asukkaat entistä paremmin. Variaatiot samasta päivästä pitävät menon mukavan tuoreena koko pituutensa ajan. Ajoittain Groundhog Day on enemmän tragikomedia, kuin romanttinen komedia, eikä mikään ihme, sillä Murrayn roolihahmo ei pääse lumimyrskyn takia lainkaan pois Pennsylvanialaisesta pikkukaupungista. Alkaa suhteellisen hitaasti ja mielenkiinnottomasti, mutta paranee tasaiseen tahtiin loppua kohden. Kannatti ihmeessä katsoa tylsän päivän pelastukseksi.
11 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Hyper Light Drifter
Finished on 27th of April, Steam Hyper Light Drifter on yksi niistä peleistä, joita voi luokitella tavalla tai toisella taiteeksi. Nimetön pelihahmo etsii parannuskeinoa vakavaan sairauteen post-apokalyptisessä maailmassa, jonka neljä ilmansuuntaa toimivat Zeldamaiseen tapaan temppeleinä. Pelimaailman keskellä on eloonjääneiden ihmisten asuttama leiri, jossa voi ostaa päivityksiä aseilleen sekä uusia kykyjä. Vaikka peli onkin saanut pelimekaniikaltaan paljon vaikutteita Zeldasta, niin HLD:tä pelattaessa ei tule ollenkaan mieleen Zelda, sillä sen taistelumekaniikka on täynnä moderneja jippoja. Hyvin nopeatempoinen ja haastava peli kyseessä, jossa salamannopeat refleksit ovat välttämättömiä etenkin pahimpien bossien tapauksessa. Tässä pelissä ei todellakaan pidä rynnätä pää edellä joka paikkaan, vaan edetä varovaisesti jokainen siirto tarkkaan harkiten. Omaperäinen ja näyttävästi tyylitelty pikseligrafiikka miellyttää silmiä ja tunnelmallinen, rauhallinen soundtrack sopii pelin yksinäiseen tunnelmaan. Pelinkehittäjähän sai inspiraationsa tähän peliin synnynnäisestä sydänviastaan, mikä tekee tästä viime vuoden indie-helmestä lähes henkilökohtaisen taideteoksen.
11 months ago
The Untouchables
11th of April, DVD Scarfacen tavoin myös Lahjomattomat on DePalman tyylikäs rikosdraama, joka tällä kertaa sijoittuu kieltolakiajan Yhdysvaltoihin ja gangsterien valtaamaan Chicagoon, jonka keskiössä ovat Kevin Costnerin lahjomaton etsivä Elliot Ness sekä Robert DeNiron Al Capone. En ole Robert Stackin tähdittämää alkuperäissarjaa seurannut, mutta tämän nähtyäni kiinnostuin entistä enemmän. Varsin verinen ja inhorealistinen pätkä kyseessä ja etenkin pesäpallomailakohtaus jäi mieleen. Costner on päähenkilöksi melko yksipuolinen ja tylsä, mutta muuten näyttelijät ovat hyviä, varsinkin DeNiro sekä Sean Conneryn näyttelemä veteraanipoliisi Malone, joka ei tosin ihan Oscarin arvoinen roolisuoritus ole. Välillä vähän ärsytti elokuvan ensimmäisen puoliskon väkinäiset sankarimaisuudet, jotka tosin onneksi toisen puoliskon puolella alkavat vähitellen haihtua, kun Caponen armoton trokari-imperiumi alkaa näyttää todelliset kyntensä. DeNiron ruutuaika jäi harmittavan vähälle ja loppua kohden keskityttiin vähän liikaa Nessin ympärille. Ennio Morriconen musiikki huuliharppuineen ja jazzmaisine vivahteineen tukee jo valmiiksi käsinkosketeltavaa 30-lukulaista tunnelmaa.
11 months, 2 weeks ago
The Wedding Waltz
8th of April, Theater Mätti Ijäksen kulttielokuva Katsastus on tragikomedia nelikymppisistä, jotka elävät vieläkin nuoruusvuosiaan. Varsin hauska vajaa tunnin lyhäri, joka on kokonaan Vesa Vierikon, Sulevi Peltolan ja Markku Maalismaan näyttelemän kolmikon varassa. Mukaan mahtuu lyhyestä kestostaan huolimatta nakkikioskitappelu, tienvarsiravintola ja perisuomalaiset häät sekä keski-iän kriisi. Vierikon Dodge keretään sekin siinä sivussa katsastuttamaan Ruotsin puolella. Katkeransuloisen osuuden elokuvaan tuo se, että nuoruus on aina ennen pitkää ohi ja aikuisuuden vastuu välttämätön.
11 months, 2 weeks ago
11 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Shovel Knight
Finished on 8th of April, Steam (Specter of Torment) Shovel Knight lensi hujauksessa Steam-pelikirjastoni kärkipäähän ilmaisine lisäosineen, jotka Yacht Club Games olisi voinut ihan hyvin julkaista erillisinä peleinä. Tällä kertaa pelattavana hahmona on Specter Knight, kenen esiosa Shovel Knightin kampanjalle on varsin mielenkiintoinen tarinaltaan. Specter Knightin pelattavuus on rautaa: ukko pystyy kiipeämään ja hyppimään pitkin seiniä sekä kimpoamaan vihollisistaan. Tasot ja pomot on suunniteltu kokonaan uusiksi, eikä ihme, sillä juoni ei seuraa pääpelin aikajanaa. Ainoana miinuksena mainittakoon, että tämä on ylivoimaisesti helpoin kaikista kolmesta pelattavasta tarinasta, minkä lisäksi kokonaisuus tuntuu paikoitellen turhan lyhyeltä. Joka tapauksessa malliesimerkki siitä, miten DLC pitää tehdä ja tämän voimin voi odottaa toiveikkaana King Knightin kampanjaa.
11 months, 2 weeks ago
Hellsing Ultimate

1 year ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Deuce

1 year ago
Kookosbanaani commented on a list
Gay Option (29 games items)

"Stardew Valley has an option for same sex marriage."


1 year ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
The Sex Pistols

9/10

Never Mind the Bollocks, Here

10/10


1 year ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Tales of Symphonia
Tales-sarja on jäänyt itseltäni hyvin vähäiselle huomiolle ja Symphoniaan tutustumista helpottikin huomattavasti hiljattain julkaistu Steam-versio. Ja kyllähän tästä huomaa ihan syystä, miksi tämä on sarjansa suosituimpia ja tunnetuimpia osia. Pelattavuus on kivenkovaa toiminta-RPG:tä ja kombojen hakkaamista, joka ei saa edes satunnaistaistelut tuntumaan missään vaiheessa puuduttavilta. Hahmot ovat ok, mutta tuntuvat välillä liian yksipuolisilta. Juoni puolestaan, vaikka sekin on ihan menevä, niin laahailee suurimman osan ajasta todella pahasti, minkä lisäksi yhdentekevä kerronta saa tietyt tärkeät plot pointit tuntumaan jotenkin tyhjiltä. Mielenkiintoinen maailma pitää kuitenkin mielenkiintoa yllä. Symphonia kärsii kuitenkin eniten ylipituudesta ja lopetuksia on enemmän mitä Kuninkaan paluussa. Pelasin tätä peliä yli 40 tuntia ja jäin jumiin yhteen pomomatsiin, mutta syy miksi jätin tämän kesken oli ihan yksinkertaisesti vain siinä, että mielenkiinto alkoi loppua. Palaan kyllä varmasti joskus vielä tämän pariin, mutta näin pitkä peli yhteen menoon tuntuu melko ylitsepääsemättömältä.
1 year ago
1 year ago
The Big O

1 year ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Papers, Please
Finished on 7th of March, Steam Tämä jos mikä on peli, joka loistaa omaperäisyydellään. Erittäin nopeatempoinen peli, jossa pelaat tullivirkailijana ja tarkastat maahantulijoiden paperit. Vaikeusaste kasvaa todella nopeasti ja pian passin lisäksi tarvitaan henkilökortti, työlupatodistus ja muuta mukavaa. Bongattavat virheet ovat niin hiuksenhienoja, mutta tekemistään virheistä oppii nopeasti. Kiitettävän hyvä juonikin näin minimalistisella pulmapelillä ja vapaus valita, auttaako vallankumouksellisia, vai pysyä tunnollisena työntekijänä. Moraalisia ratkaisuja riittää ja välillä on vaikea päättää, ottaako vastaan lahjuksia, joilla elättää perhettään, vai toimia täysin työtoimenkuvansa rajoissa. Erinomainen indie-peli kertakaikkiaan.
1 year ago
Class of 1984
 Class of 1984 7/10
1 year ago
Class of 1984
25th of February, Internet Pitkään Class of 1984:stä kiinnostuneena päätin vihdoin katsoa tämän kohua herättäneen kulttielokuvan. Ja joti heti alkuminuuteilla voi haistaa kuinka mikään ei todellakaan ole kohillaan Lincoln High -yläkoulussa, kun taustalla soi naljailevasti Alice Cooperin I am the Future. Tarkoituksellisen kärjistetyt, dystopiset tulevaisuudenkuvat graffitien tuhraamista seinistä ja metallinpaljastimilla varustetusta koulun sisäänkäynnistä (puhumattakaan koulun sisällä liikkuvasta huume- ja prostituutioringistä) saattavat näyttää näin 2010-luvulle tultaessa vain yliampuvalta satiirilta, mutta 80-luvun elokuvaksi tässä on tavanomaista enemmän munaa tuoda julki yhteiskunnan huolenaiheita nuorison turhautuneisuudesta. Uskottavuutta tuo tosin se fakta, että osa elokuvan kohtauksista perustuu tositapahtumiin. Loppua kohden meno yltyy verisemmäksi kuin Sam Peckinpahin Olkikoirat, kun nurkkaan ajettu musiikinopettaja ottaa viimein härkää sarvista. Rautaisesta asenteestaan ja pohdiskelevasta yhteiskuntakritiikistään poiketen Class of 1984 kärsii hiukan ohuesta juonesta ja keskinkertaisesta näyttelytyöstä. Hahmot ovat käsikirjoitukseltaan, toisin kuin mitä Kellopeliappelsiini kymmenen vuotta aiemmin, turhan yksiulotteisia (vaikkakin Timothy Van Pattenin uusnatsilla on lahjakkuuksia pianonsoitossa, mikä edustaa onnistuneesti hukkaan heitettyä potentiaalia) ja etenkin suurin osa leffan teineistä tuntuvat välillä vain omaa ideologiaansa inttäviltä rasavilleiltä. Näyttelijöistä aiemmin mainitsemani Van Patten sekä musiikinopettajaa näyttelevä Perry King ovat ehdottomasti parhaimmat ja heidän välinen kilpailu, joka yltyy loppua kohden sodaksi, on elokuvan huippuhetkiä. Joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen pätkä ja yksi 80-luvun rankimmista tuotoksista.
1 year ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block