Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Mark of the Ninja
Finished on 25th of June, Steam Metal Gear Solid -sarjan suurena fanina tykästyin heti tähän 2D-tyyliseen stealth/toiminta -peliin. Pelattavuus on kuin suoraan MGS-sarjan peleistä, mutta ninjoilla. Mark of the Ninjassa hyödynnetään loistavasti ääniaaltoja ja varjoja vastustajan hämäämiseen sekä piilossa pysymiseen. Tunnelma on kova ja vaihtuvat ympäristöolosuhteet nostavat vaikeusastetta tasaiseen tahtiin. Kovin helppohan tämä peli on ja äkkikuolemat kompensoituvat tasaisin väliajoin ripotelluilla checkpointeilla. Juoni on simppeli ja minimalistinen, mutta kiinnostava.
11 months, 1 week ago
11 months, 1 week ago
The Revenant
21st of June, Blu-Ray Piti tämäkin aukko sitten paikata, kun kerran Wall Streetin nähtyä janosin lisää DiCapriota. Paha sanoa, vetääkö mies tässä Jordan Belfortin vertaista roolisuoritusta, sillä Revenantissa on dialogi minimissä, joten kaikki näyttely lähinnä ilmeiden varassa. Revenant kuvaa varsin onnistuneesti ihmisen sinnikkyyttä ja selviytymiskykyä äärimmäisissä olosuhteissa. Ihmisen selviytymistä luonnossa on käyty läpi jo monessa muussakin leffassa, mutta en ole aiemmin nähnyt yhtä brutaalia ja karua tulkintaa aiheesta, kuin tässä. Juonen keskiössä oleva kostotarina tuntuu lähinnä vain tekosyyltä, jotta DiCaprion turkismetsästäjällä olisi edes yksi hyvä syy sinnitellä. Loppuratkaisu on ennalta-arvattava, mutta toimii. Revenantin paras osuus on ehdottomasti näyttävät kameraotokset ja luontokuvaukset, joille tämä Blu-Ray -julkaisu tuo runsaasti oikeutta.
11 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Odallus: The Dark Call

7/10

The Revenant

8/10


11 months, 1 week ago
Love Exposure
20th of June, DVD Love Exposuren katsomista olen odottanut jo kauan ja vihdoinkin sain tämän käsiini! Shion Sono ei ole entuudestaan tuttu ohjaaja minulle, mutta tämän myötä kiinnostus miehen muihin töihin on kyllä noususuhdanteessa. Love Exposuresta on vaikea sanoa mitään, sillä sen neljän tunnin pitkään kestoon mahtuu kaikenlaista. Ensinnäkin tämä elokuva herättää positiivisella tavalla ristiriitaisia tunteita. Osittain Love Exposure on komedia, osittain rakkaustarina ja osittain jopa splatteria. Sonon mestariteos on täynnä uskonnollista symboliikkaa ja välillä käydään läpi hyvinkin yksityiskohtaista pohdiskelua ihmisen seksuaalisuudesta ja seksuaali-identiteetistä. Yu ja Yoko ovat erinomaisesti käsikirjoitettuja hahmoja ja heidän välinen rakkaustarinansa on kaikkea muuta kuin tavanomainen: täynnä bisarreja käänteitä ja nokkelaa huumoria. Sono osaa myös kääntää neljän tunnin pituuden edukseen, sillä episodimainen rakenne ei käy missään kohdin puuduttavaksi ja näkökulmaa vaihdetaan sopivan tasaiseen tahtiin. Elokuvallisilta ansioiltaan Love Exposure suorastaan pulppuaa kaikkea jännää omaperäisistä kameraotoksistaan mieleenpainuvaan kerrontaan saakka. En keksi mitään huonoa sanottavaa tästä: Sono onnistuu jokaisella osa-aluellaan ja tekee Love Exposuresta yhden viime vuosikymmenen parhaimmista elokuvista.
11 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Odallus: The Dark Call
Tämä oli yllättäen jopa parempi mitä aikaisempi Slain, joka oli hieman pettymys. Odalluksessa Castlevania-vaikutteet ovat näkyvämmät: 8-bittinen ulkoasu ja musiikit ovat kuin suoraan 80-luvulta. Tämä on enemmän perinteisempi Castlevania, kuin Metroidvania, sillä meno on lineaarisempaa. Välillä vastaan tulee vaihtoehtoisia reittejä ja piilotettuja kenttiä, eli vaikutteita on otettu selvästi Castlevania III:sta (NES-trilogian parhaasta osasta). Haaste on reilumpaa mitä Slainissa ja kontrollit jämäkämmät. Kerättävää riittää ja jotkut salaisista esineistä on piilotettu hyvinkin pikkutarkasti. Kaikin puolin pelattavuus on ehtaa Castlevaniaa ja tasaiseen tahtiin avautuvat kyvyt kannustavat pelaajaa tutkimaan jokaisen kiven ja kannon. Jäin tosin jumiin viimeiseen bossiin, joka on huomattava piikki muuten tasaisessa vaikeusasteessa.
11 months, 1 week ago
11 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
El Chapo                 (2017- )

11 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to Episodemeter list
Supergirl                 (2015- )
DC

11 months, 2 weeks ago
Harakiri
 Harakiri 10/10
11 months, 2 weeks ago
Hobo with a Shotgun
13th of June, DVD DVD:n kannessa ei syyttä lukenut että pesee Machetella pöydän, sillä tämä on esikuvaansakin överimpi. Viihdyttävää splatteria, mutta jotain jäi puuttumaan. Ehkäpä siksi, että tätä ei ohjannut Rodriquez, vaan ennestään tuntematon Jason Eisener, jolta selkeästi puuttuu se tyyli, joka Rodriquezin ja Tarantinon elokuvissa toimii yhdistävänä tekijänä. Rutger Hauerin nimetön kulkuri ei odotetustikaan ota yhtään paskaa niskaan, vaan rupeaa kylmäverisesti lahtaamaan katujen kuonaa haulikolla, josta ei syystä tai toisesta tunnu koskaan loppuvan kudit. Pahikset ovat alhaisinta pohjamutaa koskaan ja se juuri on niin loistavaa. Verta ja suolenpätkiä lensi tämän puolentoista tunnin ajan ihan mukavasti ja välillä sai hymähdellä paskoille läpille. Machetesta poiketen Hobo with a shotgun ei edes yritä rakentaa koherenttia juonta elokuvan ympärille, vaan menee melkein suoraan asiaan. Kelpo pätkä, mutta jäi hiukan häiritsemään tuo Grindhouse-tyylin puute.
11 months, 2 weeks ago
11 months, 2 weeks ago
Menace II Society
12th of June, DVD Boyz n the Hood oli koskettava kuvaus kolmen nuoren aikuistumisesta ja ghettoelämän jättämisestä taakse. Menace II Society on puolestaan inhorealistinen kuvaus niistä nuorista, joille on jo lapsesta pitäen opetettu ampumaan aseella ja pärjäämään kovassa maailmassa. Päähenkilö Cainella ei ole yhtään uskoa tulevaan saati omaa henkiinjäämistään kohtaan, kunnes on jo liian myöhäistä. Tyrin Turnerin roolisuoritus Cainena on yksi vahvimmista roolisuorituksista mitä olen koskaan nähnyt ja etenkin uskottavat kerrontamonologit tekevät tästä ehdan modernin klassikon. Myös Larenz Tate Cainen väkivaltaisena ystävänä O-Dogina sekä nuori Jada Pinkett yksinhuoltajaäitinä ovat elokuvan parhaimpia roolitöitä. Väkivalta on tässä kuvattu hyvin verisenä ja inhorealistisena, vaikkei ylläkään yhtä brutaaleihin mittasuhteisiin mitä City of Godissa. Pisteitä myös Samuel L. Jacksonin lyhyelle cameoroolille.
11 months, 2 weeks ago
11 months, 2 weeks ago
11 months, 3 weeks ago
The Wolf of Wall Street
5th of June, DVD Surkean Shutter Islandin jälkeen ajattelin että Scorsesen ura on pysyvässä laskusuhdanteessa. Ennakkoluuloni osoittautui osittain turhaksi, vaikka on tämä kyllä auttamattoman yliarvostettu. Wolf of Wall Street tiivistettynä on kolmen tunnin vuoristorata, joka elvistelee huumeilla, naisilla ja rahalla. Kyllä tämä tarjosi muutamat makeat naurut, mutta loppua kohden alkoi vituttamaan tämä saman sekoilun nostaminen seuraavaan potenssiin. Mitään sen syvällisempää näkökulmaahan tässä ei ole, vaikka Scorsese vetää viimeisetkin mehut irti siitä, miten paljon mustaa huumoria aiheesta saa revittyä. DiCaprion Jordan Belfort on ehkäpä miehen paras roolisuoritus (Revenantia en ole vielä nähnyt) ja etenkin kerrontamonologit ja DiCaprion autenttiset huumesekoilut ovatkin tässä melkeinpä ainoat seikat, jotka onnistuvat kantamaan koko leffaa harteillaan. Muista roolihahmoista mieleenpainuvin on lähinnä Matthew McConaugheyn niljakas mentorihahmo, kuka tosin vain käväisi ohimennen. V-pommiahan tässä pudoteltiin jopa reilut 500 kertaa, joka on varsin sensaatiohakuista jopa Scorsesen mittapuulla.
11 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Bastion

owned

8/10

The Wolf of Wall Street

6/10


11 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Bastion
Finished on 2nd of June, Steam Hitusen mainettaan yliarvostetumpi peli. Bastion on peli täynnä omaperäisyyttä ainutlaatuisesta kerronnasta loistavaan pelattavuuteen saakka. Mutta siitä huolimatta kokonaisuus tuntui enemmän viimeistelemättömättä ja siltä, kuin tästä olisi voinut tehdä paljon paremman. Ei siis sillä että tämä on huono peli, mutta aivan liian lyhyt ja helppo. Pelattavuus on tosin priimaa ja Bastion yhdisteleekin loistavasti RPG:tä hack 'n slash -elementteihin. Asearsenaali on monipuolinen ja kontrollit toimivat jämäkästi. Biisit ovat korvamatoja, vaikkei kovin moni raita jäänyt mieleen. Graafinen ulkoasu puolestaan hyvin uniikki ja silmää miellyttävä. Erittäin viihdyttävä peli, mutten jaksanut kauheasti välittää tarinasta, hahmoista, pelimaailmasta tai temposta.
11 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Corpse Party
Finished on 30th of May, Steam Corpse Party on hyvä esimerkki siitä, miten söpöllä pikseligrafiikalla kuorrutettu survival horror voi olla ihan yhtä lailla ahdistava ja pelottava, kuin mitä Silent Hill -pelisarjan osat. Mikään ylivoimaisen pelottava tämä ei kyllä ole, mutta on paikoitellen hyvinkin painostava ja ahdistava. Pelin musiikki vaihtelee ahdistavasta rauhalliseen ja virittää hyvin tunnelmaa. Mitään jump scareja tässä ei juuri ole ja hyvä niin. Verellä ei myöskään mässäillä, vaikkakin välillä pikseligrafiikan rajoissa näytetäänkin varsin groteskia materiaalia. Corpse Party hyödyntää enemmän psykologista kauhua ja tuntemattoman pelkoa ja suurin osa goresta on täysin pelaajan ajatuksissa. Mieleenpainuvinta tässä pelissä ovat ehdottomasti vertahyytävät takaa-ajokohtaukset. Suurena miinuksena kuitenkin Corpse Partyn henkilöhahmot, jotka eivät toki huonoja ole, mutta varsin unohdettavia tapauksia. En huomannut peliä pelatessani kannustavani yhtään kenenkään puolesta. Joka tapauksessa kauhupeli, joka imaisee mukaansa ja ulospääsyä ei ole ennen viimeisen chapterin lopputekstejä.
12 months ago
Kookosbanaani posted a image

12 months ago
Corpse Party
 Corpse Party 8/10
12 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
12 Monkeys                 (2015- )

12 months ago
12 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Valiant Hearts: The Great War
Finished on 27th of May, Steam Erittäin positiviinen ylläri. Valiant Hearts on varsin simppeli puzzlepohjainen seikkailupeli, jonka tarina, juoni ja varsinkin ihastuttavat hahmot ovat pelin varsinainen suola. Tätä peliä pelatakseen ei edes tarvitse olla mikään WWI:n asiantuntija, nimittäin Valiant Hearts ripottelee sinne tänne lyhyitä asiakirjoja, jotka valottavat maailmansodan taustoja ja nippelitietoa mukavasti. Juoneltaan Valiant Hearts on erinoaminen: tämä nostattaa pelaajassa monipuolisen tunneskaalan, joka vaihtelee surusta iloon. Lempihahmojani olivat ehdottomasti lääkintäupseeri Anna, kenen pelattavuus painottui pitkälti ensiapuminipeliin, sekä varsinkin sotakoira Walt, joka on hyödyllinen välikäsi puzzleissa. Ainoana huonona puolena mainittakoon, että Valiant Hearts jakaa turhan avokätisesti vinkkejä suhteellisen simppelien puzzlejen ratkomiseen. Joka tapauksessa koskettava ja katkeransuloinen kertomus sodan runtelemista.
1 year ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Broad City                 (2014- )

1 year ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Slain: Back from Hell
Slain on heavy metal -musiikista vaikutteita saanut Castlevania-tyylinen hack 'n slash -tasoloikka, jonka näyttävä visuaalinen ilme ja heavy metal -soundtrack ovat rautaa. Pelattavuudeltaan tämä onkin vähän ristiriitaisia mielipiteitä aiheuttava. Kontrollit toimivat muuten mallikaasti, mutta pienellä viiveellä ja suurimman osan ajasta huomasin putoavani aiheetta rotkoon tai ottavani turhia osumia, koska jäykät kontrollit eivät vastaa pelaajan antamiin komentoihin ajallaan. Vaikeusaste on välillä turhan epäreilu ja äkkikuolemia ja laajoja vihollislaumoja on ripoteltu joka paikkaan. Käsittääkseni Slain vedettiin ensimmäisen julkaisun jälkeen takaisin negatiivisen palautteen vuoksi ja sen pelattavuutta hiottiin paremmaksi. Olisivat minun puolesta vetäneet vielä toisen kerran markkinoilta ja viimeistellä työnsä loppuun. Suosittelen tätä peliä kaikkein kovimmille Castlevania-faneille sekä metallimusiikin ystäville, mutta muuten kannattaa harkita mahdollista ostopäätöstä ja sillonkin vain alelaarista. Kelpo peli muuten, vaikka kärsiikin hiomattomuudesta.
1 year ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block