Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani added 3 items to their collection
2 weeks, 6 days ago
3 weeks ago
Dracula
Bride of the Monster

3 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Dracula

have watched

6/10

Bride of the Monster

have watched

2/10

Samurai Rebellion

3 weeks ago
3 weeks, 1 day ago
Colossal
2.2 Idealtaan kiva, mutta Nacho Vigalondo tuo eriskummallisella teoksellaan pöydälle kasan kiinnostavia ideoita, joita ei valitettavasti hyödynnetä loppuun saakka. Kokonaisuus yhdistelee sangen ennalta-arvattavalla tavalla aasialaisia hirviöelokuvia periamerikkalaiseen maailmanpelastukseen. Hirviödraamana ihan menevä, mutta mustana komediana laiska ja mitäänsanomaton. Pahis on väkinäinen, epäuskottava ja huonosti käsikirjoitettu. Loppu pelastaa jonkin verran ja mukana on muutama ihan kiva twisti, mutta eivät nämä voi yksin kantaa kapeilla harteillaan sitä tylsyyskuolemaa, jota ensimmäinen puolisko pitää sisällään.
3 weeks, 1 day ago
3 weeks, 1 day ago
Glen or Glenda
2.2 "Glen on transvestiitti, mutta ei homoseksuaali. Transvestismi tarkoittaa lääketieteellisenä terminä sitä, että mies tykkää pukeutua naisten vaatteisiin. Glen ei halua sukupuolenvaihdosleikkausta, koska hän on transvestiitti". Ed Wood -putki jatkuu. Tämä on kenties transvestiittina tunnetun Woodin henkilökohtaisin teos, vaikkakin kokonaisuudesta ei ota selvää onko se vakavasti otettava draama yhden miehen kahdesta minästä, vaiko muka-dokumentti. Kertoja ohjaa katsojaa kädestä pitäen ylipitkillä monologeilla, jotka käyvät läpi 2010-lukulaisten näkökulmasta pelkkiä itsestäänselvyyksiä. 50-lukulaisten näkökulmasta tällainen valistus oli toki tarpeellista, mutta nykyään ainoastaan elämäm koululaiset eivät meinaa erottaa homoa ja transvestiittia toisistaan. Bela Lugosi vetelee naruista. Tahatonta huumoriarvoa löytyi enemmän kuin Plan 9:ssä, mutta silti edelleen melko tylsää ja mitäänsanomatonta settiä. Viiden tunnin yöunien jälkeen melko bisarri katselukokemus kieltämättä.
3 weeks, 1 day ago
Freaks
1.2 Ymmärrän hyvin kaiken sen kohun, mitä tämä elokuva ilmestymisvuonnaan aiheutti. Vastoin aikalaisten yleisiä odotuksia, kyseessä on oikeasti ajatuksia herättävä, reilusti aikaansa edellä oleva kauhuelokuva. Elokuva siitä, miten sirkuksen kummajaiset ovat nekin vain ihmisiä. Loppukohtaus, jossa kummajaiset ryömivät kaatosateessa on yksinkertaisuudessaan hyytävä kohtaus. Jalaton ja kädetön Randian vei ylivoimaisesti voiton mielenkiintoisesta kokoonpanosta tupakansytytystempullaan.
3 weeks, 2 days ago
Freaks
 Freaks 8/10
3 weeks, 2 days ago
3 weeks, 3 days ago
Scrapped Princess

3 weeks, 4 days ago
Kookosbanaani commented on a list
Worst films I have ever seen (58 movies items)

"En itse lähtisi vertailemaan Huttusta mihinkään ulkomaiseen teokseen, mutta ainakin kotimaisten elokuvien mittapuulla Huttunen on helposti uusavuttomin ja kädettömin tapaus mitä olen nähnyt. Ta"


3 weeks, 6 days ago
Kookosbanaani commented on a list
Worst films I have ever seen (58 movies items)

"Huonoista kotimaisista elokuvista puheen ollen, katsopa "Makkarakalakeittoa, sano tympee Huttunen", joka löytyy myös YouTubesta. Niin hirveä tapaus, että se yltää huonoudessaan liki surrealistis"


3 weeks, 6 days ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
3 weeks, 6 days ago
Once Upon a Time in China III
28.1 Tsui Harkin Wong Fei-Hung -trilogian päätösosa palaa aika pitkälti niihin samoihin lähtöasetelmiin mitä ensimmäisessäkin osassa käsiteltiin ja tälläkin kertaa Jet Lin nimikkosankari taistelee imperialismia vastaan. Viihdyttävää settiä, jonka kohokohtia ovat ehdottomasti näyttävät leijonatanssikohtaukset. Taistelukohtaukset ovat nekin edelleen hyvin koreografioituja, mutta edellisiin osiin verrattuna tässä on enemmän mukana slapstick-huumoria ja Hiipivän tiikerin tavoin yliampuvia vaijeritemppuja. Kyllähän se totta puhuen rupesi naurattamaan, kun Jet Li liukastelee öljyisellä lattialla ja koittaa opetella englantia stereotyyppisen mandariinikiina-aksentin siivittämänä, mutta jätti vähän sellaisen maun suuhun, että nyt Hark otti askeleen kohti itseironiaa. Vähän niin kuin John Woon A Better Tomorrow -trilogiankin tapauksessa, niin kyllä tässäkin tämä kolmas osa on se selkeästi heikoin, mutta näissäkin puitteissa ihan kiinteä elokuva.
4 weeks ago
Grave of the Fireflies
25.1 (uusintakatselu) Sota on helvettiä, mutta harva elokuva uskaltaa näyttää yhtä raastavasti ja yksityiskohtaisesti, miten se koskettaa myös ennen kaikkea lapsia. Ghibliltä astetta rajumpaa animea, jonka luulisi uppoavan melkein jokaiselle katsojakunnalle.
1 month ago
Serpico
24.1 Lisää Lumet'n tuotantoa, kun huomasin tallettaneeni tämän Teemalta. Pacinolta poikkeuksellisesti lahjomattoman kytän rooli ja elokuva jälleen kerran pohjautuu tositapahtumiin, jossa käsitellään 70-luvun näkökulmasta tuoretta aihetta, eli poliisivoimien korruptiota. Nykymittapuulla auttamattoman vanhentunut ja päätäsärkevän kliseinen premissi ei oikein tee katselusta erityisen nautittavaa. Pahasti ylipitkä. New Yorkin rähjäiset kadut eivät ole tässä mitään Taksikuskin tasoa, mutta vakuuttavat kuitenkin realistisuudessaan. Pacino hippipartoineen- ja letteineen näyttää kenties uskottavimmalta undercover-kytältä koskaan.
1 month ago
Serpico
 Serpico 6/10
1 month ago
Darkness/Light/Darkness
24.1 Tsekkiläiset ovat muovailuvaha-animaatioiden mestareita ja tämä kiva surrealistinen taidepaukku kuvaa varsin omintakeisesti ihmisen synnyn. Ihailtavan yksityiskohtaista jälkeä.
1 month ago
Dog Day Afternoon
23.1 Sidney Lumet'n Valamiesten ratkaisun ohella tämänkin elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhden kuuman ja nihkeän iltapäivän ympärille. Vangitsee hyvin aikakaudelleen tyypillisen levottomuuden tunteen. Pacino räyhää jälleen vakuuttavan teatraalisesti ja Cazale ei tiedä, että Wyoming on osavaltio. Roolihahmot eivät ole kovinkaan kiinnostavia näitä kahta lukuunottamatta, mikä on pettymys erinomaiseen Valamiesten ratkaisuun nähden. Myöskin varsin pitkäveteinen joissain kohdin.
1 month ago
Goodbye, Mr. President
22.1 Harvinainen tapaus Suomen elokuvahistoriassa - rikoselokuva miehestä, kuka suunnitelee Tasavallan Presidentin salamurhaa. Asenneleffa, joka on alusta loppuun tasaisen viihdyttävä. Kassilan elokuvista olen entuudestaan nähnyt vain ensimmäisen Komisario Palmun ja tässä toistuukin pitkälti sama tiivistunnelmainen ote yhdistettynä aikakauden Suomi-kuvaan. Rohkea elokuva jo pelkästään siksi, että Olof Palmen murha, Kekkosen kuolema ja Mikkelin panttivankidraama olivat tuolloin ajankohtaisia aiheita Suomen katukuvassa. Hannu Lauri on hyytävä lähes tunteettomana psykopaattina.
1 month ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Goodbye, Mr. President

have watched

7/10

Darkness/Light/Darkness

7/10


1 month ago
Strange Circus
Suicide Club

1 month ago
Benny
 Benny's Video 5/10
1 month ago
Appleseed
Benny

1 month ago
The Disaster Artist
19.1 Luojan kiitos Finnkinolle siitä, että tämä saatiin ennakkoesitykseen näinkin pian. Tämä meni Night Visionsissa itseltä ohi, mutta nyt sekin saatiin korjattua. James Franco tekee kauttaaltaan erinomaista työtä kääntäessään Greg Sesteron romaanin valkokankaalle, vaikka tämä onkin enemmän kertomus ystävyydestä, kuin sarjasta tragikoomisia yhteensattumia. Mitä nyt Franco muistuttaa peruukkeineen hieman enemmän Marvelin Lokia kuin transilvanialaista haudankaivaajaa. Franco eläytyy Wiseaun roolisuoritukseen todella hyvin ja tuo paitsi miehen eksentrisemmät, myös kusipäisemmät puolet hyvin esille. The Roomin syntytarina on vain puolet kokonaisuudesta ja kyseessä on enemmänkin tarina Hollywoodin ulkopuolisista. Ihan niin kuin Ed Woodissa, niin molemmissa on hyvin paljon samaa, mutta myös hyvin paljon erilaista. The Roomin näkeminen ei ole välttämätöntä, että tästä elokuvasta voisi nauttia, mutta itse suosittelen sitä lämpimästi, sillä jotkut vitseistä voivat mennä muuten ohi. Kannattaa myös tietenkin lukea Sesteron loistava alkuperäisromaani, josta on karsittu valitettavan paljon pois. Näillä etukäteisvalmisteluilla sekä oikealla yleisöllä (teatterissa oli ainakin kolme Chris-R:ää ja yksi Mark) tämä tekee katselukokemuksesta mahdollisimman nautittavan.
1 month ago
Blue Exorcist

1 month, 1 week ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block