Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
14.8 (uusintakatselu) Vakavampi ote sopisi paremmin, mutta ihan viihdyttävää kieli poskessa -hömppäähän tämä on. Voittaa varmasti mennen tullen Russell Crowen jäykistelyt. Kevin Costner on alkanut jostain syystä ärsyttämään viime aikoina aivan suunnattomasti. Michael McSnanen lihava munkki rikkoo neljättä seinää yhtä ahkerasti kuin vetää viiniä. Alan Rickmanin sheriffi on aavistuksen liian koominen pahis. Sean Connery käy kääntymässä lopussa, koska eihän mikään historiallinen elokuva olisi mitään ilman häntä.
1 month, 1 week ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
1 month, 1 week ago
Sicario                 (2015)
12.8 Lupaavan ja ahdistavan alkunsa jälkeen alkaa menettämään otettaan. Ei järin mieleenpainuva saati omaperäinen huumetrilleri, jossa kytät ovat lähes yhtä likaisia kuin huumeparonit. Emily Bluntin naiivi poliisi on epärealistisen mustavalkoinen roolihahmo muuten melko harmaan moraalispektrumin joukossa.
1 month, 1 week ago
Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)
5.8 (uusintakatselu)
1 month, 2 weeks ago
Perfect Blue (1997)
4.8 (uusintakatselu) Konin paras, ylivoimaisesti. Häiriintynyt sukellusmatka hulluuden partaalla olevan ex-poptähti Miman mieleen on toisellakin katselukerralla ahdistavaa seurattavaa. Samalla kuvataan myös sitä, miten sairaalloisesti fanikunta kohtelee idoliaan, jonka he näkevät enemmän avatarina kuin ihmisenä. Loppuun lisätty, päälleliimatun oloinen epilogi, joka avaa viimeisetkin solmut, ei pilaa kokonaisuutta, mutta on ratkaisu, jota Lynchin fanit eivät välttämättä arvosta.
1 month, 2 weeks ago
Screamadelica
 Screamadelica 8/10
1 month, 3 weeks ago
The Cat Returns
30.7 Ihan kiva pieni Liisa Ihmemaassa -henkinen seikkailu Ghibliltä, mutta tietyllä tavalla eloton tapaus studiolta, jonka elokuvat ovat tunnettuja elävistä maailmoistaan ja muistettavista hahmoistaan. Päähenkilö Haru on kovin yksiulotteinen tapaus ja jää pahasti Paronin sekä lihavan kissan varjoon. Parhaimmillaan tämä on silloin kun fokus on itse kissojen valtakunnassa, mikä ei ole kuin puolet elokuvan kestosta.
1 month, 3 weeks ago
The Dream Team                 (1989)
The Crow

1 month, 3 weeks ago
Witchfinder General
24.7 (uusintakatselu) Tämä jos mikä elokuva ei ole saanut kunnon formaattia osakseen. Käppäinen ulkoasu sekä jälkeenpäin lisättyjen kohtausten VHS-kuvanlaatu sopii näinkin pienellä budjetilla tehdyn ja aikaisekseen rohkean kauhuelokuvan tunnelmaan, mutta huono äänenlaatu ja tekstitysten puute hankaloittaa katselukokemusta. Arrow voisi ottaa tehtäväkseen restauroida tästä BD-julkaisun. Vincent Price on Vincent Price ja varsinkin karut kidutus- ja teloituskohtaukset kuvastavat hyvin sitä, miten ihmiset ovat niitä kaikista pelottavimpia hirviöitä.
1 month, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Nightflyers

2 months ago
Silence                 (2016)
21.7 Scorsesen paras teos pitkään aikaan, mikä on huomattava saavutus siihen nähden, miten tasapaksua settiä miehellä on ollut tarjottavana Aviatorista lähtien. Gangs of New Yorkia en ole vielä nähnyt, eli kokemusta ei ole ennestään Scorsesen taidoista ohjata historiallista elokuvaa, mutta on tämä nyt paljon parempi mitä suurin osa hänen moderneista rikoselokuvistaan. Ahdistava elokuva kaikinpuolin, joka kuvaa jesuiittapappeihin kohdistuvaa vainoa Japanissa. Japanilaisia ei kuvata tässä minään hirviöinä, vaan idealisteina, jotka vain puolustavat omaa kulttuuriaan. Jopa inkvisiittori näyttää, miten hänkin on vain periaatteiden mies, vaikka kidutus- ja teloituskohtaukset ovatkin vastenmielistä seurattavaa. Monessa Scorsesen elokuvassa liika pituus on yhtä kuin kirous, mutta ei tässä.
2 months ago
Cowboy Bebop: Knockin
20.7 Periaatteessa pidennetty yksittäinen jakso sarjasta, jossa on yksi saagan mielenkiintoisimmista ja siisteimmistä pahiksista. Katsoin sarjan uudestaan tässä hiljattain muistinvirkistykseksi ja tässä elokuvassakin kuvataan aikuisuuden kurjempia puolia. Kuvanlaadultaan ja animoinniltaan näyttävä. Yoko Kannon jazz-scorea kuuntelee mielellään. Kannattaa katsoa tämä ennen sarjan kaksiosaista finaalia, jonne tämä myös kronologisesti sijoittuu.
2 months ago
Berserk
 Berserk 8/10
2 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Berserk
Complete Episodes: 25 Seasons: 1
2 months, 1 week ago
2 months, 1 week ago
The Happiest Day in the Life of Olli Mäki
11.7
2 months, 1 week ago
Elokuu
10.7
2 months, 1 week ago
A Streetcar Named Desire (1951)
9.7
2 months, 2 weeks ago
2 months, 2 weeks ago
2 months, 2 weeks ago
Cujo                 (1983)
7.7 Castle Rockin pikkukaupungissa jaksaa sattua ja tapahtua, kuten myös tässä lempeimmässä koskaan tehdyssä koiraelokuvassa. Ainoa asia mikä tässä tappaa mielenkiintoa ja jännitystä on se valitettava tosiseikka, että päähenkilöt ovat suurimman osan ajastaan jumissa auton sisällä.
2 months, 2 weeks ago
North by Northwest (1959)
3.7 Hitchcockin ehkä viihdyttävin klassikko on sekoitus poliittista trilleriä ja takaa-ajo/farssikomediaa, jossa on ohjaajalle tyypilliset romanttiset parisuhdekoukerot mukana. Trikkikuvaus on vanhentunut yllättävän arvokkaasti, eikä edes ikoninen lentokonekohtaus näyttänyt yhtään kornilta.
2 months, 2 weeks ago
The Killing Fields (1984)
2.7 Yksi mieleenpainuvimmista ja merkittävimmistä sotaelokuvista koskaan. Raikas poikkeus genressään, sillä tällä kertaa seurataan lehdistön näkökulmasta sitä, miten tuhoisat seuraukset Yhdysvaltojen sekaantumisessa Kambodzan politiikkaan oli. New York Timesin kirjeenvaihtaja Sydney Schanbergin sekä tämän avustaja Dith Pranin ystävyyttä kuvataan ehkä turhan pintapuolisesti, mutta toimii. Kohtaus, jossa Pran pakenee pitkin luurankojen täyttämiä riisipeltoja ei lähde mielestä ihan heti.
2 months, 3 weeks ago
Match Point                 (2005)
1.7 Woody Allenilta epätyypillisesti rikoselokuva, josta huokuu jo alkumetreillä sen asteista väkinäisyyttä, että mies on hakemalla hakenut tietoa siitä, miten tehdä elokuvasta tyylikäs ja seksikäs. Ennalta-arvattava elokuva, jonka jännitysmomentti jää todella ohueksi. Roolihahmot ovat kliseisiä ja juonen pyöriessä pelkän yläluokan parisuhdekoukeroiden ympärillä ei jaksa kiinnostaa.
2 months, 3 weeks ago
The Tree Of Life
30.6 Koko maailman palvoma jumalelokuva jätti itselleni erittäin pahan maun suuhun. Tekemällä tehty, paatoksellinen ja aavistuksen siirappinen kertomus sirpaleisesta texasilaisperheestä, johon on miltei väkisin ängetty mukaan syvällistä kuvastoa elämän tarkoituksesta. Kuvien henkeäsalpaava runollisuus ja esteettisyys on joka tapauksessa kaunista katsella ja kuunnella, mutta tuntuu jotenkin irralliselta kokonaisuudelta. O'Brienin perheen ilon ja surun hetkiä en voinut ottaa millään tasolla vakavasti, sillä kokonaisuus on vain liian ylidramaattinen.
2 months, 3 weeks ago
Tsotsi
28.6 Yksi ensimmäisiä eteläafrikkalaisen cineman kaupallisia ja kansainvälisiä läpimurtoja, joka ei näin ghettoelokuviin syvällisemmin perehtynyttä juuri hetkauttanut. Katu-uskottavuus, realistinen kuvaustyyli ja amatöörinäyttelijät ovat itsestäänselvyys, joten ei niistä sen enempää. Juoneltaan aika perus kauraa, eli elokuvan nimihenkilö on alussa väkivaltainen ghettopoika, kunnes löydettyään heitteille jätetyn vauvan päättää aloittaa matkansa kohti hyvyyttä. Roolisuoritukset ovat puusta veistettyjä. Amerikkalaisten ghettoelokuvien charmia ja 90-luvun hiphop-kulttuurin nostalgiaa tässä ei ole, eikä edes City of Godin uniikkia visuaalista ulkoasua, eli hukkuu täysin keskinkertaisuuden joukkoon.
2 months, 3 weeks ago
Batman
 Batman 7/10
2 months, 3 weeks ago
Mega Man 8: Anniversary Collector
Shusaku Uchiyama Tengu Man
3 months, 1 week ago
Kookosbanaani added Cargo to wanted list
Cargo
 Cargo 
3 months, 2 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block