Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
One Punch Man
 One Punch Man 9/10
1 year, 7 months ago
Hellsing Ultimate

1 year, 7 months ago
1 year, 7 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Deuce

1 year, 7 months ago
Kookosbanaani commented on a list
Gay Option (29 games items)

"Stardew Valley has an option for same sex marriage."


1 year, 7 months ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
The Sex Pistols

9/10

Never Mind the Bollocks, Here

10/10


1 year, 7 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Tales of Symphonia
Tales-sarja on jäänyt itseltäni hyvin vähäiselle huomiolle ja Symphoniaan tutustumista helpottikin huomattavasti hiljattain julkaistu Steam-versio. Ja kyllähän tästä huomaa ihan syystä, miksi tämä on sarjansa suosituimpia ja tunnetuimpia osia. Pelattavuus on kivenkovaa toiminta-RPG:tä ja kombojen hakkaamista, joka ei saa edes satunnaistaistelut tuntumaan missään vaiheessa puuduttavilta. Hahmot ovat ok, mutta tuntuvat välillä liian yksipuolisilta. Juoni puolestaan, vaikka sekin on ihan menevä, niin laahailee suurimman osan ajasta todella pahasti, minkä lisäksi yhdentekevä kerronta saa tietyt tärkeät plot pointit tuntumaan jotenkin tyhjiltä. Mielenkiintoinen maailma pitää kuitenkin mielenkiintoa yllä. Symphonia kärsii kuitenkin eniten ylipituudesta ja lopetuksia on enemmän mitä Kuninkaan paluussa. Pelasin tätä peliä yli 40 tuntia ja jäin jumiin yhteen pomomatsiin, mutta syy miksi jätin tämän kesken oli ihan yksinkertaisesti vain siinä, että mielenkiinto alkoi loppua. Palaan kyllä varmasti joskus vielä tämän pariin, mutta näin pitkä peli yhteen menoon tuntuu melko ylitsepääsemättömältä.
1 year, 7 months ago
1 year, 7 months ago
The Big O

1 year, 7 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Papers, Please
Finished on 7th of March, Steam Tämä jos mikä on peli, joka loistaa omaperäisyydellään. Erittäin nopeatempoinen peli, jossa pelaat tullivirkailijana ja tarkastat maahantulijoiden paperit. Vaikeusaste kasvaa todella nopeasti ja pian passin lisäksi tarvitaan henkilökortti, työlupatodistus ja muuta mukavaa. Bongattavat virheet ovat niin hiuksenhienoja, mutta tekemistään virheistä oppii nopeasti. Kiitettävän hyvä juonikin näin minimalistisella pulmapelillä ja vapaus valita, auttaako vallankumouksellisia, vai pysyä tunnollisena työntekijänä. Moraalisia ratkaisuja riittää ja välillä on vaikea päättää, ottaako vastaan lahjuksia, joilla elättää perhettään, vai toimia täysin työtoimenkuvansa rajoissa. Erinomainen indie-peli kertakaikkiaan.
1 year, 7 months ago
1 year, 7 months ago
Class of 1984                 (1982)
25th of February, Internet Pitkään Class of 1984:stä kiinnostuneena päätin vihdoin katsoa tämän kohua herättäneen kulttielokuvan. Ja joti heti alkuminuuteilla voi haistaa kuinka mikään ei todellakaan ole kohillaan Lincoln High -yläkoulussa, kun taustalla soi naljailevasti Alice Cooperin I am the Future. Tarkoituksellisen kärjistetyt, dystopiset tulevaisuudenkuvat graffitien tuhraamista seinistä ja metallinpaljastimilla varustetusta koulun sisäänkäynnistä (puhumattakaan koulun sisällä liikkuvasta huume- ja prostituutioringistä) saattavat näyttää näin 2010-luvulle tultaessa vain yliampuvalta satiirilta, mutta 80-luvun elokuvaksi tässä on tavanomaista enemmän munaa tuoda julki yhteiskunnan huolenaiheita nuorison turhautuneisuudesta. Uskottavuutta tuo tosin se fakta, että osa elokuvan kohtauksista perustuu tositapahtumiin. Loppua kohden meno yltyy verisemmäksi kuin Sam Peckinpahin Olkikoirat, kun nurkkaan ajettu musiikinopettaja ottaa viimein härkää sarvista. Rautaisesta asenteestaan ja pohdiskelevasta yhteiskuntakritiikistään poiketen Class of 1984 kärsii hiukan ohuesta juonesta ja keskinkertaisesta näyttelytyöstä. Hahmot ovat käsikirjoitukseltaan, toisin kuin mitä Kellopeliappelsiini kymmenen vuotta aiemmin, turhan yksiulotteisia (vaikkakin Timothy Van Pattenin uusnatsilla on lahjakkuuksia pianonsoitossa, mikä edustaa onnistuneesti hukkaan heitettyä potentiaalia) ja etenkin suurin osa leffan teineistä tuntuvat välillä vain omaa ideologiaansa inttäviltä rasavilleiltä. Näyttelijöistä aiemmin mainitsemani Van Patten sekä musiikinopettajaa näyttelevä Perry King ovat ehdottomasti parhaimmat ja heidän välinen kilpailu, joka yltyy loppua kohden sodaksi, on elokuvan huippuhetkiä. Joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen pätkä ja yksi 80-luvun rankimmista tuotoksista.
1 year, 7 months ago
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Guacamelee! Super Turbo Championship Edition
Finished on 24th of February, Steam Sanoisin, että heti Orin jälkeen paras näistä Steamin metroidvanioista. Meksikolaisvaikutteinen art style kirjavine väreineen ja day of the dead -teemoineen on todellista silmäkarkkia ja pelattavuus silkkaa rautaa vauhdikkaan kombopohjaisen tappelumekaniikan ansiosta. Kerättävää ja koluttavaa riittää maailmankartalta useamman tunnin ajaksi ja etenkin loppupuolella Guacameleen vaikeuskäyrä nousee pilviin asti (taisteluareenat ovat pahimmillaan hyvin kinkkisiä). Suosittelen etenkin Super Turbo Championship Editionia lisäherkkuineen, nyt kun tämän vielä saa Steamista erittäin edullisesti.
1 year, 8 months ago
Freedom Planet
Leila Wilson, Stephen DiDuro, Shane Ellis Dragon Valley 2 Pangu Lagoon 1 Up the Jade Creek 1 Relic Maze 2
1 year, 8 months ago
Ristorante Paradiso

1 year, 8 months ago
Kookosbanaani posted a image

1 year, 8 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Fawlty Towers                 (1975-1979)
Complete Episodes: 12 Seasons: 2
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Freedom Planet
Hauska indie-tribuutti Sonicille ja muille Mega Drive -klassikoille (mm. Gunstar Heroesille nostetaan hattua useaan otteeseen). Nopeatempoinen tasoloikka, jonka tasosuunnittelu ja pomotaistelut ovat rautaa. Harvinaista tosin 2D-tasoloikalle, tässä on myös pitkiä välivideoita ja kuivaa huumoria. Näiden verhoama ääninäyttely ja dialogi ovat todella amatöörimäisiä, mutta sopivat kuitenkin ihastuttavalla tavalla pelin ällösöpöön maailmaan, etten voi kuin arvostaa. Pääsin pelin loppubossiin, joka osoittautui äärimmäisen hankalaksi. Pitänee joskus palata tähänkin uudestaan.
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani commented on a list
Manime - "Manly" Anime (45 movies items)

"Have you watched the new JoJo anime series? It's WAY better than the 1993 OVA."


1 year, 8 months ago
The White Reindeer                 (1952)
14th of February, DVD Ei ole vaikea ymmärtää, miten Valkoinen peura on saanut paikkansa yhtenä suomalaisen elokuvan suurista klassikoista. Lumoava ja tunnelmallinen pätkä, joka rikkoo suomalaisen elokuvan genrerajoja yhdistelemällä tarunhohtoista fantasiaa, minimalistista tarinankerrontaa ja jopa kauhuelementtejä. Erik Blombergin kuvaus vangitsee Lapin kauneuden maalausmaisella tavalla ja saa Mirjami Kuosmasen torahampaineen näyttämään uskottavilta. On tosin hetkiä, jolloin Valkoinen peura tuntuu armottomasti ajan nakertamalta. Äänitehosteet ja ylipäätään äänenlaatu on paikoitellen melko kulahtanutta ja syö tunnelmaa, jota kuitenkin tasapainottaa Einar Englundin intensiivinen musiikki. Dialogin puute ei haittaa todellakaan, vaan päinvastoin näinkin hyvällä visuaalisella kerronalla sen puutetta ei huomaakaan. Helppo leffa suositella niille, jotka luulevat 50-luvun suomielokuvan tarkoittavan vain Tauno Palon ja Ansa Ikosen heinälatoromansseja.
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani posted a list
Movies watched in 2017 (98 movies items)
1 year, 8 months ago
Submission
13th of February, DVD Tunnettu myös nimellä Underkastelsen. Katsottiin tämä yhdellä yliopiston luennolla ja oli ihan ok dokumentti siitä, miten paljon ihmisen elimistöstä löytyy ympäristömyrkkyjä. En tiennytkään, että haitallisten kemikaalien osuus ihmiselimistöstä on vain lisääntynyt sukupolvelta toiselle, mutta nyt tiedän. Tämä dokkari sai kyllä siinä sivussa hiukan minut pohdiskelemaan niitä riskitekijöitä, joita mahdollisesti omien lasten hankkiminen aiheuttaisi. Joka tapauksessa hivenen suppeahko dokumentti, joka keskittyi liikaa ylidramaattiseen ympäristöongelmien havainnollistamiseen, eikä yltynyt siinä sivussa pohtimaan mahdollisia ratkaisukeinoja niiden lieventämiseksi. Professorien haastattelut olivat ehdottomasti tämän dokkarin suola, mutta näin maanantai-aamuna ei jaksanut niihin kunnolla keskittyä.
1 year, 8 months ago
Submission
 Submission 6/10
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Danganronpa 2: Goodbye Despair
Finished on 14th of February, Steam Danganronpan jatko-osa ei sekään yllättäen pettänyt lainkaan kovia ennakko-odotuksia. Tarina jatkaa siitä, mihin edellinen osa jäi hätkähdyttävine twisteineen ja trooppinen paratiisisaari on tervetullut maisemanvaihdos ykkösosan mökkihöperöyttä aiheuttavan koulurakennuksen jälkeen. Class trialit on toteutettu edellistä osaa paremmin ja varsinkin Logic Dive on parhain näistä uudistuksista. Haastetta on myös reilusti enemmän ja jo ensimmäinen class trial on vaikeampi, mitä ykkösen viimeinen. Kaikkea on kakkososassa periaatteessa enemmän ja paremmin, mutta siitä huolimatta on vaikea päättää, kummasta pidin enemmän. Siinä missä ykkönen jätti monia kysymyksiä vastaamatta, niin kakkonen repii maton kokonaan pois. Ehdottomasti parhaimmat pelaamani visual novelit tähän mennessä.
1 year, 8 months ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Soundgarden

9/10

Superunknown

8/10

Ten

9/10


1 year, 8 months ago