Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
They Live (1988)
9.6 (uusintakatselu) Carpenterin kapitalistinen kannanotto lyö toisellakin katselukerralla Reaganin konservatiiviselta juppiyhteiskunnalta jauhot kurkkuun. Mielipide ei ole muuttunut ensimmäisestä kerrasta lainkaan, mutta vanhempana ja viisaampana ymmärsin entistä enemmän elokuvan pointin. Mustavalkoestetiikka on suora kunnianosoitus 50-luvun B-luokan kauhuelokuville, joiden parissa Carpenter varttui. Kohtaus, jossa Roddy Piper ja Keith David tappelevat kujalla kuvaa sitä, miten työväenluokka jaksaa tapella keskenään sen sijaan, että puhaltaisivat yhteen hiileen ja tekisivät jotain sorretun asemansa parantamiseksi. Olen kuullut joidenkin moittivan siitä, että elokuva jää kesken, mikä ei pidä paikkaansa. Lyhyenläntä tämä kyllä on, mutta ei onneksi tuhlaa aikaa mihinkään turhanpäiväiseen ja tästä juuri pidän eniten Carpenterin elokuvissa.
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
The Hobbit: the Battle of the Five Armies

have watched

6/10

A Very Harold & Kumar Christmas (2011)

3/10


3 months, 2 weeks ago
Lupin III: The Castle of Cagliostro
8.6 Miyazakin esikoista ei lasketa miehen parhaimpiin töihin, mutta antaa esimakua tulevasta. Tässäkin esiintyy lukuisia Miyazakin tavaramerkkejä prinsessoista aarteenmetsästykseen ja näyttävästi animoituihin linnakkeisiin. Alkuperäinen anime/mangasarja ei ole itselleni ennestään tuttu, mutta tiedän kuitenkin sen verran, että Miyazakin näkemys herrasmiesvaras Lupinista on auttamattoman kesy, vaikkakin persoonallinen. Tästä syystä itselleni jäi epäselväksi, että lasketaanko tätä edes viralliseen kaanoniin. Seikkailuelokuvana erittäin viihdyttävä ja lisäpisteitä etenkin menevästä scoresta, joka yhdistelee onnistuneesti jazzsoundeja orkesterimusiikkiin. Nautin tästä elokuvasta ehkä enemmän kuin sallittua, mutta Miyazaki-fanina en voi katsoa tätä läpi sormienkaan.
3 months, 2 weeks ago
The Hobbit: the Battle of the Five Armies
3.6 Hobitti-trilogian Kuninkaan paluu, joka on alusta loppuun yhtä suurta taistelua. Lopetuksia ei ole onneksi tungettu loppuun miljoonaa kappaletta, eli tämä on siitä syystä myös helpompi istua loppuun asti. Ei kovinkaan mieleenpainuvaa settiä ja lohikäärme Smaugin rooli jäi tässä valitettavan vähälle. Ihan mukiinmenevää viihdettä joka tapauksessa. Kuten Lotr-trilogian tapauksessa, myös Hobittien ensimmäinen osa on mielestäni se paras, sillä pidän enemmän suoraviivaisemmasta seikkailumeiningistä.
3 months, 2 weeks ago
A Very Harold & Kumar Christmas (2011)
True Lies (1994)

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
The Hobbit: The Desolation of Smaug

have watched

5/10

Animal Farm                 (1954)

5/10


3 months, 3 weeks ago
The Hobbit: The Desolation of Smaug
1.6 Ensimmäisestä Hobitista en muistakaan enää muuta kuin lihavan kääpiö Bomburin hajottaessa pöydän massiivisella ahterillaan, vaikka katsoin kyseisen elokuvan alle kaksi vuotta sitten. Tämä toinen osa tuntuu kärsivän samoista ongelmista mitä Lotr-sarjan Kaksi tornia. Paljon on täytettä ja pelkkää lopun alkua. Ensimmäiset kaksi tuntia rakentavat jännitystä, kunnes näyttävä Smaug-lohikäärme lopulta näytetään. Pituutta on liikaa edelliseen osaan nähden, mutta rullaa sulavasti eteenpäin ja lopputulos ei ole liian kivulias istua loppuun asti. Edelleen, pienen romaanin venyttäminen trilogiaksi on niin kovin väkinäistä ja tuntuu väkisinkin rahastavan Lotr-trilogian maineella. Näitä katsoessa ei oikein tunne katsovansa esiosaa, vaan spin-offia, jossa on runsaasti cameoita pääsarjasta.
3 months, 3 weeks ago
Animal Farm                 (1954)
29.5 George Orwellin alkuperäisromaani on ajaton poliittinen satiiri. Tämä animaatiofilmatisointi omaa lähtökohtaisesti hyvät asetelmat, mutta Disneyn sensuurin alla on kaunisteltu tiettyjä asioita, jotta länsi näyttäisi pakostakin paremmalta. Suurimmalti osin tässä ollaan kiitettävän uskollisia alkuperäisteokselle, mutta aika ajoin astutaan propagandan puolelle, jota esimerkiksi väkinäisen mieltänostattava lopetus alleviivaa rankalla kädellä. Animaatiojäljeltään varsin ruma elokuva jopa kyseisen vuosikymmenen mittapuulla.
3 months, 3 weeks ago
Bullet in the Head (1990)
26.5 (uusintakatselu) Ehkäpä Woon elokuvista se kaikkein emotionaalisin. Toimintaleffana edelleen silkkaa timanttia, mutta toimii myös tarinana veljeydestä ja ahneudesta Vietnamin sodan runtelemassa yhteiskunnassa. Sinällään en mitään moitittavaa tästä keksi, kun kerran tämä on Woon Hong Kong -elokuvien aatelia, mutta tunnusmusiikki jäi syystä tai toisesta ärsyttämään.
3 months, 4 weeks ago
3 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
3 months, 4 weeks ago
Ran                 (1985)
25.5 (uusintakatselu) Seittien linnan ohella parasta Kurosawaa. Kuningas Lear -filmatisointina erinomainen kertomus lojaaliudesta ja valtataistelusta. Taistelukohtaukset ovat mykistäviä veribaletteja, joissa audion puute saa aikaan taidetta.
3 months, 4 weeks ago
Fahrenheit 9/11 (2004)
23.5-24.5 Mooren provokatiivinen, mutta samalla myös ristiriitainen kannanotto Bushin aikaisesta hallinnosta on vahvasti puolueellinen, amerikkalaiselle väestölle suunnattu dokumentaarinen propagandaelokuva, jonka perimmäisenä tarkoituksena oli kenties ensi-iltavuonnaan tuoda Bushin hallinto alas muutamassa tunnissa. Kovin monipuolista henkilökuvaa ei Moore anna Bushista, vaan tyytyy lähinnä maalaamaan pirunsarvia, vaikka hyödyntääkin elokuvassaan useita vedenpitäviä todisteita. Samalla näytetään miten Yhdysvaltain historia toistaa itseään ja Vietnamin ihmisoikeusrikokset toistuivat uudemman kerran terrorisminvastaisessa sodassa.
4 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
The Men Who Tread on the Tiger

have watched

7/10

Maadadayo

8/10


4 months ago
The Meaning of Life
19.5 Nauruhermoja kutkuttava ja astetta ronskempi tapaus Pythoneiden saarnatessa elämästä. Sperma on pyhää, taivaassa on aina joulu ja onhan se kieltämättä erittäin kiva tunne, että on penis.
4 months ago
The Men Who Tread on the Tiger
19.5 Ylipitkän, mutta osuvan nimen omaava elokuva on ironisesti myös Kurosawan lyhyin teos. Alle tuntiin kellottava huumoriralli on kuitenkin yllättävän hauska ollakseen Kurosawan elokuva. Pakostakin sitä alkaa hymyilyttämään sotakenraali Yoshitsunen mongertaessa munkkiasussa pyhää teosta ulkomuistista. Muutahan tavoitetta tässä elokuvassa ei ole, kuin päästä paikasta a paikkaan b valeasuissa, mutta Kurosawa onnistuu näyttämään miten elämä on todella suurta sattumusten sarjaa ihan arkisissakin asioissa.
4 months ago
Maadadayo
18.5 Kurosawan jäähyväiset ja kontekstiin sopivalla tavalla tarina eläköityneestä opettajasta ja tämän oppilaista. Pienten asioiden varaan rakennettu elokuva näyttää, miten huolenaiheet ovat eläkkeellä huomattavasti pienemmät mitä työelämässä. Elokuvan nimessäkin seisova ja elokuvan aikana useaan otteeseen toistuva iskulause "Ei vielä" on hyvin tulkinnanvarainen ja itse näen sen Kurosawan sinnikkyytenä jatkaa elokuvantekoa vielä vanhoilla päivillään. Tatsuo Matsumuran opettaja on ilmiselvä vertauskuva Kurosawalle itselleen, tämän oppilaat puolestaan kuvaavat hänen uskollisimpia fanejaan nostalgisoidessaan ihailemansa miehen uraa.
4 months ago
Rashomon
16.5 (uusintakatselu) Ei yllä ihan Kurosawan parhaimmistoon enää näin uusintakatselulla, mutta silti edelleen pätevä tarina pahuudesta. Monimutkainen tarinavyyhti, jossa neljän miehen toisistaan eriävät versiot samasta totuudesta kietoutuvat toisiinsa yhtä mutkikkaalla tavalla, kuin juoppojen lauantaiaamu muistellessa edellisen illan tapahtumia. Sentään jotain optimismiakin löytyy tämän ristiriitaisen elokuvan lopetuksesta, joka näyttää miten ihmismieli kykenee myös hyvyyteen kaiken kurjuuden keskellä.
4 months, 1 week ago
Bussikavaljeeri
Autobonus                 (2001)

4 months, 1 week ago
Duck, You Sucker! (1971)
14.5 Ei voisi käännökset paljon hämmentävämpiä olla. Tämä Leonen viimeinen western tunnetaan kahdesta alkuperäisnimestään A Fistful of Dynamite sekä Duck, You Sucker. Suomennokseksi valittiin tosin jälkimmäinen, joka on kieltämättä osuvampi, mutta samalla myös karisti kohde-yleisön kannoiltaan. Itsekin luulin hetken aikaa tämän olevan Mel Brooks -henkinen komedia. Don Siegelin Clint-länkkärille Two Mules for Sister Sara on kuin vittuillakseen annettu harhaanjohtava suomennos Kourallinen dynamiittia. Luulin tämän olevan äsken mainittu Siegelin western kun tämän kirjastosta lainasin, mutta kyllä tämäkin käy. Ei Leonen parhaimmistoa, mutta silti erittäin menevää spagettiwesterniä. Ensimmäinen puolisko on musta komedia, kunnes puolivälin jälkeen elokuva ottaa askeleen kohti synkempiä teemoja ja muuttuu draamaksi. Yhteiskunnallisia teemoja käsitellään jopa enemmän mitä Huuliharppukostajassa, joka vain sijoitti eeppisen kostotarinansa poliittiseen kontekstiin. Meksikon vallankumousta kuvataan kaikkea muuta kuin ylistävällä tavalla. James Coburnin räjähde-ekspertti on yksi muistettavimmista western-protagonisteista.
4 months, 1 week ago
Avengers: Age of Ultron
13.5 Periaatteessa ensimmäinen Avengers-elokuva uudestaan, mutta vesitettynä. Kostajat yhdessä ruudulla ei jaksa enää toisella kerralla innostaa yhtä paljon, eli ennakko-odotuksetkin olivat tästä syystä laimeammat. Lokia jäin kaipaamaan ja Ultron on kaikin puolin tylsä ja mitäänsanomaton pahis. Toiminta on hyperaktiivista sohimista: paljon tapahtuu kerralla, mutta juuri yhtään se ei itseäni viihdyttänyt. Infinity Warin hypen lomassa jää vähän arveluttamaan kuinka hyvä se loppujen lopuksi on, eli tämä jääköön nähtäväksi.
4 months, 1 week ago
8 Mile (2002)
12.5 Osittain Eminemin taustoihin perustuva, puoliksi elämäkerrallinen 8 Mile on yllättävän hauskaa unelmahuttua nuoresta nousevasta rap-artistista 90-luvun rappeutuneessa Detroitissa. Hyvää musiikkia tässä kyllä riittää Lose Yourself -listaykkösestä Eminemin sutjakkaan freestyle-rappiin asti. Mielenkiintoisena triviana mainion suomennoksen takana on itse Paleface.
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
The Hidden Fortress
11.5 Kurosawa on mielestäni parhaimmillaan silloin, kun hän ohjaa joko syvästi humaania tarinaa elämästä ja kuolemasta tai vaihtoehtoisesti kääntää Shakespearea feodaaliajan Japaniin. Kätketty linnake on kaikin puolin viihdyttävä elokuva, mutta se on liian perinteistä western-vaikutteista seikkailua minun makuuni. Toki tällainenkin konsepti voi toimia moitteettomasti, mutta Kurosawa ei mielestäni taida yhtä hyvin tyylipuhtaita genre-elokuvia, kuin niiden sekoituksia. Pituutta on ainakin puoli tuntia liikaa sisältöön nähden ja huumorirallina tämä on aika kuivaa settiä. Eilinen Sanjuro hymyilytti kyllä huomattavasti enemmän. Katsottava elokuva joka tapauksessa, pitkälti Toshiro Mifunen vuoksi ja parhaimpina hetkinään oikein mainio seikkailuelokuva. Ei kuitenkaan erotu riittävästi joukosta ollakseen ohjaajan parhaimmistoa.
4 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Sanjuro

have watched

7/10

Yojimbo (1961)

8/10


4 months, 2 weeks ago
Sanjuro
Yojimbo (1961)

4 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
The Killing (1956)

have watched

8/10

Nightcrawler

have watched

6/10

Pohjanmaa                 (1988)

have watched

6/10

Blow-Up (1966)

8/10


4 months, 2 weeks ago
Samurai Rebellion
9.5 Harakiri on loistava elokuva ja niin on tämäkin. Asetan nyt Kobayashin tuotannon tarkempaan seurantaan, sillä kyseinen ohjaaja on jäänyt minulta pahasti pimentoon. Molemmat elokuvat ovat virkistäviä sen suhteen, että niissä käsitellään kriittisesti samuraietiketin huonoja puolia. Harakirissä teemana oli itsemurha, Samurai Rebellionissa puolestaan järjestetty avioliitto. Lopulta samurait osoittavat katanansa kohti isäntiään ja nousevat kapinaan, kun Toshiro Mifunen pojan vaimo pakkonaitetaan klaanin johtajan konkubiiniksi. Kerronnaltaan tämä on hidastempoisempi kuin Harakiri. Harakirissä valotettiin päähenkilöiden taustoja flashbackien avulla, kun taas tässä seurataan miten yksi perhe hajoaa vähitellen palasiksi. Shakespearelaisen tragedian elementtejä on siis tässäkin vahvasti läsnä. Koko elokuva rakentuu alusta lähtien komeaa loppuhuipennustaan varten, joka on ehkä traagisin lopetus samuraielokuvalle koskaan.
4 months, 2 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block