Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Persona
8th of December, DVD Visuaalinen runo identiteetistä ja sen romahtamisesta. Bergmanilta tyypillisen vähäeleinen, mutta monitulkintainen kertomus siitä, miten voi elää valheessa ja uskotella itselleen kaiken olevan hyvin, vaikkakin meillä kaikilla on salaisuuksia harteilla. Kun lopulta myöntää eläneensä valheessa, murenee maski ja alta paljastuu todellisuus. Näyttelijä Elisabethin sekä sairaanhoitaja Alman välinen dualismi on elokuvan ytimessä kantavana teemana. Molemmilla on paljon yhteistä, vaikkakin myös paljon erilaista. Haastavin näkemäni Bergman tähän mennessä.
1 month, 1 week ago
Persona
 Persona 8/10
1 month, 1 week ago
1 month, 1 week ago
Funny Games
7th of December, DVD Tästä oli kyllä hauskat leikit kaukana. Uskomatonta, miten Michael Haneke vie äärimmilleen ihmisen sietokyvyn nähdä raakaa väkivaltaa, vaikka tietääkin kaiken olevan vain elokuvaa. Haneke luo painostavan asetelman, jossa kolmihenkinen perhe on täysin ohjaajan armoilla. Haneken vittuileva tyyli syyllistää yleisön verenhimoa saavuttaa lopulta huipentumansa, kun selviää, ettei kotiin tunkeutuville sadistisille pojille ole mikään mahdotonta. Ilmaan jää elokuvan loputtua vain liuta kysymyksiä, jotka kaikki liittyvät tavalla tai toisella väkivallan järjettömyyteen. Kyllä tässä pohdittiin ohimennen myös sitä filosofista dilemmaa, miten fiktiivisen väkivallan voi mieltää omalla tavallaan aidoksi. Hieno elokuva kertakaikkiaan, vaikka tiesinkin jo loppuratkaisun etukäteen. Tämä saa kyllä jokaisessa kytemään sen ajatuksen, miten hyväkäytöksinen yläluokkainen nuori mieskin voi olla pahimmassa tapauksessa väkivaltainen murhaaja.
1 month, 1 week ago
Funny Games
 Funny Games 8/10
1 month, 1 week ago
The Usual Suspects
6th of December, Netflix Viihdyttävä rikoselokuvan poikanen, joka ei tosin mielestäni ole ihan ansainnut paikkaansa 90-luvun parhaimpien elokuvien joukossa. Tarantinomaista tuntua oli tässä jonkin verran läsnä, mutta eniten tämä on velkaa Kurosawan Rashomonille. Hyvin vahvasti juoni -ja hahmopainotteinen elokuva, jossa kiinnostavalla tavalla tarina muuntuu jokaisen päähenkilön kohdalla monimutkaiseksi vyyhdiksi. Ajoittain harmittavan pitkäveteinen, mutta paranee tasaisesti lopputwistiään kohden. Päähenkilöt eivät kaikki olleet yhtä mieleenpainuvia ja Kevin Spaceyn rampa huijari vie melkein kaiken valokeilan muilta. Niin vahvasti juonipainotteinen elokuva, ettei tällä juuri ole uudelleenkatseluarvoa. 90-luvun elokuvaksi aikansa tuote ja rikoselokuva paremmasta päästä, mutta kiitos tälle 2000-luku oli täynnä vastaavia rikoselokuvia, jotka rakentuvat pelkän lopputwistin varaan.
1 month, 1 week ago
Lost in Translation
5th of December, DVD Bill Murray näyttelee vaivaantunutta keski-iän kriisiä potevaa näyttelijää melko ohuelta ja keskinkertaiselta tuntuvassa draamassa. Itselleni ei ainakaan tämän pohjalta auennut, mikä tekee Sofia Coppolasta yhden viime vuosikymmenen kehutuimmista elokuvaohjaajista. Murrayn ja Johanssonin välinen kemia on vain liian ujo ottaakseen tulta alleen ja tuntuu tämän lisäksi jotenkin väkinäiseltä. Muutenkin koko elokuva tuntuu rakentavan näiden kahden välille äärimmäisen kliseistä luodut toisilleen -romanssia, vaikkakin tämä toimisi paremmin platonisena. Japanilaiset taas on kuvattu ärsyttävän stereotyyppisesti prameilevina metroseksuaaleina. Positiivista elokuvassa oli se, miten hyvin tässä on luotu yksinäinen tunnelma uskottavan minimalistisella tavalla. Murray näyttelee jälleen kerran saman roolin sitten Groundhog Dayn, tosin tällä kertaa hänen roolihahmoaan käy enemmän sääliksi.
1 month, 1 week ago
1 month, 1 week ago
Dredd
4th of December, DVD Ei huono. Ihan menevä toimintapaukku ja mukavan verinen sellainen. Visuaaliselta ilmeeltään viehättävän karu ja kolkko. Kokeelliset huumehallusinaatiokohtaukset jäivät tästä päällimmäisenä mieleen. Karl Urban yrmistelee maskin takana koko leffan ajan siihen malliin, että on aivan sama kuka pääosassa kovistelee. Lena Headeyn pahis ei ole niin vittumainen mitä Game of Thronesissa, mutta vittumainen kuitenkin. 3D-elokuvaksi tämä on kyllä paikoitellen aivan saatanan ruma ja tehosteet ovat epäuskottavia jopa b-elokuvan mittapuulla. Tämä tosin toimii puitteineenkin viihdyttävänä toimintaleffana, jota ei ole liialla pituudella pilattu ja joka ei onneksi yritä liikaa.
1 month, 1 week ago
Dredd
 Dredd 6/10
1 month, 1 week ago
Kookosbanaani posted a image

1 month, 1 week ago
Porcile
3rd of December, DVD Salón pohjalta oletin Pasolinin poliittisen satiirin olevan samalla tavalla shokkiarvoon nojaava ja tätä myös dvd:n takakansi ylimielisesti mainosti, vaikka itse elokuva oli kaikkea muuta kuin shokeeraava. Tästä tuntui oikeasti puuttuvan jotain ja poliittisena satiirina tämä on kieltämättä tekemällä tehty. Pasolinin raskaat metaforat poukkeilevat vähän milloin missäkin ja tuntuvat välillä karkaavan käsistä. Kannibaalitakaumia en oikein pystynyt sisäistämään elokuvan sanomaan millään tavalla ja tuntuivat kaukaa haetulta allegorialta ihmisen petomaisuudelle. Toinen rinnakkaistarinoista, joka pyörii kahden teollisuuspohatan ympärillä, menee jo lähemmäs sitä mitä Pasolini elokuvallaan pyrkii kertomaan.
1 month, 1 week ago
Porcile
 Porcile 6/10
1 month, 1 week ago
Hotel Rwanda
2nd of December, DVD Vähän on sanottavaa tästä leffasta. Selvä Schindlerin lista -kopio sijoitettuna keskelle Ruandan kansanmurhaa hutujen ja tutsien taistelutantereelle. Siirappinen ja suuren yleisön intressejä myötäilevä nyyhkydraama, joka vielä äärimmäisen ennalta-arvattavalla tavalla ennen lopputestejä sivistää parilla virkkeellä keskivertoamerikkalaiselle, miten kaikki päättyi. Ei tämä nyt mikään umpisurkea teos ole, mutta itselleni ei vain tällainen periamerikkalainen historiallinen draama uppoa.
1 month, 2 weeks ago
Makkarakalakeittoa, sano Tympee Huttunen
1st of December, Internet Tämä oli juurikin sitä, mitä itse elokuvan nimessäkin seisoo. Elikkäs kerrassaan tympeätä huttua. Huttusen elämä on tympeätä, Oskun mökillä on hauskaa ja hilipasu päivässä pitää miehen teräksessä. Katsoin tämän samalla kun vedin kalsarikännit, eli käteen jäi vain sarja yksittäisiä irtonaisia kohtauksia vailla päätä ja häntää. Ja niin olisi jäänyt kyllä myös selvin päin. Äänenlaatu oli niin huonoa, että siitä hädin tuskin sai mitään selvää, mutta en usko, että sen ymmärtäminen olisi helpottanut katselukokemusta lainkaan. Samat näyttelijät vetävät useamman roolisuorituksen, mutta missään vaiheessa ei käy selväksi, mikä roolihahmo on milloinkin kyseessä. Aake Kalliala ja Leo Lastumäki saatiin ilmeisesti mukaan tähän kotivideotason räpellykseen ilmaisen ryyppyreissun toivossa, joka on tehty vahvasti pontikan vaikutuksen alaisena, vailla koherenttia käsikirjoitusta. Onko tämä sitten jonkin sortin epäonnistunut sketsikokoelma, niin sitä sopii miettiä.
1 month, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Broadchurch

1 month, 2 weeks ago
Salo, or the 120 Days of Sodom
30th of November, DVD Pier Paolo Pasolini on tunnettu elokuvistaan, jotka käsittelevät myönteisesti seksuaalisuutta. Ohjaajan joutsenlaulu Sodoman 120 päivää taas kääntää hänen tyylitajunsa päälaelleen ja käy läpi seksuaalisuuden alistavimmat, nöyryyttävimmät ja sadistisimmat osa-alueet. Elokuvana Salò on äärimmäinen satiiri korruptiosta ja alistavasta vallankäytöstä, joka tosin koko kahden tunnin kestonsa ajan vain alleviivaa tätä kyseistä kannanottoa vähän liiankin rankalla kädellä. Eihän tässä loppujen lopuksi muuta kuvatakaan kuin sisäpiirihienostelua, riettautta sekä henkistä ja fyysistä kidutusta niin kauan, kunnes katsoja suorastaan rukoilee jo kaiken loppuvan. Jotenkin tuntuu siltä, että Pasolini pyrki elokuvallaan vain nostamaan enemmän kohua shokeeraavalla sisällöllään, kuin pohdintaa fasistisen diktatuurin vallankäytöstä ja julmasta tavasta kohdella kansalaisia. Satiirina ei siis kovin monipuolinen tai kiinnostava ja muutenkin tämän shokkiarvo on huomattavasti vanhentunut. Ulosteen syöminen ja brutaali loppuhuipennus tosin nostattivat suurta inhoa ja jäivät tästä ainoina kohtauksina mieleen. Vaikken tästä kauheasti pitänytkään, niin arvostan kuitenkin ohjaajan kunnianhimoa tehdä kiistelty elokuva jo valmiiksi kiistellystä romaanista. Harvalla ohjaajalla on ennen tai jälkeen ollut samalla lailla rohkeutta ottaa härkää sarvista mitä Pasolinilla.
1 month, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Salo, or the 120 Days of Sodom

4/10


1 month, 2 weeks ago
Iron Sky
29th of November, DVD Satiiri on vaikea laji ja Timo Vuorensola ei selvästikään ole aiheeseen kunnolla perehtynyt. Iron Sky on ideana ihan kiva, mutta toteutuksesta paistaa pahasti läpi amatöörimäinen kädenjälki. Lopputulos on enemmän Star Wreckin jalanjäljissä kulkevaa tyhmää ja tylsää perseilyä, kuin mikään oikeasti oivaltava kannanotto. Esimerkiksi väkisin väännetty Perikato-parodia sekä pakollinen alakoulutason Pohjois-Korea -läppä löytyy. Varsin verkkaiseen tahtiin etenevä elokuva, jonka roolihahmot ovat tylsiä stereotypioita. Tehosteet ovat suomalaisen indie-elokuvan mittapuulla näyttäviä, mutta eivät yksistään pelasta tätä snorefestiä täydeltä katastrofilta. Toimii paremmin unilääkkeenä, kuin viihteenä. Elokuva, josta kukaan ei tunnu oikeasti pitävän, mutta siitä huolimatta lasketaan jostain syystä suomalaisen elokuvan merkkipaaluksi.
1 month, 2 weeks ago
Iron Sky
 Iron Sky 3/10
1 month, 2 weeks ago
Martyrs
 Martyrs 
1 month, 2 weeks ago
Lost Highway
28th of November, DVD Ei parasta Lynchiä, muttei huonommastakaan päästä. Lost Highwayn kohdalla Lynch on selkeästi vasta lähtenyt hiomaan surrealistista tyyliään äärimmilleen, joka Mulholland Drivessa oli parhaimmillaan. Tästä jäi vähän väkisin kädenlämpöinen fiilis. Elokuvan ensimmäinen puolisko on vangitseva ja häiriintynyt, kun taas puolivälin jälkeen ote lipsuu ja juonen punainen lanka tuntuu oikeasti katoavan. Mulholland Drive imaisi jo heti alkuminuuteilla ja ulospääsyä ei ollut kuin vasta lopputeksteissä. Lost Highway taas kaatuu lopulta omaan suuruudenhulluuteensa ja juoni on loppua kohden huonossa mielessä sekava. Siinä missä Mulholland Drive oli kiehtova sekavuudestaan huolimatta, tuntuu Lost Highway lähinnä huumetripiltä, jonka ei ole tarkoituskaan olla missään vaiheessa loogisesti selitettävissä. Tunnelma on toki aika ajoin hyvinkin unenomainen ja musiikkipuoleltaan tämä on ehkä parasta Lynchia. Esimerkiksi Rammsteinin musiikkia hyödynnettiin loistavasti.
1 month, 2 weeks ago
Leijonasydän
27th of November, DVD On sillä Pääkkösellä melkoinen vehje. Ja tämä elokuva pyörii muutenkin pelkän peniksen ympärillä ja siihen, kenellä on isoin. Suomen American History X, joka on paitsi tahattoman ja tahallisen koominen ja niin täynnä juonenaukkoja ja epäloogisuuksia, ettei tätä voi lainkaan ottaa vakavasti. Ylidramaattisuus ja Hollywood-hidastukset ovat kuin suoraan jostain Aleksi Mäkelän elokuvasta. Franzénin näyttelemän uusnatsin sekä tyttöystävän tummaihoisen pojan välistä suhdetta kuvataan varsin ohuesti ja epäuskottavasti. Muutenkin elokuvan uusnatseihin ei saa mitään kosketuspintaa, kun kaikki on kuvattu varsin yksipuolisina luupäinä. Pääkkönen karkaa intistä kurkkusalaatti päällä ja muutama kranaatti repussaan, vaikka PV:n turvatarkastusten pitäisi olla ensiluokkaisia. Jani Toivola käy ohimennen näyttelemässä itseään, vittuilemassa Pääkköselle ja saa kranaatista. Yritin katsoa tätä mahdollisimman avaralla mielellä, mutta dialogin ja käsikirjoituksen ollessa alakoulutasoa en voinut kuin nauraa. Samalla pudistin myös päätäni ja päättelin, että tähänkö ollaan tultu, kun tehdään kansainväliseen suosioon tähtäävää kotimaista elokuvaa. Normaalisti yhden tähden arvoinen pohjanoteeraus, mutta kai tämän voi tahattoman viihdearvonsa vuoksi mieltää jonkin sortin guilty pleasureksi.
1 month, 2 weeks ago
Leijonasydän
 Leijonasydän 4/10
1 month, 2 weeks ago
Harold & Kumar Go to White Castle
Arachnophobia

1 month, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Harold & Kumar Go to White Castle

have watched

4/10

Arachnophobia

5/10


1 month, 3 weeks ago
Ant-Man
20th of November, DVD Lupaavan alun jälkeen menettää loppua kohden otteensa. Ei huonointa Marvelia, muttei parhaimmastakaan päästä. Varsin tylsä ja sieluton kohellus, joka loistaa tekniseltä toteutukseltaan, mutta ontuu lähes jokaisella muulla osa-alueellaan. Juoni on unohdettava ja pahis varsin munaton tapaus. Jokunen onnistunut läppä onnistutaan vetämään, mutta niiden seassa on myös todella väsynyttä huulenheittoa. Paul Rudd Ant-Manina on ihan siedettävä, eikä Michael Douglas hänkään huono ole, mutta varsin moni roolihahmoista meni täysin ohi korvien ja silmien. Slapstick-tason toiminta on yllättävän nokkelaa, ettei siinä mitään. Kai tämäkin olisi voinut olla reilusti huonompikin, ottaen huomioon monen muun Marvel-leffan laadun. Lisäksi tuotanto-ongelmien kanssa paininut teos on jaksanut vetää kunnialla loppuun saakka, mitä arvostan. Että sen puolesta voisi valitukset jättää tämän kohdalla sikseen ja myöntää vain, että tämä oli ihan yllättävän siedettävä tapaus supersankarielokuvien loppumattomassa virrassa.
1 month, 3 weeks ago
Ant-Man
 Ant-Man 5/10
1 month, 3 weeks ago
Kookosbanaani commented on a list
Elokuvapäiväkirja (126 movies items)

"Black Swanin katsoin itsekin hiljattain ja häiritsevän paljon toistui samoja elementtejä mitä Satoshi Konin Perfect Bluessa (vaikka Aronofsky väittääkin, ettei ole ammentanut esikuvaansa siitä"


1 month, 3 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block