Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
1 month, 1 week ago
Black Dynamite
13.2 Samaan aikaan sekä parodia että nostalginen kunnianosoitus 70-luvun blaxploitaatiolle. En ole tutustunut oikeastaan yhtään alan esikuviin ja Shaft sekä Superfly ovat vieläkin näkemättä, mutta ei tästä nauttiminen vaadi sen kummempaa taustatutkimusta. Se että tietää blaxploitaation alagenrenä ja mitä se pitää sisällään riittänee tässä tapauksessa. Erittäin napakka pätkä, joka ei käy missään vaiheessa tylsäksi tai ylipitkäksi. Puolitoista tuntia turpaan elokuvassa, jossa mustat ovat hyviksiä ja pienimunaiset valkoiset pahiksia ja siinä se. Autenttisen rakeinen ja samea 70-luvun kuvanlaatu tukee rosoista, mutta samalla niin suurella sydämellä tehtyä ulosantia. Jos olisin tummaihoinen ja saisin poikalapsen, niin antaisin sille nimeksi Black Dynamite.
1 month, 1 week ago
Son of Bambi Meets Godzilla
Bambi Meets Godzilla

1 month, 1 week ago
Twin Peaks: Fire Walk with Me
12.2 En katsonut koko Twin Peaks -saagaa ehkä siinä kaikkein optimaalisimmassa järjestyksessä. Katsoin ensin kaudet 1-2, sitten reilu vuoden jälkeen uudet jaksot. Vasta nyt, kolmannen kauden ollessa vielä suhteellisen tuoreessa muistissa, päätin sitten etsiä käsiini Fire Walk with Me -elokuvan, joka on onneksi esiosana sijoitettu niin helppoon kohtaan aikajanaa, ettei kolmoskausi spoilannut tästä mitään. Ensimmäiset kaksi kautta tulee ilman muuta katsoa ennen tätä, sillä tämä spoilaa yhden avainkohdan koko sarjasta. Lynch-elokuvana tämä on oikeasti hyvä ja osana Twin Peaks -saagaa ei lainkaan hassumpi. Lynchille tyypillinen surrealistinen tyyli on tässäkin tuttuun tapaan läsnä. Yllätyin miten Cooper on tässä vain sivuroolissa ja juonen keskiössä olevan Laura Palmerin taustoja siivitetään ennen kohtalokasta murhapäivää. Kahden ensimmäisen kauden katsoneena loppuratkaisu oli selvä jo alusta lähtien, mutta tärkeintähän tässä oli se lynchmäinen ote, joka tekee Twin Peaksin kaupungista niin häiriintyneen, mutta silti niin pirun kiehtovan ja mystisen. Sarjan tapahtumien aikana vain postuumisti juonen kulkuun vaikuttaneen Palmerin takaumia on tietysti sarjan ystävänä kiva nähdä. Minun puolestani tämän elokuvan olisi voinut suosiolla sovittaa kakkoskauden toiselle puoliskolle, jossa oli useampi jakso pelkkää yhdentekevää filleriä.
1 month, 1 week ago
It
11.2 Aavistuksen ylipitkä ja sisällöltään harmillisen yksipuolinen takaa-ajokomedia, jossa kaikki mahdollinen mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen. Ihan viihdyttävää sirkusta suurimman osan ajastaan, mutta huumoripuoleltaan tylsähkö. Liki kolmen tunnin kesto ja tapahtumien sijoittuminen yhden iltapäivän ajalle ei olisi este, ellei samoja running gageja toistettaisi uudestaan ja uudestaan mahdollisimman mielenkiinnottomalla tavalla. Näyttelijät cameoita myöten muodostavat läpileikkauksen 60-luvun Hollywoodin tunnetuimmista koomikoista ja kyllä tämä toimii eräänlaisena nostalgisena tribuuttina Hollywood-huumorin menneille vuosikymmenille. Värikäs 70 mm vangitsee kesäisen Kalifornian onnistuneesti.
1 month, 1 week ago
1 month, 1 week ago
Fanny and Alexander
10.2 Helpoiten lähestyttävä Bergman tähän astisista, muttei lainkaan huono. Menee omissa kirjoissani jopa kärkikolmikkoon Seitsemännen sinetin ja Mansikkapaikan ohella. Unenomaisen surrealistinen ja satumainen tarina, jonka jokainen otos on tarkkaan harkittu ja maalausmainen. Kolmen tunnin kesto ei tunnu missään. Begmanilaiseen tyyliin kaunistelematon kertomus elämästä, jossa tällä kertaa on keskiössä se, miten kahden lapsen perheidylli sirpaloituu pieniksi palasiksi.
1 month, 1 week ago
Kookosbanaani posted a image

1 month, 1 week ago
The Cook, the Thief, His Wife, and Her Lover
9.2 Loistava elokuva, jonka provosoiva kannanotto yläluokan turhamaisuutta vastaan on edelleen ajankohtainen. Greenawayn mestariteos lyö sanan varsinaisessa merkityksessä sisäpiirihienostelijoilta jauhot kurkkuun, kun kerran elokuvan tapahtuvatkin sijoittuvat hienostoravintolaan. Michael Gambonin näyttelemä gangsteripomo/ravintolan omistaja Albert Spica on samaan aikaan sekä hillittömän hauska että vastenmielisen inhottava. Gambon eläytyy hypnoottisen vakuuttavasti rooliinsa miehenä, joka luulee olevansa sivistynyt ja hyvätapainen, vaikkakin todellisuudessa irstas, mässäilevä, tyhmä ja rahvaanomainen, kaiken hyvän maun vastainen juntti. Visuaalisesti päällekäyvä ja allegorialtaan provokatiivinen art house -paukku, joka viljelee jo alkuminuuteilla pahoinvointia aiheuttavaa kuvastoa. Alun koiranulostekohtaus sekä lopun kannibalismimetafora veivätkin minulta ruokahalun loppuviikoksi.
1 month, 1 week ago
Eight Deadly Shots
7.2-8.2 (uusintakatselu) Onhan tämä vähän rajatapaus, että onko kyseessä elokuva vai minisarja, mutta itse lasken tämän elokuvaksi. Niskasen paras ehdottomasti. Tätä supisuomalaisempaa teosta saa hakemalla hakea: melankolinen ja synkkä, mutta silti niin kaunis ja koskettava samaan aikaan. Ehkäpä realistisin näkemäni kotimainen ja kunniamaininta etenkin sille, miten Niskanen palkkasi teokseensa tukun amatöörinäyttelijöitä ja paikkakuntalaisia. Harrastelijavoimin rakennettu viiden tunnin eepos näyttää hyvinkin uskottavasti, millaista oli 60-luvun lopun vähäosaisten pienviljelijöiden ankeus Pihtiputaalla.
1 month, 1 week ago
Eight Deadly Shots

1 month, 1 week ago
Under Your Skin
6.2 (uusintakatselu) Edelleen ajaton ja raikas nuortenelokuva, jota katsoessa tulee samaan aikaan sekä haikealle että hyvälle tuulelle. Näyttelijöiden ajoittainen improvisaatio tosin jättää edelleen hieman ristiriitaiset tuntemukset. Toisaalta tämä tekee nuorten kesäretkestä autenttisemman oloisen, mutta toisaalta on myös huonoimmillaan hyvinkin kömpelöä. Katkeransuloisinta tässä on se, miten nuoruus on aina ennen pitkää ohi. Niin kuin Pekka Autiovuoren Timppa sen parhaiten toteaa: "Miten helvetin vaikeaa se on sitten vanhana?"
1 month, 2 weeks ago
Board James
 Board James 7/10
1 month, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 20 items to Episodemeter list
Welcome to the NHK
Trigun
Ginga: Nagareboshi gin
Samurai Champloo
Paranoia Agent

1 month, 2 weeks ago
Dracula
4.2 Eilinen Bela Lugosin Dracula jätti pahan maun suuhun, mutta onneksi digiboksin syövereistä löytyi myös Christopher Leen vuoden -58 klassikko. Tämä on paljon paremmin aikaa säilynyt, vaikkakin erkaantuu entistä enemmän lähdemateriaalistaan. Stokerin romaani on hyvin vahvasti viktoriaanisen aikakauden tuote, jossa on paljon dialogia ja hahmonkehitystä. Vuoden -31 Dracula ei onnistunut dialogipainotteisessa käsikirjoituksessa yhtä hyvin kuin tämä. Hahmojen kemiat osuvat juuri eikä melkein kohdilleen, vaikkakin taiteellisia vapauksia on otettu jonkin verran. Peter Cushing on juuri sopivan yksitotinen ja määrätietoinen van Helsing, vaikka eksoottinen vivahde puuttuukin kokonaan. Christopher Leellä ei ole samaa ruhtinaallista olemusta mitä Lugosilla, mutta vastaavasti Draculan petomaisuutta nostetaan tässä yhä enemmän esille. Draculan linna ei ole yhtä kolkko ja tunnelmallinen. Äänimaailmaltaan ja kuvastoltaan kuitenkin vangitsevampi ja jännittävämpi. Erittäin toimiva Hammer Horror -kauhuklassikko ja paras näkemistäni Dracula-elokuvista tähän mennessä.
1 month, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
1 month, 2 weeks ago
1 month, 2 weeks ago
Dracula
Bride of the Monster

1 month, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Dracula

have watched

6/10

Bride of the Monster

have watched

2/10

Samurai Rebellion

1 month, 2 weeks ago
1 month, 2 weeks ago
Colossal
2.2 Idealtaan kiva, mutta Nacho Vigalondo tuo eriskummallisella teoksellaan pöydälle kasan kiinnostavia ideoita, joita ei valitettavasti hyödynnetä loppuun saakka. Kokonaisuus yhdistelee sangen ennalta-arvattavalla tavalla aasialaisia hirviöelokuvia periamerikkalaiseen maailmanpelastukseen. Hirviödraamana ihan menevä, mutta mustana komediana laiska ja mitäänsanomaton. Pahis on väkinäinen, epäuskottava ja huonosti käsikirjoitettu. Loppu pelastaa jonkin verran ja mukana on muutama ihan kiva twisti, mutta eivät nämä voi yksin kantaa kapeilla harteillaan sitä tylsyyskuolemaa, jota ensimmäinen puolisko pitää sisällään.
1 month, 2 weeks ago
1 month, 2 weeks ago
Glen or Glenda
2.2 "Glen on transvestiitti, mutta ei homoseksuaali. Transvestismi tarkoittaa lääketieteellisenä terminä sitä, että mies tykkää pukeutua naisten vaatteisiin. Glen ei halua sukupuolenvaihdosleikkausta, koska hän on transvestiitti". Ed Wood -putki jatkuu. Tämä on kenties transvestiittina tunnetun Woodin henkilökohtaisin teos, vaikkakin kokonaisuudesta ei ota selvää onko se vakavasti otettava draama yhden miehen kahdesta minästä, vaiko muka-dokumentti. Kertoja ohjaa katsojaa kädestä pitäen ylipitkillä monologeilla, jotka käyvät läpi 2010-lukulaisten näkökulmasta pelkkiä itsestäänselvyyksiä. 50-lukulaisten näkökulmasta tällainen valistus oli toki tarpeellista, mutta nykyään ainoastaan elämäm koululaiset eivät meinaa erottaa homoa ja transvestiittia toisistaan. Bela Lugosi vetelee naruista. Tahatonta huumoriarvoa löytyi enemmän kuin Plan 9:ssä, mutta silti edelleen melko tylsää ja mitäänsanomatonta settiä. Viiden tunnin yöunien jälkeen melko bisarri katselukokemus kieltämättä.
1 month, 2 weeks ago
Freaks
1.2 Ymmärrän hyvin kaiken sen kohun, mitä tämä elokuva ilmestymisvuonnaan aiheutti. Vastoin aikalaisten yleisiä odotuksia, kyseessä on oikeasti ajatuksia herättävä, reilusti aikaansa edellä oleva kauhuelokuva. Elokuva siitä, miten sirkuksen kummajaiset ovat nekin vain ihmisiä. Loppukohtaus, jossa kummajaiset ryömivät kaatosateessa on yksinkertaisuudessaan hyytävä kohtaus. Jalaton ja kädetön Randian vei ylivoimaisesti voiton mielenkiintoisesta kokoonpanosta tupakansytytystempullaan.
1 month, 2 weeks ago
Freaks
 Freaks 8/10
1 month, 2 weeks ago
Persepolis
 Persepolis 7/10
1 month, 3 weeks ago
Scrapped Princess

1 month, 3 weeks ago
Kookosbanaani commented on a list
Worst films I have ever seen (60 movies items)

"En itse lähtisi vertailemaan Huttusta mihinkään ulkomaiseen teokseen, mutta ainakin kotimaisten elokuvien mittapuulla Huttunen on helposti uusavuttomin ja kädettömin tapaus mitä olen nähnyt. Ta"


1 month, 3 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block