Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani voted for an image

2 years, 7 months ago
1492: Conquest of Paradise
17th of March, DVD Vangeliksen huikea tunnusbiisi oli pitkään ainut asia, mitä ylipäätään tiesin tästä ja 1492 onkin turhan vähälle huomiolle jäänyt historiikkielokuva siitä, kuinka Kolumbus purjehti Atlantin yli ja löysi uuden mantereen. Eihän tämä todellakaan Ridley Scottin parhaimmistoa ole, mutta on suurimmalti osin suurelle yleisölle suunnattua viihdettä, josta joko pitää tai ei. Gerard Depardieu on ilmiömäinen nimikkoroolissaan ja Vangeliksen omaperäinen musiikki tukee erinomaisesti dramaattista tunnelmaa. On tosin kohtia, joissa 1492 on auttamatta vanhentunut, kuten loppupuolen kankeat taistelukohtaukset, jotka tuntuvat enemmän sarjalta irtonaisia kohtauksia, mutta ne on helppo antaa anteeksi. Välillä elokuvassa on tylsiä hetkiä, pituutta on hieman liikaa ja loppujen lopuksi juoni ei ole historiallisesti täysin korrekti, mutta nekin ovat tyypillisiä piirteitä valtavirran historiikkielokuvissa. Syy miksi tämä jäi niin vähälle huomiolle lienee siinä, että kahdeksan vuotta myöhemmin Scott julkaisi Gladiaattorin, joka vei paitsi Oscareita, myös suuren yleisön kaiken huomion. Lisäksi vasta niihin aikoihin Scottin Blade Runner alettiin pikkuhiljaa tunnistaa tieteiselokuvan merkkipaaluksi. Kaiken kaikkiaan katsomisen arvoinen pätkä, jos historialliset elokuvat kiinnostavat vähääkään.
2 years, 7 months ago
Kookosbanaani posted a image

2 years, 7 months ago
Kookosbanaani added 4 items to Episodemeter list
Black Adder Goes Forth
Black Adder the Third
Black Adder II
The Black Adder

2 years, 7 months ago
Kookosbanaani voted for list
2 years, 7 months ago
Whiplash
5th of March, Computer Todellakin yksi parhaimmista, ellei jopa paras musiikkielokuva mitä on ikinä tehty. Damien Chazellen mestariteos on emotionaalinen, kiehtova ja energinen tarina nuoresta jazzrumpalista, kuka pyrkii täydellisyyteen mielenterveytensä horjuessa vaakalaudalla. J. K. Simmons on aivan mieletön roolissaan rääväsuisena ja tyrannimaisena musiikinopettajana ja todellakin ansaitsi Oscarinsa. Jazzahtava soundtrack ei toimi pelkkänä tunnelmanluojana, vaan tuo leffan jo valmiiksi vimmaiseen tahtiin lisää jännitysmomenttia. Whiplash on ensiluokkaista jälkeä niin kuvaustyyliltään kuin musiikiltaankin ja etenkin leffan loppuhuipennus kuvastaa paremmin kuin hyvin Miles Tellerin roolihahmon sairaalloisiin mittakaavoihin yltävää kunnianhimoa.
2 years, 7 months ago
Yo-Kai Watch
Zero Escape: Virtue

2 years, 7 months ago
Who Killed Captain Alex?
4th of March, Internet Haha, mitä vittua? :D
2 years, 7 months ago
2 years, 7 months ago
Caligula (1979)
3rd of March, DVD Tinto Brassin Caligula on syystäkin kaikkien aikojen pahamaineisimpia ja kiistellyimpiä elokuvia sekä yksi käsittämättömimmistä kulttielokuvista mitä maan päältä löytyy. Mikään eeppinen spektaakkeli tämä ei todellakaan ole, vaan valtavirran elokuvaksi naamioitua, juonetonta piilopornoa niille, jotka eivät sitä oikeaa häpeilemätöntä tavaraa kehtaa kotiin viedä. Malcolm McDowellin sekopäinen Caligula on kieltämättä miehen parhaimpia roolitöitä, mutta pornahtava kerronta ja kuvaustyyli jättää hänen roolisuorituksensa täysin yhdentekeväksi. Puvustus ja lavastus ovat aikakaudensa elokuvaksi näyttäviä, mutta nekin hukkaan heitettyä potentiaalia. Kokonaisuutena Caligula on alusta loppuun pelkkiä irrallisia mitä vittua -kohtauksia toisensa perään, joista mieleenpainuvimmat verkkokalvonsumentajat lienevät lähiotokset masturboivista miehistä sekä McDowell työntämässä rasvattua nyrkkiään miehen rööriin. Todellakin yksi oudoimmista elokuvista mitä olen nähnyt ja voin varauksella suositella elokuvaharrastajille hieman erilaisena "taidekokeiluna".
2 years, 7 months ago
Kookosbanaani voted for list
2 years, 7 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Daredevil                 (2015- )

2 years, 7 months ago
2 years, 7 months ago
The X-Files
 The X-Files 8/10
2 years, 8 months ago
Whiplash
 Whiplash 9/10
2 years, 8 months ago
“Okay, seriously, where did the update feed disappear from people's profiles? Now the comment section is only visible. :((” read more
2 years, 8 months ago

« Prev 1... 28 29 30 31Next »