Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani commented on a list
Worst films I have ever seen (60 movies items)

"Huonoista kotimaisista elokuvista puheen ollen, katsopa "Makkarakalakeittoa, sano tympee Huttunen", joka löytyy myös YouTubesta. Niin hirveä tapaus, että se yltää huonoudessaan liki surrealistis"


1 month, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
1 month, 3 weeks ago
Once Upon a Time in China III
28.1 Tsui Harkin Wong Fei-Hung -trilogian päätösosa palaa aika pitkälti niihin samoihin lähtöasetelmiin mitä ensimmäisessäkin osassa käsiteltiin ja tälläkin kertaa Jet Lin nimikkosankari taistelee imperialismia vastaan. Viihdyttävää settiä, jonka kohokohtia ovat ehdottomasti näyttävät leijonatanssikohtaukset. Taistelukohtaukset ovat nekin edelleen hyvin koreografioituja, mutta edellisiin osiin verrattuna tässä on enemmän mukana slapstick-huumoria ja Hiipivän tiikerin tavoin yliampuvia vaijeritemppuja. Kyllähän se totta puhuen rupesi naurattamaan, kun Jet Li liukastelee öljyisellä lattialla ja koittaa opetella englantia stereotyyppisen mandariinikiina-aksentin siivittämänä, mutta jätti vähän sellaisen maun suuhun, että nyt Hark otti askeleen kohti itseironiaa. Vähän niin kuin John Woon A Better Tomorrow -trilogiankin tapauksessa, niin kyllä tässäkin tämä kolmas osa on se selkeästi heikoin, mutta näissäkin puitteissa ihan kiinteä elokuva.
1 month, 3 weeks ago
Grave of the Fireflies
25.1 (uusintakatselu) Sota on helvettiä, mutta harva elokuva uskaltaa näyttää yhtä raastavasti ja yksityiskohtaisesti, miten se koskettaa myös ennen kaikkea lapsia. Ghibliltä astetta rajumpaa animea, jonka luulisi uppoavan melkein jokaiselle katsojakunnalle.
1 month, 3 weeks ago
Serpico
24.1 Lisää Lumet'n tuotantoa, kun huomasin tallettaneeni tämän Teemalta. Pacinolta poikkeuksellisesti lahjomattoman kytän rooli ja elokuva jälleen kerran pohjautuu tositapahtumiin, jossa käsitellään 70-luvun näkökulmasta tuoretta aihetta, eli poliisivoimien korruptiota. Nykymittapuulla auttamattoman vanhentunut ja päätäsärkevän kliseinen premissi ei oikein tee katselusta erityisen nautittavaa. Pahasti ylipitkä. New Yorkin rähjäiset kadut eivät ole tässä mitään Taksikuskin tasoa, mutta vakuuttavat kuitenkin realistisuudessaan. Pacino hippipartoineen- ja letteineen näyttää kenties uskottavimmalta undercover-kytältä koskaan.
1 month, 4 weeks ago
Serpico
 Serpico 6/10
1 month, 4 weeks ago
Darkness/Light/Darkness
24.1 Tsekkiläiset ovat muovailuvaha-animaatioiden mestareita ja tämä kiva surrealistinen taidepaukku kuvaa varsin omintakeisesti ihmisen synnyn. Ihailtavan yksityiskohtaista jälkeä.
1 month, 4 weeks ago
Dog Day Afternoon
23.1 Sidney Lumet'n Valamiesten ratkaisun ohella tämänkin elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhden kuuman ja nihkeän iltapäivän ympärille. Vangitsee hyvin aikakaudelleen tyypillisen levottomuuden tunteen. Pacino räyhää jälleen vakuuttavan teatraalisesti ja Cazale ei tiedä, että Wyoming on osavaltio. Roolihahmot eivät ole kovinkaan kiinnostavia näitä kahta lukuunottamatta, mikä on pettymys erinomaiseen Valamiesten ratkaisuun nähden. Myöskin varsin pitkäveteinen joissain kohdin.
1 month, 4 weeks ago
1 month, 4 weeks ago
Goodbye, Mr. President
22.1 Harvinainen tapaus Suomen elokuvahistoriassa - rikoselokuva miehestä, kuka suunnitelee Tasavallan Presidentin salamurhaa. Asenneleffa, joka on alusta loppuun tasaisen viihdyttävä. Kassilan elokuvista olen entuudestaan nähnyt vain ensimmäisen Komisario Palmun ja tässä toistuukin pitkälti sama tiivistunnelmainen ote yhdistettynä aikakauden Suomi-kuvaan. Rohkea elokuva jo pelkästään siksi, että Olof Palmen murha, Kekkosen kuolema ja Mikkelin panttivankidraama olivat tuolloin ajankohtaisia aiheita Suomen katukuvassa. Hannu Lauri on hyytävä lähes tunteettomana psykopaattina.
2 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Goodbye, Mr. President

have watched

7/10

Darkness/Light/Darkness

7/10


2 months ago
Strange Circus
Suicide Club

2 months ago
Benny
 Benny's Video 5/10
2 months ago
Appleseed
Benny

2 months ago
The Disaster Artist
19.1 Luojan kiitos Finnkinolle siitä, että tämä saatiin ennakkoesitykseen näinkin pian. Tämä meni Night Visionsissa itseltä ohi, mutta nyt sekin saatiin korjattua. James Franco tekee kauttaaltaan erinomaista työtä kääntäessään Greg Sesteron romaanin valkokankaalle, vaikka tämä onkin enemmän kertomus ystävyydestä, kuin sarjasta tragikoomisia yhteensattumia. Mitä nyt Franco muistuttaa peruukkeineen hieman enemmän Marvelin Lokia kuin transilvanialaista haudankaivaajaa. Franco eläytyy Wiseaun roolisuoritukseen todella hyvin ja tuo paitsi miehen eksentrisemmät, myös kusipäisemmät puolet hyvin esille. The Roomin syntytarina on vain puolet kokonaisuudesta ja kyseessä on enemmänkin tarina Hollywoodin ulkopuolisista. Ihan niin kuin Ed Woodissa, niin molemmissa on hyvin paljon samaa, mutta myös hyvin paljon erilaista. The Roomin näkeminen ei ole välttämätöntä, että tästä elokuvasta voisi nauttia, mutta itse suosittelen sitä lämpimästi, sillä jotkut vitseistä voivat mennä muuten ohi. Kannattaa myös tietenkin lukea Sesteron loistava alkuperäisromaani, josta on karsittu valitettavan paljon pois. Näillä etukäteisvalmisteluilla sekä oikealla yleisöllä (teatterissa oli ainakin kolme Chris-R:ää ja yksi Mark) tämä tekee katselukokemuksesta mahdollisimman nautittavan.
2 months ago
Blue Exorcist

2 months ago
Plan 9 from Outer Space
18.1 Ed Woodin inspiroimana päätin katsoa sen elokuvan, mistä hänet parhaiten muistetaan. Elokuva, joka ei kirjaimellisesti ole tältä planeetalta. En saanut tästä mitään viihdearvoa irti, vaikka tätä hehkutetaankin yhtenä parhaimmista huonoista elokuvista. Jo 50-luvun standardeilla kökkö B-elokuva on näin vuoden 2018 näkökulmasta aivan luokattoman typerän näköinen. Bela Lugosin sijaisnäyttelijä koittaa epätoivoisesti ylläpitää illuusiota pelkän kaavun varassa. Tor Johnson näyttää siltä, kuin hänellä olisi parru perseessä. Pahviset hautakivet poukkoilevat minne sattuu ja pienoismalliufot heiluvat pelkän kepin ja narun varassa. Yllättävän tylsä ja rutikuiva tekele, joka tuntui kestävän ikuisuuden. Olkoon tämä joillekin sitten se kalkkunoiden kuningas, mutta itse olen jo kahden katselukerran edestä saanut enemmän viihdearvoa irti The Roomista, kuin mitä tulen koskaan saamaan tästä.
2 months ago
Ed Wood
17.1 (uusintakatselu) Totta kai sitä piti virkistää muistiaan Ed Woodin kohdalla nyt, kun Disaster Artistin ennakkonäytös on aivan nurkan takana. Elokuvanteosta kertovia elämäkertoja kun on niin valitettavan harvassa. Ed Wood on edelleen Burtonin ylivoimaisesti paras teos, jossa tyypillinen burtonmainen eksentrisyys ei (onneksi) mene missään kohdin överiksi. Kaunis mustavalkokuvaus luo autenttisen vanhanaikaisen tunnelman. Burton ei myöskään tyydy asettamaan Woodin uraa naurunalaiseksi, vaan tekee elokuvastaan tribuutin yhdeltä omaperäiseltä ohjaajalta toiselle. Uusintakatselun jälkeen hahmotin hieman paremmin mikä teki Woodista Woodin: intohimoisen elokuvaharrastajan, joka teki ahkerasti elokuvia, vaikka hänellä ei ollut rahaa moisten kustantamiseen. Depp kekkuloi kiitettävän itsevarmasti naisten sukkahousuissa ja peruukissa, mutta vaikuttavin roolisuoritus on edelleen Martin Landau Bela Lugosina, kuka kirjaimellisesti herättää Lugosin uudelleen henkiin. Rauha molempien sielulle.
2 months ago
Orgazmo
16.1 Hihittelin leffan takakannen juonikuvaukselle jo ennen kuin aloin edes katsomaan tätä. Idea seksin supersankarista, joka lamaannuttaa pahikset antamalla heille elämänsä orgasmin kuulostaa jo paperilla niin järjettömältä, etten tiedä kuka muu olisi onnistunut aiheessa niin hyvin mitä Trey Parker. Tämä ja Cannibal the musical liikkuvat molemmat alusta loppuun niin kaukana huonon maun puolella (kirjaimellisesti), ettei voi kuin hattua nostaa. Mutta mitäpä muutakaan voi odottaa South Parkin tekijöiltä. Hauska parodia pornoteollisuudesta ja supersankareista, milloin mistäkin.
2 months ago
Orgazmo
 Orgazmo 7/10
2 months ago
Show Me Love
 Show Me Love 7/10
2 months, 1 week ago
From Up on Poppy Hill
14.1 Goro Miyazakin elokuvaura jäikin todella lyhyeen. Sääli sinänsä, sillä tämä on huomattava parannus unohdettavaan ja keskinkertaiseen Maameren tarinoihin nähden. Omien sanojensa mukaan Goro kyllästyi siihen, että hänen töitään verrattiin jatkuvasti legendaarisen isänsä vastaaviin. Totta tuokin, mutta itsekään en pysty olemaan vertailematta näitä kahta keskenään. Ja varsinkin nyt, kun Goron ohjausputki katkesi kahteen animeen ennen kuin mies onnistui edes löytämään varsinaista tyyliään, niin se ei ainakaan helpota asiaa. Tyyliltään Kukkulan tyttö, sataman poika edustaa sitä perinteisempää Studio Ghibliä. Toimiva animenyyhky, jossa tosin toistuu niin monta trooppia, että tätä katsoessa tuntui ajoittain siltä, että tämän olisi nähnyt joskus aikaisemmin. En siis kauheasti keksi sanottavaa. Tykkäsin paljon lopusta.
2 months, 1 week ago
2 months, 1 week ago
Born in Heinola
13.1 Varmaan valehtelematta huonoin kotimainen mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Tympeä Huttunen alittaa riman vieläkin matalammalta, mutta siinä on huonoudessaan niin surrealistisiin mittakaavoihin yltävä tapaus, että sille ei jaksa olla vihainen. Tämä elokuva ei osaa päättää onko se tribuutti Apulannalle, mukasyvällinen kuvaus 90-luvun lamasta uutisarkistomateriaaleineen vaiko yhtyettä mainostava äärimmäisen kaupallinen viritelmä. Ehkä se yrittää olla kaikkea tätä. Ohjaajana toiminut Temonen kuorruttaa nuoruusmuistelonsa pateettisen suomidraaman muottiin, jossa on yhtyeen vaikeimmatkin hetket silitelty nätisti suoraksi. Tietämättä mitään itse yhtyeen jäsenten taustoista, mietin jatkuvasti tämän aikana mikä on totta ja mikä poimittu Hollywoodin kattavimmasta kliseekokoelmasta. Tyypilliseen Salatut Elämät -henkeen näyttely on pökkelömpää kuin betonilla valettu Steven Seagal. Roope Salminen on ärsyttävä niin kuin aina, mutta onneksi tyyppi poistuu kuvioista jo puolivälin paikkeilla. Viimeistään siinä vaiheessa kun Wirtanen ja Temonen tappelevat nakkarin roihutessa taustalla ilmiliekeissä, siteeraamassa Mitä kuuluu -biisin sanoituksia ja lapsikuoron laulaessa taustalla Armoa, meinasin revetä huutonauruun. Kirjastosta lainaamani kappale olikin epäonnekseni pidennetty kahden tunnin versio, jossa oli ainakin puoli tuntia liikaa materiaalia. Ankea ja masentava leffa, mutta vääristä syistä. Ehkäpä Apulannan tosifanit saavat tästä enemmän irti.
2 months, 1 week ago
2 months, 1 week ago
The Interview
13.1 Disaster Artistin Suomen ensi-iltaa odotellessa päätin tutustua johonkin toiseen Franco/Rogen-komediaan. Aihealueeltaan kiinnostava, mutta Rogenin ollessa ohjaajan puikoissa kokonaisuus on 90 % nolostuttavaa alapääosaston huumoria, 9 % Francon runkkausjuttuja ja 1 % satiiria. Onhan Pohjois-Korean mollaaminen toki plussaa, mutta aiheesta saisi revittyä niin paljon enemmänkin. Myönnettäköön tosin, etten voinut itsekään olla hihittelemättä sille, miten Kim Jong-un kakkaa housuihinsa ja rupeaa pillittämään Katy Perryn "Firework"-biisille.
2 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
The Interview

5/10


2 months, 1 week ago
2 months, 1 week ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block