Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
The Killing (1956)
Duck Soup (1933)

4 months, 2 weeks ago
4 months, 2 weeks ago
4 months, 2 weeks ago
Nightcrawler
6.5 Tylsä ja puuduttava trilleri pelastaa itsensä olemalla oikeasti ihan näppärä satiiri freelance-journalismin epäeettisemmästä puolesta. Jake Gyllenhaal vetää ehkä uransa sekopäisimmän roolisuorituksen moraalittomana journalistina, kuka tarvittaessa vaikka lavastaa onnettomuuksia ja rikoksia kunhan lopputulos on mediaseksikästä. Nykymedialle kun ylimääräiset uutislähetykset tuottavat niin paljon voittoa. Ja kukapa meistä ei salaa nauttisi tv:n tarjoamasta väkivallasta?
4 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
4 months, 2 weeks ago
Pohjanmaa                 (1988)
5.5 Parempi Pohjanmaa-aiheinen elokuva mitä Häjyt. Tässäkin veljeyttä kuvataan päälleliimatun pinnallisella tavalla, mutta vastapainona pohjalaista mentaliteettia sekä perinteistä lapualaista muilutusta kuvataan Antti Tuurin romaanille uskollisella tavalla. Esko Salminen kertoo raa'an kiljun aiheuttamasta ripulipaskasta, kun taas Esko Nikkari vetää ehkä hauskimman kännikohtauksen koko suomalaisen elokuvan historiassa. Tykkäsin eniten siitä, miten Arvottomien tapaan myös tässä kuvataan 80-luvun suomalaisuutta ihan vanhoja Esson huoltoasemia myöten. Pahasti ylipitkä elokuva, joka alkaa puolivälin jälkeen junnata paikoillaan, eikä tarina oikeastaan etene enää tämän jälkeen suuntaan eikä toiseen. Taneli Mäkelän näyttelemä, nuorimmaisin Hakalan veljes tuntuu olevan vain nimellisesti pääosassa, vaikkakin todellisuudessa vain alku- ja loppukohtauksessa.
4 months, 2 weeks ago
Blow-Up (1966)
4.5 Tyylikäs 60-luvun klassikko, joka vangitsee onnistuneesti aikakaudelleen tyypillisen lontoolaisen nuorisokulttuurin svengin. Juonen keskiössä olevalle murhamysteerille ei tarjota missään vaiheessa yksiselitteistä ratkaisua. Elokuvan tarkoituksena onkin pohtia, oliko mitään murhamysteeria ollenkaan, vai tapahtuiko kaikki vain päähenkilön pääkopan sisällä. Antonioni käsittelee elokuvassaan hyvin paitsi ajankohtaisia muoti-ilmiöitä, myös niiden aiheuttamaa vieraantuneisuutta todellisuudesta. Päähenkilö Thomasin katsoessa ottamiaan valokuvia lähes pakkomielteisesti, alkaa myös katsojakin imeytyä mukaan Thomasin sielunmaisemaan. The Yardbirdsin konsertti, näyttävät mallikuvat sekä miimikoiden tennisottelu ovat vain kirsikkana kakun päällä yhdessä vuosikymmenen mieleenpainuvimmista tuotoksista.
4 months, 2 weeks ago
Rain Man (1988)
3.5 Barry Levinsonin elokuvat ovat mielestäni niin kovin tylsiä. Samat itsensä etsiskelyt, samat arkisista asioista pilaa tekevät sattumukset ja samat aikuistumisen kynnyksellä olevat päähenkilöt. Jenkit tykkäävät ja se lienee tärkeintä, mutta itse en kauheasti näille lämpene oman tieni kulkijana. Sademiestä pidetään pitkälti Levinsonin parhaimpana työnä, vaikkakin elokuvan vahvuudet piilevät vain lähinnä Dustin Hoffmanin vahvassa roolisuorituksessa. Mies onnistuu eläytymään autistisen velipojan rooliin niin hyvin, että se ei tunnu lainkaan ylimielisellä tavalla loukkaavalta ja hyvä niin. Muuten elokuva noudattaa sangen tyypillistä draamakomedian reseptiä, jossa on annos road movie -elementtejä seassa. Pistäydytään siinä välissä Vegasissakin pelaamassa pokeria, kun Tom Cruisen pinnallinen autokauppias huomaa veljensä lahjakkuuksien piilevän numeroissa. Katkeransuloinen lopetus on juuri sitä, mitä sen haluat olevan.
4 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
The Breakfast Club (1985)
2.5 John Hughes'n nuortenelokuva alkaa melko lupaavasti, mutta lässähtää loppua kohden kuin pannukakku. Ensimmäinen puolisko jälki-istunnossa on viihdyttävää kasarihuttua, jossa on kaikki lukiostereotypiat kerätty yhteen. Puolivälin jälkeen alkaa näiden stereotypioiden perusteellinen perkaminen ja pinnallisen ulkokuoren alta paljastuu monta kyseisiä trooppeja dekonstruoivia tekijöitä. Kukaan näistä ei ole sitä, miltä saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa. Pidän tällaisesta tuoreesta näkökulmasta genreen, mutta elokuvan roolihahmojen taustoista osasin arvata jo huomattavan osan etukäteen, eli en juuri lämmennyt hahmonkehityksille. Emilio Estevezin urheilija sekä Anthony Michael Hallin nörtti kärsivät suorituskeskeisistä vanhemmistaan, Judd Nelsonin kovistelija on puolestaan lähtöisin väkivaltaisesta perheestä ja Molly Ringwaldin näyttelemän pissiksen materialistiset vanhemmat ovat juuri eroamassa. Ally Sheedyn hiljainen gootti on mielenkiintoisin hahmo, kunnes hän itsekin päättää avautua omasta perhe-elämästään. Suurin ongelmani tämän elokuvan kohdalla on se, kuinka negatiivinen ja pessimistinen tämä loppujen lopuksi on. Hughes koittaa vääntää todella aneemisella tavalla ilotonta huumoria henkilökohtaisista aiheista, mutta ei onnistu siinä. Aikuiset taas leimataan lähes poikkeuksetta itsekeskeisiksi, dominoiviksi hirviöiksi, jotka ovat ajat sitten kadottaneet kaiken inhimillisen. Arvostan toki Hughes'n yritystä tehdä päinvastainen nuortenelokuva vuosikymmenellä, joka oli tunnettu pelkästä kevytmielisestä nuorisoperseilystä, mutta tämä nyt ei vain iskenyt minuun. Eipä tämä opettanut minua elämästä oikeastaan yhtään mitään, tai sitten olen vain ohittanut sen ikäryhmän, jolle tämä on suunnattu.
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
RoboCop 3 (1993)

have watched

3/10

Tupla-Uuno

have watched

3/10

Street Trash                 (1987)

6/10


4 months, 3 weeks ago
RoboCop 3 (1993)
1.5 Menin sitten vesittämään vapun jälkimainingit Robocop 3:lla. Onhan tämä se sarjan häpeäpilkku ilman muuta ja ihan monestakin syystä. Poliisikorruptio- ja väkivalta lähitulevaisuuden Detroitissa kuulostaa paperilla toimivalta, mutta tässä se on toteutettu äärimmäisen tylsästi ja laiskasti. Pelkkä Robocopin maailmaan sopimaton PG-13 -ikärajoite ei tätä yksistään pilaa, vaan tämä johtuu pitkälti kottikärryllisestä pikkuvikoja sekä niiden yhteisvaikutuksesta. Peter Wellerin korvannut Robert John Burke on kuin suoraan kadulta repäisty, eikä osaa näytellä yhtään. Robocop 2 nauratti silloin tällöin, tämä taas koittaa olla mahdollisimman vakava, mutta epäonnistuu siinä. Tahattomana komedianakin todella aneeminen, eikä hymyilytä lainkaan. Tylsä elokuva kaikin puolin, jossa toiminta on ponnetonta ja jopa Robocop rakettirepulla ei tätä pelasta. Tämä tuntui enemmänkin joltain Robocop-piirrossarjan pidennetyltä jaksolta, mutta oikeilla ihmisillä varustettuna. Siitä puheen ollen Johnny Rehab -animaatio onkin tämän pohjanoteerauksen ainut kohokohta. Normaalisti äärimmäisen keskinkertainen ysärihuttu, mutta kun kyseessä on Robocopin jatko-osa, niin lukuisia pikkuvirheitä ei voi enää antaa anteeksi. Lopputulos on yksi 90-luvun huonoimmista elokuvista.
4 months, 3 weeks ago
Mars Attacks! (1996)
Tupla-Uuno
Street Trash                 (1987)

4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Adventures of Brisco County Jr.                 (1993-1994)

4 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
RoboCop 2 (1990)
29.4 "Thank you for not smoking." Ensimmäinen Robocop potkii edelleen persuksille ja muistan siitä melkein kaiken, joten sitä ei tähän hätään tarvinnut katsoa uudestaan. Muistin tosin jatko-osien olevan vielä näkemättä. Tämä ei yllä ykkösen tasolle lähimaillekaan, mutta on silti roimasti aliarvostettu pätkä ja ilmeisesti vain kolmosen rimanalituksen takia tämäkin haukuttu maanrakoon. Sopiikin pohtia, että odottivatko ensimmäisen elokuvan ystävät oikeasti jotain Verhoevenin kulttiklassikon tasoista menoa, vaikka ukko ei enää ollutkaan ohjaamassa jatko-osaa. Sekavan ja epäloogisen käsikirjoituksen myötä koko homma vedetään itseironisella tavalla läskiksi. Repesin kohtaukselle, jossa Robocopin ohjelmisto sekoaa totaalisesti ja hän alkaa luetella "Right to remain silent" -puhettaan jo kuoliaaksi ammutulle kätyrille. Satiiripuoli on tässä selkeästi ylitsevuotavampi mitä ensimmäisessä osassa. Liian viihdyttävä elokuva, että voisin tätä pitää mitenkään huonona ja toimintaakin on riittävästi. Ainoa suuri ongelmahan tässä on se, että Robocop-tunnari ei soi kertaakaan.
4 months, 3 weeks ago
Hacksaw Ridge (2016)
28.4 Mel Gibson jatkaa omintakeista cinemaansa tässä tositapahtumiin pohjautuvassa, vaikkakin ärsyttävän ylipaatoksellisessa sotadraamassa aseistakieltäytyjän ihmeteoista. Sotaelokuvat eivät ole minulle se lähinnä sydäntä oleva genre ja pitkälti siitä syystä, että ne tuppaavat suurin osa olemaan niin samanlaisia ja kaiken lisäksi unohdettavia. Tämä nyt noudattaa aika tyypillistä sotadraaman kaavaa, jossa näkökulmana on uskonto, mutta kaikki muu pateettisen ylidramaattista "sota on helvettiä" -sössötystä. Mitä nyt jenkkilippu ei liehu läheskään niin paljon kuin esimerkiksi Bayn elokuvissa, mikä on oikeasti positiviista. Luke Bracey vetää tämän elokuvan Sean Bean -roolin, koska näyttää häneltä ja oikea Bean on jo liian vanha. Taistelukohtaukset ovat epäuskottavia, minkä lisäksi niitä koitetaan paikata rumalla CGI-verellä. Tähän vielä päälle hidastukset sekä turhanpäiväistä jeesustelua, jolloin lopputuloksena on se, että elokuvan puolivälin jälkeinen osio on selkeästi heikompi. Alun kasarmikohtaus on kuolettavan tylsän elokuvan parasta antia, vaikka apinoikin aika suoraviivaisesti Full Metal Jacketia. Loppuun kerätyt haastattelun katkelmat koittavat joko jäljitellä Taistelutovereita tai sitten Gibson vain haluaa alleviivata rankalla kädellä elokuvan tapahtumien olevan totta.
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Hacksaw Ridge (2016)

have watched

4/10

Early Summer

4 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
Superman II (1980)
27.4 "Kneel before Zod!" Onhan tämä selkeä parannus edelliseen osaan nähden. Ensimmäisessä Teriksessä lähinnä kerrottiin vain Clark Kentin syntytarina, tässä päästään itse asiaan ja jopa Kentin ja Lois Lanen romanssiin. Lukuunottamatta alun turhanpäiväistä recapia edeltävän elokuvan tapahtumista, tässä ei muuten juuri turhia jahkailla. Terence Stampin kenraali Zod on ultratyylikkäine nahkabootseineen mieleenpainuvimpia kasariroistoja ja tyypistä on oikeasti jotain vastustakin. Edeltävän osan tavoin myös tämä on kieli poskessa -viihdettä, mutta ei puuduttavaa sellaista, joten pystyin katsomaan mukisematta loppuun asti. Gene Hackmanin ja Ned Beattyn slapstick-kaatuilua ei tarvinnut kauaa katsella, mikä olisi syönyt itselläni huomattavan osan elokuvan uskottavuudesta.
4 months, 3 weeks ago
4 months, 4 weeks ago
Superman (1978)
26.4 Huonosti vanhentunut supersankarielokuva, jonka kaikki tuntuvat muistuvan vain lähinnä siitä, että sekä Brando että Hackman ovat tässä. Christopher Reeve on ilman muuta kuin ilmetty Teräsmies, mutta yksiulotteinen ja tylsä juoni ei tee tälle tähtikaartille oikeutta. Ylipitkä prologi, alkutekstit sekä Clark Kentin origin story koittavat selkeästi ratsastaa ensimmäisen Star Warsin menestyksellä ihan John Williamsin legendaarista tunnussävelmää myöten. Kovin kauaa ei jakseta kuitenkaan jumittaa Clark Kentin nuoruusmuisteloissa, mutta sitäkin enemmän halutaan näyttää, kuinka tämä arjen supersankari pelastaa päivän ja palaa tämän jälkeen kömpelön ja hiljaisen reportterin rooliin. Pidän itse todella koomisena sitä, miten kukaan ei tunnista Teristä Kentiksi, vaikka hän ei pidä lainkaan naamiota. Suurin ongelmani tämän elokuvan kohdalla on sen kieli poskessa -asenne, joka saa jopa Burtonin Batmanit näyttämään yksitotiselta synkistelyltä. Lähempänä tässä aikuisten Peter Pan -sadussa ollaan melkein Adam Westin Batmanejä, joita jaksaa vielä huumorimielessä katsella lyhyytensä vuoksi, mutta tämä syyllistyy supersankarielokuvista pahimpaan: saatanalliseen pituuteen. Hackmanissa on ainesta Lex Luthoriksi, mutta hänen roolihahmonsa ei tunnu yhtään uhkaavalta tai edes puoliakaan siltä kierolta nerolta, jota hän on sarjakuvissa. Greenscreen-tehosteet näyttävät nykyään todella typeriltä ja itse purskahdin huutonauruun nuoren Kentin juostessa junan perässä. Jatko-osasta olen kuullut sen olevan jopa parempi, joten se jää nähtäväksi huomiselle.
4 months, 4 weeks ago
Cannibal Holocaust                 (1980)
24.4 (uusintakatselu) "I wonder who the real cannibals are" Ensimmäinen katselukerta oli kämäiseltä YouTube-tallenteelta, jonka kuvanlaatu oli jotain käsittämättömän huonoa. Tällä kertaa katsoin ihan oikealta dvd-tallenteelta ja hyvä niin, sillä Night Visionsin julkaisu antaa HD-remasteroitulla kuvanlaadulla runsaasti oikeutta Deodaton kulttiklassikolle. Käsittämätöntä näin jälkeenpäin ajateltuna, miten palasin uudestaan tämän pariin. Käsittämätöntä on myös se, miten tämä elokuva on yksistään onnistunut selättämään omalla kohdallani elokuviin kohdistuneita ennakkoluulojani. Totuus on katsojan silmissä ja kaikki on subjektiivista. Niin myös Cannibal Holocaustin kohdalla, joka on eksploitaatioelokuvista parhaimpia. Vaikka materiaali ei sovikaan herkimmille, niin itse olen löytänyt sydämessäni paikan myös kyseenalaisen maineen omaaville indie-tuotannoille. Näppärä dekonstruktio kannibaalielokuvien alagenrestä, jossa normaalisti heimolaiset on kuvattu rasistisen stereotyyppisesti, kun taas vastaavasti valkoisten hyvisten hyvinvointi on uhattuna vieraalla maalla. Tällä kertaa valkoiset ovat niitä pahimpia hirviöitä ja levittävät kuolemaa halki Amazonin viidakon vain oman dokumenttinsa autenttiuden tähden. Deodaton tarkoituksena on ollut tällä kritisoida nykymedian sensaatiohakuisuutta mikä myös näkyy. Loppua kohden elokuva muuttuu yhteiskunnalliseksi kannanotoksi sille, miten myös hyvinvointivaltion asukas voi alentua yhtä raakaan ja epäinhimilliseen väkivaltaan, kuin viidakon alkuasukkaat. Found Footage -kauhuelokuvana tämä on vuosikymmeniä aikaansa edellä ja onnistuu siinäkin paremmin mitä esimerkiksi The Blair Witch Project. Katsojan kotisohvalta imaiseva vaikutus on edelleen vahva ja elokuvan autenttisuutta vahvistavat jo surullisenkuuluisat eläintapot. Tämä on niin kaksipiippuinen ja ristiriitaisia mielipiteitä herättävä osa-alue, etten osaa antaa siitä edelleenkään oikeaa mielipidettä. Toisaalta halveksun eläinrääkkäystä, mutta toisaalta elokuvan tarkoituksena on myös kuvata heimoelämää mahdollisimman realistisesta näkökulmasta. Aito väkivalta myös antaa katsojan luulla hetkeksi, että kaikki nähty on aitoa. En myöskään näin toisella katselukerralla pahemmin enää järkyttynyt esimerkiksi kilpikonnan suolistamisesta, joka on toki iljettävä kohtaus, mutta väkivallalla on vain niin desensitisoiva vaikutus. Veikkaisin Deodaton tavoitelleen myös tätä elokuvallaan, sillä itsekin huomaan vanhetessani välillä kelaavani videota takaisinpäin raaimmissa kohtauksissa. Näin tein esimerkiksi Serbian Filmin kohdalla, vaikka häpeänkin myöntää. Tekniseltä toteutukseltaan ja etenkin kuvaukseltaan onnistunut elokuva ja pakko antaa kunniamaininta myös niinkin pienelle (mutta merkittävälle) yksityiskohdalle kuin filmikelan vaihdolle, joka on myös otettu huomioon kuvausryhmän filmitallenteella. Elokuvan viimeiset 20 minuuttia ovat ehkä elokuvahistorian shokeeraavimpia. Pisteitä myös Riz Ortolanin loistavalle musiikille, joka tosin soi mahdollisimman epäsopivissa kohtauksissa. Ajatuksia herättävä ja loistava elokuva ja myöskin kauhuelokuvana yksi alansa merkittävimpiä, sillä harva muu filmi osaa herättää kauhua päivänvalossa.
5 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Warcraft

have watched

6/10

Terminator Salvation

2/10


5 months ago
Warcraft
Terminator Salvation

5 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
T2 Trainspotting                 (2017)

have watched

6/10

Elysium

5/10


5 months ago
T2 Trainspotting                 (2017)
Elysium

5 months ago
5 months ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block