Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani voted for list
Elokuvapäiväkirja 2018 (95 movies items)
2 months, 1 week ago
Kookosbanaani commented on a list
Elokuvapäiväkirja 2018 (95 movies items)

"Mitä kautta katsoit Suicide Clubin? Tuosta ei taida edes olla R2-julkaisua."


2 months, 1 week ago
Rapsittie Street Kids: Believe in Santa
Kiki

2 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Black Mirror

2 months, 1 week ago
Kookosbanaani commented on a list
My movie year 2017 (682 movies items)

"En taidakaan olla ainut, kenellä päättyi vuosi Tympeään Huttuseen."


2 months, 2 weeks ago
Bad Santa
 Bad Santa 5/10
2 months, 2 weeks ago
Bad Santa
7.1 Pyhät tuli ja meni, mutta se ei ole itselleni syy olla katsomatta jouluelokuvia, jos sillä päällä satun olemaan. Billy Bob Thornton sikailee ja kiroilee ostaripukkina, paneskelee naisia sovituskopissa, saapuu vahvasti humaltuneena töihin ja vetää teinirunkkareita pataan pukinkamat yllä. Ei kovin hauska elokuva näin muuten muutamia hymähdyksiä lukuunottamatta. Toki Thorntonin roolisuoritus pelastaa jo huomattavan paljon. Parempi jouluelokuva joka tapauksessa, mitä Will Ferrellin Elf, joka myös tuli aattona telkusta.
2 months, 2 weeks ago
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
6.1 Truman Show'n ohella erittäin positiivinen ylläri ja todiste siitä, miten myös Jim Carrey osaa tehdä vakavasti otettavan luonneroolin. Carrey eläytyy niin hyvin rooliinsa, että tätä katsoessa unohdin hetkeksi kokonaan että kyseessä on useista ala-arvoisista kuminaamakomedioista tuttu hassuttelija. Itse elokuvana Tahraton mieli ei ole lainkaan hassumpi. Tämä on yksi tunnetuimmista rakkauselokuvien antiteeseistä ja erittäin omaperäinen sellainen. Vertasin tätä jatkuvasti hiljattain katsomaani Blue Valentineen. Siinä missä Blue Valentine oli hieman liian pessimistinen omaan makuun, on Tahraton mieli enemmän optimistisempi ja katkeransuloisempi. Tämä elokuva osoittaa, että vaikka parisuhde kariutuisikin pahasti, niin positiiviset muistot ovat aina ne kaikkein tärkeimmät. Ei siis ole olemassa mitään pätevää tekosyytä lakaista arvokkaita elämänkokemuksia maton alle. Visuaalisesti varsin näppärää mindfuckia alusta loppuun ja katsoja ei voi kuin seurata vierestä miten Carrey seikkailee pääkoppansa sisällä ja koittaa parhaansa mukaan pelastaa katoavia muistojaan. Nietzscheä siteerataan muutamaan otteeseen siinä sivussa, mikä on aina plussaa.
2 months, 2 weeks ago
Drive
5.1 (uusintakatselu) Muistan katsoneeni Driven ensimmäistä kertaa hetkenä, jolloin kiinnostus elokuviin oli lähes pohjalukemissa. Nyt parempana ajankohtana tämä teki terää. Eräällä tavalla tätä voi kutsua Taksikuskin moderniksi seuraajaksi. Muistan moittineeni ensimmäisen katselukerran jälkeen ensimmäisen puoliskon hidasta tarinankerrontaa sekä Ryan Goslingin yhden ilmeen roolisuoritusta. Totta, Goslingin roolihahmo on täysi kysymysmerkki ja niin sen on tarkoituskin olla. Tämä tekeekin hänen sosiaalisesti kömpelöstä, mutta myös aggressiivisesta roolisuorituksestaan yllättävän kiehtovan ja helposti samaistuttavan. Bryan Cranston vetää sympaattisen roolisuorituksen Goslingin eräänlaisena isähahmona ja Albert Brooksin karismaattinen rikospomo on ehkäpä muistettavin koko elokuvan näyttelijäsuorituksista. Soundtrack yhdistelee elektronista ja popmusiikkia ainutlaatuisella tyylillä. Jo itse elokuvakin on uniikki cocktail neo noiria ja ultraväkivaltaa, joka on lähes poikkeuksetta erittäin luotaantyöntävän näköistä. En edelleenkään ihan lämmennyt elokuvan alkupuoliskon hitaalle temmolle, mutta viimeistään puolenvälin jälkeen alkaa tämä tiivistunnelmainen rikospätkä ottamaan tulta alleen. Leffan aloituskohtaus on edelleen komea. Sekä visuaalisesti että audiovisuaalisesti merkittävä elokuva, suosittelen. Kiitos tälle myös siitä, että erinomaiset Hotline Miami -pelit saivat inspiraationsa tästä.
2 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
FEZ

9/10


2 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Pelit 2018 list
Pokémon Ultra Moon - Nintendo 3DS

2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani posted a list
Pelit 2018 (2 games items)
2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani posted a list
Elokuvapäiväkirja 2018 (77 movies items)
2 months, 3 weeks ago
Big Game
1.1 "Don't wörry mistör president, I'll seiv juu!" Sekoitus Rare Exportsia sekä Air Force Onen amerikanhehkutuspaskaa. Itseironinen ja enemmänkin kunnianosoitus esikuvilleen, mutta siitä huolimatta varsin tylsä ja visuaalisesti sysiruma. Onni Tommila mongertaa rallienglantia ja vetää sen saman roolin uudestaan, mistä hän alunperin tulikin tunnetuksi. Samuel L. Jackson näyttelee ensimmäistä Yhdysvaltain presidenttiä, joka kusi housuunsa. Alpeilla ja Saksassa kuvattu elokuva ei edes etäisesti muistuta Lapin tuntureita, mutta silti enemmän kuin yksi syy mennä torille.
2 months, 3 weeks ago
Big Game
 Big Game 4/10
2 months, 3 weeks ago
Cannibal! The Musical
31st of December, DVD Hyvä leffa päättää kauttaaltaan onnistunut leffavuosi 2017. Trey Parkerin ja Matt Stonenin kauhukomedia ennen South Parkia on jo idealtaan todella freesi ja kunnianhimoinen. Mukana myös muutama varsin hulvaton ja tarttuva musiikkinumero. Ainoa pieni moitteeni tästä on se, että gorea ei ole riittävästi, vaikkakin se vähä mitä tästä löytyy on tehty näyttävästi irtoraajoja myöten. Kiitos Tromalle siitä, että tämä hauska pätkä saatiin yleiseen levitykseen.
2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Danganronpa V3: Killing Harmony

owned

9/10

Cannibal! The Musical

7/10


2 months, 3 weeks ago
Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen

2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Godless

2 months, 3 weeks ago
The Star Wars Holiday Special
30th of December, Internet Menin sitten vesittämään viimeisetkin fiilikset mitä eilisestä elokuvaillasta jäi käteen. Muistutus siitä, että kyllä, myös Star Wars on rypenyt esiosatrilogiaakin matalammassa pohjamudassa. En laskisi tätä itse edes varsinaiseen Star Wars -kaanoniin ja ei ilmeisesti George Lucaskaan, kuka on tehnyt kaikkensa sen eteen, että kukaan ei näkisi tätä hirvitystä. Laulut ansaitsevat erityismaininnan siitä, kuinka luokattoman hirveitä ne ovat. Lähestulkoon kaksi tuntia pelkkää wookieörvellystä, sekä irtonaisia kohtauksia, jotka eivät liity millään tavalla Star Warsiin. Tämä epäonnistuu paitsi Star Wars -elokuvana, myös jouluspesiaalina, eli tämä ei palvele ketään. Nyt voin onneksi koko loppuelämäni teeskennellä, etten itsekään tiedä tämän olemassaolosta mitään.
2 months, 3 weeks ago
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
29th of December, Teatteri Taas se aika vuodesta. Spoilereiden varalta pidetään tämä tällä kertaa mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä. Last Jedi ei kyllä ihan lunastanut kaikkia ennakko-odotuksia ja ei tunnu ansaitsevan kaikkea sitä hypeä, mitä se on osakseen saanut. Se jokin tuntui vain puuttuvan. Mark Hamill tuntuu hieman väsähtäneen koko touhuun. Imperiumin vastaiskun tavoin tämä on enemmän toimintaa ja vähemmän draamaa, mutta pidin siitä huolimatta Force Awakensista hieman enemmän. Osa juonenkäänteistä teki vaikutuksen, osa taas ei. Kolme ja puoli tähteä on ehkä hieman liian korkea arvosana, mutta leffateatteriviihteenä tämä ajoi kyllä hyvin asiansa. Katsotaan sitten muutaman vuoden päästä, että toimiiko tämä enää yhtä hyvin retrospektiivisesti.
2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Danganronpa V3: Killing Harmony
Finished on 27th of December, Steam Kyllä tämä kolmaskin Danganronpa on yhtä erinomainen kokemus mitä kaksi edellistä. En osaa päättää, mikä näistä on paras, sillä kaikki kolme loistavat eri osa-alueillaan. Ykkösessä ei ole yhtä hyvin tasapainotetut hahmot, mutta juoni on yllättävä ja täynnä twistejä. Kakkosessa puolestaan on paras tapahtumapaikka, hahmot moniulotteisempia, mutta vastaavasti juoni ei ollut enää yhtä yllättävä, vaikka hyvä olikin ja vastasi moneen kysymykseen. Kolmannessa osassa puolestaan on ehkä tasapainoisin ja mielenkiintoisin hahmokatras koko sarjassa ja juoni on edelleen koukuttava, mutta viimeinen chapter jätti ristiriitaiset tunteet ja on pahasti ylipitkä. Tunnelmaltaan tämä on entistäkin kolkompi ja teloitukset ovat ehkä koko sarjan brutaaleimmat. Kakkososan Logic Dive on korvattu ihan yhtä hauskalla Psyche Taxi -minipelillä. Pelattavuudeltaan jokaista yksityiskohtaa on hiottu paremmaksi. Pelin jälkeistä lisäsisältöä on runsaasti ja niihin saa helposti upotettua toiset 40 tuntia. Tämän jälkeen voisi väliepisodi Ultra Despair Girls tehdä terää, vaikka onkin pelattavuudeltaan täysin erilainen mitä nämä.
2 months, 4 weeks ago
Blue Valentine
21st/22nd of December, Digiboksi Tämä jäi itseltäni kesken eilen, kun Steamin joulualet veivät voiton. Tänään katsoin loppuun. Blue Valentine on elokuva, joka harhaan johtavalla tavalla markkinoi promojulistessaan rakkaustarinaa, joka on kuitenkin tämän täydellinen vastakohta: ei-rakkaustarina. Varsin riipaiseva kertomus siitä, miten yhden pariskunnan todelta tuntuva romanssi hiipuu vuosien saatossa kokonaan. Eräällä tavalla tämä on siis 500 Days of Summerin pessimistisempi kaksoissisar. Hyvin tämä elokuva onnistui näyttämään myös sen, miten aviomiehen ja isän rooli voikin olla odottamassa aivan nurkan takana. Ehkä hieman liian pessimistinen elokuva omaan makuuni. Blue Valentinen mukaan todellista rakkautta joko ei ole tai se on pelkkää valetta. Tämä katsomus ei rajoitu pelkästään Ryan Goslingin ja Michelle Williamsin pariskunnan välille, vaan myös kaikilla muilla elokuvan pareilla on vähintäänkin yhtä onnetonta. En itse näin ikisinkkuna pystynyt samaistumaan tähän täysillä, mutta en usko, että rakkaus on kaikkien kohdalla yhtä pettymyksellistä.
3 months ago
3 months ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block