Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
3 months, 4 weeks ago
Training Day
Alonzo Harris (Denzel Washington)
4 months ago
Training Day
24th of June, Netflix Odotin ihan menevää keskitason rikosjännitystä ja sitä myös tältä sain. Denzel Washingtonin korruptoituneen huumepoliisin ja Ethan Hawken naiivin poliisikokelaan välinen kemia on Training Dayn parasta antia. Hawke on roolissaan ihan ok, mutta Washingtonin läpimätä kyttä Alonzo vie ansaitusti kaiken huomion. Realistisen otteen elokuvalle tuo se, että Training Daytä kuvattiin Los Angelesin pahamaineisimmilla alueilla. Huumeiden ja väkivallan rappeuttamat asuinalueet välittyvät kyllä hyvin katsojan silmiin, vaikka kyseessä onkin vain elokuva. Training Dayn tapahtuvat sijoittuvat siis yhden päivän ajalle, joka toimii Hawken harjoittelupäivänä. Loppuratkaisu jätti hieman pahan maun suuhun. Mukiinmenevää viihdettä, jos ghettoaiheiset elokuvat kiinnostavat, vaikkei tässä ole yhtään syvällisempää sanomaa, toisin kuin esimerkiksi Spike Leen elokuvissa.
4 months ago
Kookosbanaani posted a image

4 months ago
4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Mark of the Ninja
Finished on 25th of June, Steam Metal Gear Solid -sarjan suurena fanina tykästyin heti tähän 2D-tyyliseen stealth/toiminta -peliin. Pelattavuus on kuin suoraan MGS-sarjan peleistä, mutta ninjoilla. Mark of the Ninjassa hyödynnetään loistavasti ääniaaltoja ja varjoja vastustajan hämäämiseen sekä piilossa pysymiseen. Tunnelma on kova ja vaihtuvat ympäristöolosuhteet nostavat vaikeusastetta tasaiseen tahtiin. Kovin helppohan tämä peli on ja äkkikuolemat kompensoituvat tasaisin väliajoin ripotelluilla checkpointeilla. Juoni on simppeli ja minimalistinen, mutta kiinnostava.
4 months ago
The Revenant
21st of June, Blu-Ray Piti tämäkin aukko sitten paikata, kun kerran Wall Streetin nähtyä janosin lisää DiCapriota. Paha sanoa, vetääkö mies tässä Jordan Belfortin vertaista roolisuoritusta, sillä Revenantissa on dialogi minimissä, joten kaikki näyttely lähinnä ilmeiden varassa. Revenant kuvaa varsin onnistuneesti ihmisen sinnikkyyttä ja selviytymiskykyä äärimmäisissä olosuhteissa. Ihmisen selviytymistä luonnossa on käyty läpi jo monessa muussakin leffassa, mutta en ole aiemmin nähnyt yhtä brutaalia ja karua tulkintaa aiheesta, kuin tässä. Juonen keskiössä oleva kostotarina tuntuu lähinnä vain tekosyyltä, jotta DiCaprion turkismetsästäjällä olisi edes yksi hyvä syy sinnitellä. Loppuratkaisu on ennalta-arvattava, mutta toimii. Revenantin paras osuus on ehdottomasti näyttävät kameraotokset ja luontokuvaukset, joille tämä Blu-Ray -julkaisu tuo runsaasti oikeutta.
4 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Odallus: The Dark Call

7/10

The Revenant

8/10


4 months ago
Love Exposure
20th of June, DVD Love Exposuren katsomista olen odottanut jo kauan ja vihdoinkin sain tämän käsiini! Shion Sono ei ole entuudestaan tuttu ohjaaja minulle, mutta tämän myötä kiinnostus miehen muihin töihin on kyllä noususuhdanteessa. Love Exposuresta on vaikea sanoa mitään, sillä sen neljän tunnin pitkään kestoon mahtuu kaikenlaista. Ensinnäkin tämä elokuva herättää positiivisella tavalla ristiriitaisia tunteita. Osittain Love Exposure on komedia, osittain rakkaustarina ja osittain jopa splatteria. Sonon mestariteos on täynnä uskonnollista symboliikkaa ja välillä käydään läpi hyvinkin yksityiskohtaista pohdiskelua ihmisen seksuaalisuudesta ja seksuaali-identiteetistä. Yu ja Yoko ovat erinomaisesti käsikirjoitettuja hahmoja ja heidän välinen rakkaustarinansa on kaikkea muuta kuin tavanomainen: täynnä bisarreja käänteitä ja nokkelaa huumoria. Sono osaa myös kääntää neljän tunnin pituuden edukseen, sillä episodimainen rakenne ei käy missään kohdin puuduttavaksi ja näkökulmaa vaihdetaan sopivan tasaiseen tahtiin. Elokuvallisilta ansioiltaan Love Exposure suorastaan pulppuaa kaikkea jännää omaperäisistä kameraotoksistaan mieleenpainuvaan kerrontaan saakka. En keksi mitään huonoa sanottavaa tästä: Sono onnistuu jokaisella osa-aluellaan ja tekee Love Exposuresta yhden viime vuosikymmenen parhaimmista elokuvista.
4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Odallus: The Dark Call
Tämä oli yllättäen jopa parempi mitä aikaisempi Slain, joka oli hieman pettymys. Odalluksessa Castlevania-vaikutteet ovat näkyvämmät: 8-bittinen ulkoasu ja musiikit ovat kuin suoraan 80-luvulta. Tämä on enemmän perinteisempi Castlevania, kuin Metroidvania, sillä meno on lineaarisempaa. Välillä vastaan tulee vaihtoehtoisia reittejä ja piilotettuja kenttiä, eli vaikutteita on otettu selvästi Castlevania III:sta (NES-trilogian parhaasta osasta). Haaste on reilumpaa mitä Slainissa ja kontrollit jämäkämmät. Kerättävää riittää ja jotkut salaisista esineistä on piilotettu hyvinkin pikkutarkasti. Kaikin puolin pelattavuus on ehtaa Castlevaniaa ja tasaiseen tahtiin avautuvat kyvyt kannustavat pelaajaa tutkimaan jokaisen kiven ja kannon. Jäin tosin jumiin viimeiseen bossiin, joka on huomattava piikki muuten tasaisessa vaikeusasteessa.
4 months ago
4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
El Chapo

4 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to TV Journal list
Supergirl
DC

4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
Hobo with a Shotgun
13th of June, DVD DVD:n kannessa ei syyttä lukenut että pesee Machetella pöydän, sillä tämä on esikuvaansakin överimpi. Viihdyttävää splatteria, mutta jotain jäi puuttumaan. Ehkäpä siksi, että tätä ei ohjannut Rodriquez, vaan ennestään tuntematon Jason Eisener, jolta selkeästi puuttuu se tyyli, joka Rodriquezin ja Tarantinon elokuvissa toimii yhdistävänä tekijänä. Rutger Hauerin nimetön kulkuri ei odotetustikaan ota yhtään paskaa niskaan, vaan rupeaa kylmäverisesti lahtaamaan katujen kuonaa haulikolla, josta ei syystä tai toisesta tunnu koskaan loppuvan kudit. Pahikset ovat alhaisinta pohjamutaa koskaan ja se juuri on niin loistavaa. Verta ja suolenpätkiä lensi tämän puolentoista tunnin ajan ihan mukavasti ja välillä sai hymähdellä paskoille läpille. Machetesta poiketen Hobo with a shotgun ei edes yritä rakentaa koherenttia juonta elokuvan ympärille, vaan menee melkein suoraan asiaan. Kelpo pätkä, mutta jäi hiukan häiritsemään tuo Grindhouse-tyylin puute.
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
Menace II Society
12th of June, DVD Boyz n the Hood oli koskettava kuvaus kolmen nuoren aikuistumisesta ja ghettoelämän jättämisestä taakse. Menace II Society on puolestaan inhorealistinen kuvaus niistä nuorista, joille on jo lapsesta pitäen opetettu ampumaan aseella ja pärjäämään kovassa maailmassa. Päähenkilö Cainella ei ole yhtään uskoa tulevaan saati omaa henkiinjäämistään kohtaan, kunnes on jo liian myöhäistä. Tyrin Turnerin roolisuoritus Cainena on yksi vahvimmista roolisuorituksista mitä olen koskaan nähnyt ja etenkin uskottavat kerrontamonologit tekevät tästä ehdan modernin klassikon. Myös Larenz Tate Cainen väkivaltaisena ystävänä O-Dogina sekä nuori Jada Pinkett yksinhuoltajaäitinä ovat elokuvan parhaimpia roolitöitä. Väkivalta on tässä kuvattu hyvin verisenä ja inhorealistisena, vaikkei ylläkään yhtä brutaaleihin mittasuhteisiin mitä City of Godissa. Pisteitä myös Samuel L. Jacksonin lyhyelle cameoroolille.
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
4 months, 2 weeks ago
The Wolf of Wall Street
5th of June, DVD Pettymyksellisen Shutter Islandin jälkeen ajattelin että Scorsesen ura on pysyvässä laskusuhdanteessa. Ennakkoluuloni osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Wolf of Wall Street on enemmän perinteisempi Scorsese-elokuva vaikka tällä tietenkin on oma koukkunsa. Wall Street tiivistettynä on kolmen tunnin vuoristorata täynnä huumeita, naisia ja rahaa. Ja en ole koskaan kolmen tunnin aikana nauranut yhtä makeasti. Mitään sen syvällisempää näkökulmaahan tässä ei ole, vaikka Scorsese vetää viimeisetkin mehut irti siitä, miten paljon mustaa huumoria aiheesta saa revittyä. DiCaprion Jordan Belfort on tähän mennessä kyllä miehen paras roolisuoritus (Revenantia en ole vielä nähnyt) ja etenkin kerrontamonologit ja DiCaprion autenttiset huumesekoilut ovat parasta antia. Kaikki muut roolihahmot ovat nekin hyvin mieleenpainuvia, jopa Matthew McConaugheyn niljakas mentorihahmo, vaikka vilahtikin vain nopeasti ohimennen. V-pommiahan tässä pudoteltiin reilut 500 kertaa, joka vaikuttaa näin ensisilmäyksellä sensaatiohakuiselta, mutta enpä olisi parempaa konseptia keksinyt näin värikkäälle kielenkäytölle. Wall Streetia lipevämpiä ja moraalittomampia roolihahmoja saa kyllä hakemalla hakea. Ainoa asia, joka jäi pinnaaman tästä oli se, että DiCaprion roolihahmoa sympatisoidaan välillä ihan liikaa, eikä Wall Streetin moraalinen agenda ole missään vaiheessa kovin selkeä.
4 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Bastion

owned

8/10

The Wolf of Wall Street

8/10


4 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Bastion
Finished on 2nd of June, Steam Hitusen mainettaan yliarvostetumpi peli. Bastion on peli täynnä omaperäisyyttä ainutlaatuisesta kerronnasta loistavaan pelattavuuteen saakka. Mutta siitä huolimatta kokonaisuus tuntui enemmän viimeistelemättömättä ja siltä, kuin tästä olisi voinut tehdä paljon paremman. Ei siis sillä että tämä on huono peli, mutta aivan liian lyhyt ja helppo. Pelattavuus on tosin priimaa ja Bastion yhdisteleekin loistavasti RPG:tä hack 'n slash -elementteihin. Asearsenaali on monipuolinen ja kontrollit toimivat jämäkästi. Biisit ovat korvamatoja, vaikkei kovin moni raita jäänyt mieleen. Graafinen ulkoasu puolestaan hyvin uniikki ja silmää miellyttävä. Erittäin viihdyttävä peli, mutten jaksanut kauheasti välittää tarinasta, hahmoista, pelimaailmasta tai temposta.
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Corpse Party
Finished on 30th of May, Steam Corpse Party on hyvä esimerkki siitä, miten söpöllä pikseligrafiikalla kuorrutettu survival horror voi olla ihan yhtä lailla ahdistava ja pelottava, kuin mitä Silent Hill -pelisarjan osat. Mikään ylivoimaisen pelottava tämä ei kyllä ole, mutta on paikoitellen hyvinkin painostava ja ahdistava. Pelin musiikki vaihtelee ahdistavasta rauhalliseen ja virittää hyvin tunnelmaa. Mitään jump scareja tässä ei juuri ole ja hyvä niin. Verellä ei myöskään mässäillä, vaikkakin välillä pikseligrafiikan rajoissa näytetäänkin varsin groteskia materiaalia. Corpse Party hyödyntää enemmän psykologista kauhua ja tuntemattoman pelkoa ja suurin osa goresta on täysin pelaajan ajatuksissa. Mieleenpainuvinta tässä pelissä ovat ehdottomasti vertahyytävät takaa-ajokohtaukset. Suurena miinuksena kuitenkin Corpse Partyn henkilöhahmot, jotka eivät toki huonoja ole, mutta varsin unohdettavia tapauksia. En huomannut peliä pelatessani kannustavani yhtään kenenkään puolesta. Joka tapauksessa kauhupeli, joka imaisee mukaansa ja ulospääsyä ei ole ennen viimeisen chapterin lopputekstejä.
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

4 months, 3 weeks ago
Corpse Party
 Corpse Party 8/10
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
12 Monkeys

4 months, 3 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block