Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Mega Man Legacy Collection

owned

9/10

Terror Firmer

7/10


2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Mega Man Legacy Collection 2
Finished on 28th of October, Steam Jämäpelikokoelma, jolle jäi kaikki NES-sarjan ulkopuoliset Megikset. Tällä kertaa save statet kuopattiin kokonaan ja tilalle tuli checkpointit. Kiva sinänsä, sillä tässä kokoelmassa on oikeasti jotain haastettakin. Jopa niin paljon, että omalla kohdallani tuntimäärä tässä oli tuplasti enemmän, mitä ensimmäisessä Legacy Collectionissa. SNES:lle julkaistu seitsemäs osa on ehkä se peli, mistä on itselleni eniten lapsuusajan muistoja. Todella aliarvostettu peli, joka toimii ihan yhtä hyvin, mitä sarjan 8-bittiset osat, mutta 16-bittisessä ulkoasussa. Juoni- ja välivideopainotteisuus sekä robot masterien jakaminen kahteen erään on omalla tavallaan nokkela veto. Kahdeksalle osalle lämpesin hiukan enemmän, mitä ensimmäisellä pelikerralla, mutta en edelleenkään perusta siitä kovin kauheasti. Anime-cutscenet ovat kieltämättä komeita ja pelattavuudeltaan toimiva, mutta juustoinen ääninäyttely ja ällösöpö grafiikka eivät ole makuuni. Kiitettävästi tosin sarjan kahdeksas osa kokeilee erilaista ja kentät ovat todella innovatiivisia ja vaihtelevia. Jotkut toimivat hyvin (kuten Tengu Manin lento-osuudet), jotkut taas ei (Frost Manin kentän kamala lumilautailuosuus). Ysiin ja kymppiin päästessä taas alkaa jokaisen 80-luvun lapsen (tai niin kuin minun tapauksessa, retropelien parissa kasvaneen 90-luvun lapsen) nostalgiatäpinät nousta pintaan. Ysiä kehtaisin väittää kakkosen ohella sarjan parhaaksi peliksi. Biisit ovat kovia, värikäs pikseligrafiikka miellyttää jopa enemmän silmiä mitä 80-luvun tuotoksissa ja monipuolinen asearsenaali tulee tarpeeseen myös pomomatsien ulkopuolella. Tämä osa myös tekee jatkuvasti kunniaa sarjan perinteille, välillä jopa itseironisesti. Kymppi taas kärsii siitä, mitä NES:n osat 4-6 silloin aikoinaan, eli sitä samaa, mutta eri paketissa. Kymppi kärsii sarjan ehkä kolmanneksi heikoimman soundtrackin tittelistä, minkä lisäksi aseista löytyy muutama varsin hyödytön tapaus. Proto Manilla ja Bassilla pelaaminen on hauska lisä ja kyllä tämäkin hyvä peli on, mutta ehkä tähän on hyvä kuopata sarja lopullisesti. Challenget on tällä kertaa jaettu kätevästi peleittäin, eikä yhteen rykelmään, eli voit halutessasi päästä käsiksi haastavimpiin vähemmällä työmäärällä mitä ensimmäisessä Legacy Collectionissa. En tosin jaksanut edelleenkään niitä kokeilla, vaikkakin Boss Rush -modet vaikuttivat pienen kokeilun jälkeen ihan kivoilta.
2 months, 3 weeks ago
Cold Fish
21st of October, DVD Tämä pisti kyllä hiljaiseksi. Jopa niin hiljaiseksi, että hädin tuskin osaan muodostaa mielipiteitäni sanoiksi, joten turvaudun dvd:n etu- ja takakannen sanoihin. Todella säväyttävä elokuvakokemus ja tällä kertaa Sono kirjaimellisesti moukaroi katsojansa jokaista aistia. Sonon unohtumaton sarjamurhaajaraina ei kyllä jätä ketään kylmäksi. Cold Fish on juuri sopivalla tavalla röyhkeä ja provosoiva pätkä, joka kurkistaa varsin inhorealistisella tavalla ihmismielen pimeimpiin syövereihin. Elokuva asettaa katsojan täysin Mitsuru Fukikoshin näyttelemän kalakauppiaan saappaisiin ja miehen matka hulluuteen sekä kieroutunut suhde kilpailevaan kalakauppiaseen nähdään täysin hänen silmin.
2 months, 3 weeks ago
Why Don
20th of October, DVD Love Exposuren jälkeen teki mieli tutustua Sion Sonon muuhun tuotantoon. Uudempaa tuotantoa edustava Why Don't You Play in Hell on käsittääkseni käsikirjoituksen osalta Sonon varhaisimpia töitä, sillä sen väsäämisessä meni ruhtinaalliset 15 vuotta. Lopputuloksena on varsin erilainen kertomus elokuvanteosta ja sen eettisyydestä. Toimintakomediaksi tämä on aivan mielettömän hauska ja viihdyttävä ja idealtaankin todella räväkkä. Tästä huomaa paljon miten Sonoa voisikin kutsua "Japanin Tarantinoksi", vaikkakin hänen tyylissään on reilusti enemmän omaperäisyyttä ja ennalta-arvaamatonta tarinankerrontaa. Love Exposuren ohella myös visuaalisesti tyylikäs ja soundtrack sisältää monia helmiä.
2 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Mega Man Legacy Collection
Finished on 22nd of October, Steam Olen pudonnut jo ajat sitten laskuista, kuinka monta kertaa olen pelannut old school Mega Manit läpi. Pelasin edellisillä kerroilla emulaattorilla, joten save statejen avulla ei Nintendo Hard tullut käsitteenä kovin tutuksi. Ei tullut kyllä tälläkään kertaa, sillä Capcom oli änkenyt saman ominaisuuden tähän viralliseen pelikokoelmaansa todennäköisesti siinä pelossa, että pullamössösukupolvessa ei ole riittävästi miestä selättämään vanhan koulukunnan pelejä. Legacy Collection 1 sisältää siis sarjan alkuperäiset NES-klassikot 1-6. Tähän olisi ihan suosiolla voinut lisätä myös loput kymppiin saakka, mutta Capcom päätti rahastaa toisella Legacy Collectionilla. Challengeja en jaksanut kokeilla ja niistäkin parhaimmat on lukittuna niin kauan, kun jaksat vain tahkoa lisää. Kokoelma, jonka vain ja ainoastaan hyvät pelit pelastavat. Megiksen ensimmäinen seikkailu on ihan ok, huonosti vanhentunut, mutta aikansa tuote. Kakkonen ja kolmonen ovat edelleen kultaa ja nelosesta eteenpäin alkaa sarja näyttää tasaiseen tahtiin väsymisen merkkejä, vaikka kovat musiikit, rautainen pelattavuus sekä uudet innovaatiot pelastavatkin paljon. Ei tosin sarjan kuudenteen osaan tullessa enää nämä juonelliset "twistit" jaksaneet enää yllättää. Ja sitten LC2:en kimppuun.
2 months, 3 weeks ago
Overlord

2 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Mindhunter

2 months, 4 weeks ago
2 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Trailer Park Boys

3 months ago
Logan
14th of October, Blu-Ray Verellä, irtopäillä, hiellä ja kiroilulla varustettua Marvelia aikuisille. Onhan tämä ylihypetetty ja yliarvostettu, mutta itse viihdyin kyllä enemmän, mitä monessa muussa Marvel-elokuvassa yhteensä. Pituutta on jälleen kerran aivan liikaa ja olematonta juonta pohjustetaan Wolverinen ja hänen tyttärensä välisellä suhteella vähän turhankin kanssa. Juoni jätti itselle vähän ristiriitaisia tunteita ja välillä tuntui siltä kun olisin katsonut Marvel-fanaatikon tekemää fan fictionia. Itse en siis pysty millään näkemään tätä enkä Deadpoolia osana X-Men -kaanonia. Hugh Jackman vetää viimeisen kerran roolinsa Wolverinena kunnialla loppuun ja vanhuudenhöperö Patrick Stewart tarjosi parit naurut. Pahikset ovat selkeä parannus Deadpooliin verrattuna ja etenkin Boyd Holbrookin niljakas psykopaattikyborgi jäi mieleen yhtenä vastenmielisimmistä pahiksista mitä olen hiljattain nähnyt. Verinen väkivalta miellyttää näin vanhemmalla iällä paljon enemmän, mitä kesymmissä Marvel-elokuvissa. Muutenkin tykkäsin Mad Max -tyylisestä otteesta. Jos Marvelit tulevat korvista ulos, niin suosittelen tätä, ei todellakaan ansaitse paikkaansa Imdb top 250 -listalla, mutta ajaa äijäviihteenä asiansa.
3 months ago
Logan
 Logan 7/10
3 months ago
Get Out
13th of October, Blu-Ray Massasta poikkeava ja hypnoottinen trilleri, jonka voi myös nähdä läpileikkaavana satiirina rotusorrosta ja sen historiasta. Ohjaaja Jordan Peele osaa vetää lähes jokaisesta oikeasta narusta. Trillerinä Get Out on tiivistunnelmainen ja otteessaan pitävä, satiirina provosoivasti kantaaottava ja visuaalisesti hyvin uniikki. Vaikea on sanoa itse elokuvan juonesta tai teemasta mitään spoilaamatta, joten tämä pitää vain yksinkertaisesti nähdä. Rytmitykseltään laahaavasti alkava, mutta paranee loppua kohden.
3 months ago
Get Out
 Get Out 8/10
3 months ago
3 months, 1 week ago
3 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
Why Don

have watched

8/10

Cold Fish

have watched

8/10

Suicide Club

3 months, 1 week ago
Tokyo Story
4th of October, DVD Tokyo Story on vähäeleisen koskettavasti kuvattu draamaelokuva, jossa teollistunut, moderni Japani sekä perijapanilaiset perhearvot kohtaavat toisensa. Aikuisiksi kasvaneilta lapsilta ei enää liikene kasvavien työkiireiden keskellä viettää aikaa ikääntyneiden vanhempiensa kanssa. Kaunis ja koskettava elokuva, jota ei turhaan pidetä yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista elokuvista. Tämän voi myös nähdä eräänlaisena vedenjakajana uuden ja vanhan japanilaisen elokuvan välillä. (Pitkästä aikaa oikeasti vaikea kommentoida jotain elokuvasta, taidan tulla pikku hiljaa tieni päähän sen suhteen, että miten riittää sanat ja retoriikka enää jatkossa.)
3 months, 1 week ago
Jäniksen vuosi
3rd of October, DVD Ehta kotimainen klassikko sekä näkemistäni Risto Jarvan elokuvista selkeästi paras. Edelleen ajankohtainen kertomus ihmisen ja luonnon välisestä yhteydestä. Antti Litjan Vatasen sekä jäniksen välinen ystävyys on kauniin vähäeleisesti kuvattu. Suomalaisen luonnon kauneutta taas ei ole yksikään toinen ohjaaja onnistunut vangitsemaan yhtä kauniisti mitä tässä. Paasilinnan alkuperäisromaanin yhteiskuntakriittisyys sekä teema ihmisen etääntymisestä luonnosta koskettaa nyt vieläkin enemmän mitä ensi-iltanaan. Tätä katsoessa tuli melkein itsekin mieli lähteä luontoon tarpomaan ilman selkeää määränpäätä.
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
Black Swan
2nd of October, DVD Aronofsky ei lukeudu lempiohjaajiini, vaikka tekeekin keskitasoa parempia elokuvia, jotka loistavat sekä visuaalisesti että audiovisuaalisesti. Syynä tähän lienee se, että hyvistä elokuvistaan huolimatta hän tuppaa aina valitsemaan idean, joka ei ole lähtökohtaisesti lainkaan omaperäinen tai tuore. Black Swanin tapauksessa ollaan selkeästi otettu vaikutteita Satoshi Konin mestarillisesta Perfect Bluesta, vaikka mies toisin väittääkin. Tämä kyseinen seikka häiritsi minua hiukan katselun aikana, vaikka muuten elokuvasta tykkäsinkin. Black Swan on elokuva, joka on melkein täysin Natalie Portmanin roolisuorituksen varassa. Lahjakkaan, mutta mielenterveydeltään epävakaan balettitanssijan Ninan matka kohti hulluutta on kuvattu ensiluokkaisesti. Kuvaus jäi tästä kaikkein päälimmäisenä mieleen ja jokainen tanssiliike on kuvattu sulavan yksityiskohtaisesti. Elokuvan viimeinen akti oli palkitsevin osuus, jossa tiivistyi kaikki se mitä elokuvan aikana yritettiinkin rakentaa. Muutamasta pelottavasta kohtauksestaan huolimatta ei ehkä niin vangitseva trilleri mitä dvd:n takakansi antoi ymmärtää, vaikka nautinkin suuresti elokuvan visuaalisesta puolesta sekä näyttelijäsuorituksista. Pitäisi kyllä uudelleenkatsoa Aronofskyn tuotantoa uusiksi, kun nuo tämänhetkiset pisteytykset tuskin pitävät enää paikkaansa.
3 months, 2 weeks ago
Black Swan
 Black Swan 6/10
3 months, 2 weeks ago
Täältä tullaan, elämä!
1st of October, DVD Kolme iltaa putkeen pelkkää Tromaa vaati kyllä veronsa ja nyt vaihteeksi ajattelin katsoa jotain, jolla on oikeasti jotain elokuvallistakin arvoa. Täältä tullaan elämä on karulla tavalla realistinen, mutta kuitenkin rosoisen kaunis ja ajaton nuoruudenkuvaus, jossa välittyy erinomaisesti aikakauden punkhenki ja nuorisokulttuuri. Aidolla synnytyksellä alkava elokuva on yllättävän raju intro kotimaiselle elokuvalle ja toimii vakavasti otettavana moodsetterinä kaikelle tulevalle. Ohjaaja Tapio Suomisen kuvaus tarkkailuluokan ongelmanuorista on edelleen pettämättömän ajankohtainen. Koko muu koulu rehtoria myöten näkee tämän kyseisen pienluokan vain sopeutumattomien rasavillien sakkina, mutta katsoja näkee heidät juuri sellaisina kuin he oikeasti ovat: risaisten perhetaustojen ja opettajien vähättelevän asenteen kalvamina sieluina, joille on vaikeaa löytää paikkaansa yhteiskunnan asettamien vaatimusten edessä. Amatööritason näyttelijät vetävät loistavat roolisuoritukset. Esa Niemelä on helposti samaistuttava haavoittuvaisena Jussina ja Pertti Reposen sympaattinen tarkkisluokan opettaja on itsekin yhtä yksinäinen, mitä moni hänen oppilaistaan. Kati Outinen on hänkin debyyttiroolissaan vaikuttava luokan ainoana tyttönä. Pelle Miljoonan ja Maukka Perusjätkän tahdittama elokuva ei käy missään välissä tylsäksi tai puuduttavaksi, vaikkakin pituutta on ehkä hieman liikaa. Olisin myös toivonut hiukan enemmän syvyyttä muihin tarkkailuluokan nuoriin ja heistä ainoastaan vain muutaman taustoihin paneuduttiin kunnolla. Tässä on elokuva, joka loi pohjaa koko tulevalle vuosikymmenelle.
3 months, 2 weeks ago
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead
30th of September, DVD Voi vittu mikä elokuva. Tästä on paha sanoa, vihaanko tätä vaiko rakastan salaa. Meno on överimpää, kuin yhdessäkään aikaisemmassa Troma-elokuvassa yhteensä. Tälläkin kertaa pahasti ylipitkä ja tylsä, mutta viihdytti satunnaisesti niinä harvoina hetkinä, kun meno oikeasti yltyi goreksi. Alkaa todella laahavasti ja kestää huomattavan tovin, ennen kuin oikeasti alkaa tapahtua. Jotain purevaa kritiikkiä pikaruokaketjujen epäeettisyydestä koitetaan siinä sivussa vääntää, vaikkakin hyvin ohuesti. Lloyd Kaufmanilla näyttää kuitenkin olevan hauskaa pomppiessaan sukkahousuissa ja hameessa, joten kaipa se on tärkeintä. Tämä olisi pitänyt kyllä katsoa krapulassa, ellei peräti humalassa, jotta olisi säästynyt muutamalta erittäin suurta myötähäpeää aiheuttavalta musiikkinumerolta. Jos olet aina halunnut nähdä verta, suolenpätkiä, jättimäisiä zombiekanoja ja kuvottavia ulostepurkauksia samassa paketissa, tämä on sinulle.
3 months, 2 weeks ago
Troma
29th of September, DVD Elämä Tromavillessä oli näköjään niin perseestä, että sieltä piti paeta amerikkalaista unelmaa ulkomaille. Mutta koska tromalaiset ovat tuomittuna ikuiseen kärsimykseen, kuin kohtalon ivana heidän lentokoneensa haaksirikkoituukin autiolle saarelle ja herätään siihen tosiseikkaan, ettei elämä tuon maailman ongelmajätekeskuksen ulkopuolella ole yhtään sen mukavampaa. Lähtöasetelmaltaan ehtaa Tromaa, mutta harmillisesti tällä kertaa meno lässähti varsin puuduttavaksi. Eiliseen Class of Nuke 'Em Highin verrattuna Troma's War on tylsä, yksitoikkoinen ja olemattomaan sisältöönsä nähden ylipitkä snorefest, jota katsottaessa puolitoistatuntia tuntuu liki neljältä ja puolelta tunnilta. Leffan nimi on kyllä äärimmäisen lupaava, mutta itse en ihan toivonut Troman sotaelokuvalta Rambo-tyylistä apinointia autiolla saarella. Pari ihan hauskaa kohtaa löytyy, mutta muuten sangen unohdettava tapaus.
3 months, 2 weeks ago
Troma
 Troma's War 4/10
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
3 months, 2 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block