Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
3 months, 2 weeks ago
Kagemusha                 (1980)
6.4 Erinomainen teos jälleen Kurosawalta. Tarina kahden klaanin taistelusta Sengoku-kaudella, sekä huijarista, kuka omaksuu maineikkaan sotalordi Shingenin identiteetin tämän kuoltua. Ehdottomasti Tatsuya Nakadain uran kohokohta tämän näytellessä sekä maineikaista sotasankaria, että tämän pelkurimaista, vaikkakin hyväntahtoista kaksoisolentoa. Osittain tässä toistui samoja elementtejä, mitä Ran'ssa, mutta paljon on eroavaisuuksiakin. Kurosawan elokuvien loisto ei katoa lainkaan, vaikka kyseessä olisikin värielokuva. Itse asiassa miehen myöhäisemmässä tuotannossa väreillä on suuri merkitys narratiivin kannalta. Kagemushassa loistavat erityisesti maalausmaiset uniepisodit, kuten myös verinen ja upea lopputaistelu, joka on kuvattu ilman audiota eli täydessä hiljaisuudessa. Puhdasta cinemaahan tämä on.
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Pelit 2018 list
Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls
9.4 Tuli pienenä kulttuurishokkina tämä aluksi, kun olin tottunut nauttimaan Danganronpani omaperäisenä investigation/trial -yhdistelmänä, kunnes muistin pääsarjan pelienkin olevan raikkaita genresekoituksia. Tämä väliepisodi sijoittuu ensimmäisen ja toisen osan välille, jossa pelataan ensimmäisen protagonistin Makoto Naegin pikkusiskolla halki anarkian turmeleman kaupungin. Mukana kelkassa on myös ensimmäisestä osasta tuttu Toko, jonka sarjamurhaaja alter ego Genocide Jackillä pelaaminen on ehdottomasti pelin parasta antia. Näppärä ja omaperäinen räiskintä, jonka olan yli sijoitettu kolmannen perspektiivin kamera on runsaasti velkaa Resident Evil 4:lle. Lapsihahmot ovat kieltämättä melko rasittavia, mutta konsepti lasten kapinasta on niin rohkea, etten voi kuin hattua nostaa. Hauska peli kaikin puolin, mutta turhan helppo. Ei myöskään ihan tunnu täydeltä Danganronpalta, sillä olen itse tottunut juonen huomattavaan yllätyskertoimeen, joka tällä kertaa oli harmillisen ennalta-arvattava.
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
The Wizard of Oz
5.4 Oikein sutjakka satuelokuvien ikivihreä, joka soveltuu sekä nuoremmalle että vanhemmallekin väelle. En vain harmikseni pysty katsomaan tätä nostalgian silmälasien lävitse ja lapsena tämän näkeminen olisi kullannut muistot aikuisikään mennessä. Ymmärrän toki hyvin, kuinka tämä on ihastuttanut sukupolvia toisensa perään. Elokuvan opetus ja moraalisaarna ei ole onneksi Disney-elokuvien "Rakkaus voittaa kaiken" -tasoa, vaan täynnä elämänviisauksia, joista tärkeimpänä teemana on "koti on paras paikka". Aivoja etsivä Variksenpelätin, sydäntä etsivä Peltimies, sekä rohkeutta tavoitteleva Pelkuri-Leijona ovat kaikki ikimuistoisia ja ikonisia roolihahmoja, kuten myös Judy Garland ainoana ja oikeana Dorothynä. Elokuvan musiikkinumerot eivät oikein kolahtaneet, lukuun ottamatta tunnelmallista "Somewhere over the Rainbow" -kipaletta. Visuaalisesti kunnianhimoinen elokuva, jossa kotikoti Kansas on kuvattu Dorothyn silmistä mustavalkoisena, Ozin ihmemaan räikeys puolestaan näyttävällä technicolorilla. Tämä jos mikä elokuva sai minut tuntemaan itseni uudestaan lapseksi ja samalla myös yksi niistä elokuvista, joita näyttäisin jälkikasvulleni.
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
Red Beard
 Red Beard 8/10
3 months, 2 weeks ago
Red Beard
4.4 Kurosawan ei-samuraielokuvat eivät saa täällä länsimaissa osakseen sitä tunnustusta, minkä ne ansaitsevat. Ikirua on lähes tulkoon mahdoton ylittää, mutta harmillisen vähälle huomiolle jäänyt Punaparta tulee hyvänä kakkosena perässä. Aikuistumistarinana erinomainen ja maanläheinen. Nuoren, vastavalmistuneen lääkäri Yasumoton on valittava työnsä kunnian ja maineen välillä. Syrjäisen tuppukylän vaatimaton klinikka ei ehkä ole kunnianhimoisen nousukkaan ihannetyöpaikka, mutta tarjoaa kuitenkin köyhille potilaille ilmaista sairaanhoitoa. Yuzo Kayaman näyttelemän Yasumoton lapsekkuus elokuvan alkuminuuteilla herättää kyllä huvitusta, kun mies juo työaikanaan sakea ja kieltäytyy sairaalavaatteiden käytöstä koittaessaan epätoivoisesti saada potkut töistä. Kurosawa kuvaa onnistuneesti 1800-luvun lääketieteen silkkaa ankaruutta, kuten myös sitä sosiaalista epätasa-arvoa, mikä oli tuolloin tyypillistä. Toshiro Mifune pahamaineisen ankarana, vaikkakin myötätuntoisena ja työlleen omistautuneena tohtori Punapartana on yksi miehen muistettavimpia roolitöitä.
3 months, 2 weeks ago
Escape from Tomorrow                 (2013)
3.4 Omaperäinen tapaus, joka kulkee Lynchin ja Polanskin trillerien jalanjäljissä. Mielenkiintoinen konsepti, joka ei toisaalta hyödynnä kaikkea potentiaaliaan. Eraserheadin tyylinen kauhuelokuva sijoitettuna Disneyn huvipuistoon olisi ollut mielenkiintoisempaa seurattavaa, mitä outoudessaan absurdi psykodraama. Pakoa arjesta käsitellään toisaalta ihan kiitettävästi ja sitä, miten pahimmillaan edes lomamatkalla ei pääse työttömyyden ankeudesta irti. Pakko arvostaa toisaalta ohjaaja Randy Mooren silkkaa vittuilevaa tyyliä haistatella Disneyn kaltaisille isoille studioille, joka näkyy myös siinä, että tätä kuvattiin luvatta Floridan ja Kalifornian huvipuistoissa. Liian absurdi ja suurudenhulluuteensa kompasteleva tapaus, jotta menisi alas satiirina isojen studioiden moraalittomasta toiminnasta. Teknisiltä ratkaisuiltaan puolestaan hieman erikoinen tapaus, joka yhdistelee mustavalkokuvausta greenscreen-efekteihin. Hyvin hankala elokuva pisteyttää epätasapainoisen sisältönsä suhteen, mutta jo pelkän erinomaisen konseptinsa vuoksi on tämä keskinkertaisuuteen hukkuva tapaus vähintäänkin katsottava.
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Pelit 2018 list
Doki Doki Literature Club!
6.4 Tämä peli ei ole ihan sitä, miltä se aluksi näyttää. Juonipaljastusten takia laitan jotain analyysintynkää spoiler tagin alle. Kyseessä on siis visual novel -tyyppiseksi deittailusimulaattoriksi naamioitu kokeellinen psykologinen kauhupeli. Pelin ensimmäinen osio on hyvinkin kevytmielistä söpöjen tyttöjen naurattamista, kunnes yllättäen tapahtuu kummia ja peli alkaa rikkoa neljättä seinää. Lopulta neljäs seinä murenee lopullisesti alta pois ja paljastuu, että peli ei pysty paitsi ajattelemaan itsenäisesti, myös vaikuttamaan aktiivisesti pelin tallennustiedostoihin. Tämä tuntui loppua kohden vain entistä enemmän peliltä, joka ohjaa itse itseään sen sijaan, että kaikki olisi täysin pelaajan hallussa. Pelin neljättä seinää rikkovat ja psykologiset kauhuelementit yltävät yllättävän häiritseviin sfääreihin. Tässä jää jopa vanhan kunnon Metal Gear Solidin Psycho Mantis kakkoseksi. Myös satiirisia elementtejä löytyy ja varsinkin loppua kohden peli alkaa vyöryttämään ruudulle pohdintaa sosiaalisen median aiheuttamasta riippuvuudesta, sekä yksinäisyydestä ja aikuisiän introvertismista. Peli on suunnattu nimenomaan visual novelin ystäville, mutta sitäkin enemmän deittailupelihirmuille. Itse olen enemmän ensimmäistä ja vain hieman jälkimmäistä, mutta vajoan kuitenkin juuri ja juuri kohdeyleisöön. Kunnianhimoisen omaperäinen indie-projekti Dan Salvatolta, mieheltä, kuka yhdisteli deittailuanimen ja kauhupelin keskenään.
3 months, 2 weeks ago
Espoon viimeinen neitsyt                 (2003)
Star Wreck: In the Pirkinning

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Espoon viimeinen neitsyt                 (2003)

have watched

2/10

Star Wreck: In the Pirkinning

4/10


3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani commented on a list
The Most Beautiful Women! (New number 2!!!) (13 beauty items)

"Tommi Läntinen puuttuu."


3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
Kong: Skull Island
Good Morning, Vietnam (1987)

3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
Naked Lunch                 (1991)
29.3 Lisää Cronenbergiä. Hyvä ja virkistävän erilainen päihdeaiheinen elokuva, joka tosin pohjautuu vain etäisesti William S. Burrough'n romaaniin. Hallusinaatiokohtaukset ovat Cronbergille ominaisesti uniikilla tavalla surrealistisia. Kuten jo Kärpäsessä tuli todettua, Cronenbergin elokuvien perinteiset tehosteet ovat aikaansa nähden todella näyttäviä. Tässä kirjoituskoneen kokoiset kovakuoriaiset vipeltävät ja liiskautuvat ällöttävän inhorealistisesti. En siis lähtisi suosittelemaan tätä ötökkäkammoisille. Huume-elokuvaksi tämä on vain muodollinen tapaus, sillä Cronenberg hyödyntää ovelasti hallusinaatiokohtauksia Peter Wellerin näyttelemän kirjailijan seksuaalisen epävarmuuden kuvaamisessa. Tieteiselokuvaksi puolestaan hyvin eksentrinen ja outo ja fiktiivisessä Interzonen kaupungissa on kaikki mahdollinen järjen ja logiikan vastaista.
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
The Leopard

have watched

10/10

The Wicker Man                 (1973)

8/10


3 months, 3 weeks ago
The Wicker Man                 (1973)
28.3 Witchfinder Generalin ohella 70-luvun merkittävin folk horror -elokuva. Tunnelma on mystinen, jopa hypnoottinen. Pienen skotlantilaisen kylän tiiviys sekä paatoksellinen kulttiyhteisö herättää jo alkumetreiltä lähtien suurta kummastusta. Sana outo ei riitä kyllä kuvaamaan tätä elokuvaa. Harrasta kristittyä poliisia näyttelevän Edward Woodwardin "juuh elikkäs" -ilme hänen ympärillään pyörivän pakanayhteisön kieroutunutta elämäntyyliä kohtaan herätti kyllä jonkin verran huvittuneisuutta. Christopher Lee on taas tuttuun tapaan arvovaltainen ja salamyhkäinen, mikä on suotavaa mieheltä, kuka näytteli 15 vuotta aiemmin itse kreivi Draculaa. Varsin ambivalentti elokuva sen suhteen, että hyvän ja pahan raja hämärtyy osittain, vaikkakin vain hieman.
3 months, 3 weeks ago
Frozen Land
 Frozen Land 6/10
3 months, 3 weeks ago
Frozen Land
27.3 Louhimieheen kohdistuvien syytösten ollessa kaikkien huulilla, päätin katsoa lisää miehen tuotantoa. Tätä on toistuvasti väitetty Akun parhaaksi ja onhan tämä nyt reippaasti Levottomat-elokuvaa kiinteämpi tapaus. Ei silti lähimaillekaan parhaimpia kotimaisia mitä olen nähnyt. Elämä on toki yhtä suurten sattumusten sarjaa, mutta Louhimiehen näkemys perhosefektin kaoottisuudesta on ajoittain vain niin naurettavan absurdi. Kaikki on lähtöisin niinkin vähäpätöisestä asiasta, kuin väärennetystä 500 euron setelistä, joka ei edes etäisesti muistuta aitoa EU:n valuuttaa. Elokuvan suurena sanomana on hyvän ja pahan mustavalkoinen dualismi ja se, miten ihminen kykenee kumpaankin. Tätä olen tietysti nähnyt jo niin monessa elokuvassa, etten enää sen pahemmin jaksanut siitä välittää. Pulp Fiction -tyyliin juoni koostuu useasta pienemmästä tarinasta, jotka on nivottu yhteen ei-kronologisesti ja joita seurataan eri päähenkilöiden näkökulmista. Ei sinänsä järin omaperäinen idea enää 10 vuotta myöhemmin, mutta tästä syystä reilu kahden tunnin elokuva ei ainakaan missään kohdin tuntunut pitkästyttävän. Kauttaaltaan paremmin näytelty elokuva mitä Levottomat, minkä lisäksi lohduton, vaikkakin myös pienen toivonkipinän sisältävä tunnelma pelastaa yllättävän paljon.
3 months, 3 weeks ago
The Earth Is a Sinful Song
26.3 Romaanin luin jo joskus yhdeksännellä luokalla ja tein jopa äidinkielessä portfolion Timo K. Mukan elämästä ja teoista. Hyvin onnistuu Mollberg välittämään katsojalle kirjan kantavat teemat uskonnosta, seksuaalisuudesta ja kuolemasta. Mukan balladimaista kerrontatyyliä, Lapin mystiikkaa sekä lyyristä puolta jäin tosin kaipaamaan, vaikka lähdemateriaali ei olekaan helpoin mahdollinen. En olisi ainakaan kotimaisista ohjaajista kuvitellut kenenkään muun kuin Mollbergin onnistuvan alkuperäisteoksen raa'an naturalistisen puolen sisällyttämisessä.
3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
TRON

have watched

6/10

Dick Tracy (1990)

4/10


3 months, 3 weeks ago
TRON
Dick Tracy (1990)

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Hiroshima Mon Amour

have watched

8/10

Only Yesterday

9/10


3 months, 3 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block