Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
4 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Valiant Hearts: The Great War
Finished on 27th of May, Steam Erittäin positiviinen ylläri. Valiant Hearts on varsin simppeli puzzlepohjainen seikkailupeli, jonka tarina, juoni ja varsinkin ihastuttavat hahmot ovat pelin varsinainen suola. Tätä peliä pelatakseen ei edes tarvitse olla mikään WWI:n asiantuntija, nimittäin Valiant Hearts ripottelee sinne tänne lyhyitä asiakirjoja, jotka valottavat maailmansodan taustoja ja nippelitietoa mukavasti. Juoneltaan Valiant Hearts on erinoaminen: tämä nostattaa pelaajassa monipuolisen tunneskaalan, joka vaihtelee surusta iloon. Lempihahmojani olivat ehdottomasti lääkintäupseeri Anna, kenen pelattavuus painottui pitkälti ensiapuminipeliin, sekä varsinkin sotakoira Walt, joka on hyödyllinen välikäsi puzzleissa. Ainoana huonona puolena mainittakoon, että Valiant Hearts jakaa turhan avokätisesti vinkkejä suhteellisen simppelien puzzlejen ratkomiseen. Joka tapauksessa koskettava ja katkeransuloinen kertomus sodan runtelemista.
5 months ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Broad City

5 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Slain: Back from Hell
Slain on heavy metal -musiikista vaikutteita saanut Castlevania-tyylinen hack 'n slash -tasoloikka, jonka näyttävä visuaalinen ilme ja heavy metal -soundtrack ovat rautaa. Pelattavuudeltaan tämä onkin vähän ristiriitaisia mielipiteitä aiheuttava. Kontrollit toimivat muuten mallikaasti, mutta pienellä viiveellä ja suurimman osan ajasta huomasin putoavani aiheetta rotkoon tai ottavani turhia osumia, koska jäykät kontrollit eivät vastaa pelaajan antamiin komentoihin ajallaan. Vaikeusaste on välillä turhan epäreilu ja äkkikuolemia ja laajoja vihollislaumoja on ripoteltu joka paikkaan. Käsittääkseni Slain vedettiin ensimmäisen julkaisun jälkeen takaisin negatiivisen palautteen vuoksi ja sen pelattavuutta hiottiin paremmaksi. Olisivat minun puolesta vetäneet vielä toisen kerran markkinoilta ja viimeistellä työnsä loppuun. Suosittelen tätä peliä kaikkein kovimmille Castlevania-faneille sekä metallimusiikin ystäville, mutta muuten kannattaa harkita mahdollista ostopäätöstä ja sillonkin vain alelaarista. Kelpo peli muuten, vaikka kärsiikin hiomattomuudesta.
5 months ago
Kookosbanaani posted a image

5 months ago
Kookosbanaani voted for list
F-word in films (219 movies items)
5 months, 1 week ago
Kookosbanaani posted a list
5 months, 1 week ago
7 Faces of Dr. Lao
Dracula
It
Jason and the Argonauts
American Movie

5 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
The Handmaid
Waiting for a new season Episodes: 10 Seasons: 1
5 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

5 months, 3 weeks ago
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto: San Andreas
FEZ

5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
The Thick of It
Going to watch more Episodes: 14 Seasons: 3
5 months, 3 weeks ago
Cliffhanger
28th of April, Digiboksi Harlinin elokuvat ovat kaikki korkeintaan keskitason toimintarymistelyitä ja Cliffhanger onkin Die Hard 2:n ohella miehen siedettävämpää tuotantoa. Ihan viihdyttävä Stallone-pätkä kyseessä ja menee kertaluokan viihteenä. Michael Rooker varastaa show'n Stallonelta kuivine one-linereineen. John Lithgow'n väkinäistä brittiaksenttia mongertava Eric Qualen on varsin yksipuolinen ja tylsä pahis. Cliffhangerin parhaimmat hetket ovat kuitenkin näyttävät vuoristokiipeilyt, jotka luovat onnistuneesti korkeanpaikan jännitystä. Harlin ei tosin käännä tätä elementtiä edukseen, vaan lähinnä hyödyntää lumisia vuoria pelkkänä tapahtumapaikkana, eikä varsinaisena plot pointtina.
5 months, 3 weeks ago
Cliffhanger
 Cliffhanger 6/10
5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
FEZ
Finished on 29th of April, Steam FEZ on yksi viime vuosien tunnelmallisimmista ja omaperäisimmistä indie-tasoloikista. Mikä tekee FEZ:stä niin omaperäisen on sen isometrisyys. Kaikki kentät ovat kolmiulotteisia sivusta päin kuvatusta 2D-ulkokuorestaan huolimatta ja pelille uniikki ominaisuus on kameran kääntäminen, joka tekee jokaisesta kentästä moniulotteisen. Tähän isometriseen järjestelmään pohjautuva pelimekaniikka tekee jokaisesta puzzlesta sopivasti haastavan, muttei missään vaiheessa liian turhauttavan tai vaikean. Tunnelmallinen ja rauhallinen soundtrack (jonka säveltänyt Disasterpeace teki soundtrackin myös aikaisemmin pelaamalleni Hyper Light Drifterille) sopii erinomaisesti FEZ:n kauniiseen pikseligrafiikkaan ja toimii eräänlaisena kannustimena tutkimaan jokaisen kiven ja kannon. Vahvasti tutkimiseen painottuva pelihän FEZ on ja ainoa huono puoli on, että jotkut pelin kuutioista on ehkä liiankin hyvin piilotettu ja pelin läpäisemiseksi on vähintään 32 löydettävä.
5 months, 3 weeks ago
5 months, 3 weeks ago
Persona 5
Hyper Light Drifter

5 months, 4 weeks ago
Groundhog Day
27th of April, Digiboksi Todella mieleenpainuva ja viihdyttävä komedia, josta näkee selvästi entisen Ghostbusters-kaksikon, ohjaaja Harold Ramisin sekä pääosanäyttelijä Bill Murrayn, omaperäisen ja kokeilevan tyylitajun. Genreltään Groudhog Day on romanttinen komedia, mutta ei edusta yhtäkään lajityyppinsä pahimpia kliseitä, vaan on ehtaa ysäriä. Murrayn näyttelemä itsekeskeinen meteorologi huomaa elävänsä samaa päivää uudestaan ja uudestaan. Varsin simppelistä ja epätavallisesta juonestaan huolimatta kyseessä on yllättävän monikerroksinen -ja ulotteinen komedia. Elokuvan edetessä huomaa, kuinka Murrayn roolihahmo kehittyy ja oppii tuntemaan kaupungin asukkaat entistä paremmin. Variaatiot samasta päivästä pitävät menon mukavan tuoreena koko pituutensa ajan. Ajoittain Groundhog Day on enemmän tragikomedia, kuin romanttinen komedia, eikä mikään ihme, sillä Murrayn roolihahmo ei pääse lumimyrskyn takia lainkaan pois Pennsylvanialaisesta pikkukaupungista. Alkaa suhteellisen hitaasti ja mielenkiinnottomasti, mutta paranee tasaiseen tahtiin loppua kohden. Kannatti ihmeessä katsoa tylsän päivän pelastukseksi.
5 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Hyper Light Drifter
Finished on 27th of April, Steam Hyper Light Drifter on yksi niistä peleistä, joita voi luokitella tavalla tai toisella taiteeksi. Nimetön pelihahmo etsii parannuskeinoa vakavaan sairauteen post-apokalyptisessä maailmassa, jonka neljä ilmansuuntaa toimivat Zeldamaiseen tapaan temppeleinä. Pelimaailman keskellä on eloonjääneiden ihmisten asuttama leiri, jossa voi ostaa päivityksiä aseilleen sekä uusia kykyjä. Vaikka peli onkin saanut pelimekaniikaltaan paljon vaikutteita Zeldasta, niin HLD:tä pelattaessa ei tule ollenkaan mieleen Zelda, sillä sen taistelumekaniikka on täynnä moderneja jippoja. Hyvin nopeatempoinen ja haastava peli kyseessä, jossa salamannopeat refleksit ovat välttämättömiä etenkin pahimpien bossien tapauksessa. Tässä pelissä ei todellakaan pidä rynnätä pää edellä joka paikkaan, vaan edetä varovaisesti jokainen siirto tarkkaan harkiten. Omaperäinen ja näyttävästi tyylitelty pikseligrafiikka miellyttää silmiä ja tunnelmallinen, rauhallinen soundtrack sopii pelin yksinäiseen tunnelmaan. Pelinkehittäjähän sai inspiraationsa tähän peliin synnynnäisestä sydänviastaan, mikä tekee tästä viime vuoden indie-helmestä lähes henkilökohtaisen taideteoksen.
6 months ago
The Untouchables
11th of April, DVD Scarfacen tavoin myös Lahjomattomat on DePalman tyylikäs rikosdraama, joka tällä kertaa sijoittuu kieltolakiajan Yhdysvaltoihin ja gangsterien valtaamaan Chicagoon, jonka keskiössä ovat Kevin Costnerin lahjomaton etsivä Elliot Ness sekä Robert DeNiron Al Capone. En ole Robert Stackin tähdittämää alkuperäissarjaa seurannut, mutta tämän nähtyäni kiinnostuin entistä enemmän. Varsin verinen ja inhorealistinen pätkä kyseessä ja etenkin pesäpallomailakohtaus jäi mieleen. Costner on päähenkilöksi melko yksipuolinen ja tylsä, mutta muuten näyttelijät ovat hyviä, varsinkin DeNiro sekä Sean Conneryn näyttelemä veteraanipoliisi Malone, joka ei tosin ihan Oscarin arvoinen roolisuoritus ole. Välillä vähän ärsytti elokuvan ensimmäisen puoliskon väkinäiset sankarimaisuudet, jotka tosin onneksi toisen puoliskon puolella alkavat vähitellen haihtua, kun Caponen armoton trokari-imperiumi alkaa näyttää todelliset kyntensä. DeNiron ruutuaika jäi harmittavan vähälle ja loppua kohden keskityttiin vähän liikaa Nessin ympärille. Ennio Morriconen musiikki huuliharppuineen ja jazzmaisine vivahteineen tukee jo valmiiksi käsinkosketeltavaa 30-lukulaista tunnelmaa.
6 months, 2 weeks ago
The Wedding Waltz
8th of April, Theater Mätti Ijäksen kulttielokuva Katsastus on tragikomedia nelikymppisistä, jotka elävät vieläkin nuoruusvuosiaan. Varsin hauska vajaa tunnin lyhäri, joka on kokonaan Vesa Vierikon, Sulevi Peltolan ja Markku Maalismaan näyttelemän kolmikon varassa. Mukaan mahtuu lyhyestä kestostaan huolimatta nakkikioskitappelu, tienvarsiravintola ja perisuomalaiset häät sekä keski-iän kriisi. Vierikon Dodge keretään sekin siinä sivussa katsastuttamaan Ruotsin puolella. Katkeransuloisen osuuden elokuvaan tuo se, että nuoruus on aina ennen pitkää ohi ja aikuisuuden vastuu välttämätön.
6 months, 2 weeks ago
6 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Shovel Knight
Finished on 8th of April, Steam (Specter of Torment) Shovel Knight lensi hujauksessa Steam-pelikirjastoni kärkipäähän ilmaisine lisäosineen, jotka Yacht Club Games olisi voinut ihan hyvin julkaista erillisinä peleinä. Tällä kertaa pelattavana hahmona on Specter Knight, kenen esiosa Shovel Knightin kampanjalle on varsin mielenkiintoinen tarinaltaan. Specter Knightin pelattavuus on rautaa: ukko pystyy kiipeämään ja hyppimään pitkin seiniä sekä kimpoamaan vihollisistaan. Tasot ja pomot on suunniteltu kokonaan uusiksi, eikä ihme, sillä juoni ei seuraa pääpelin aikajanaa. Ainoana miinuksena mainittakoon, että tämä on ylivoimaisesti helpoin kaikista kolmesta pelattavasta tarinasta, minkä lisäksi kokonaisuus tuntuu paikoitellen turhan lyhyeltä. Joka tapauksessa malliesimerkki siitä, miten DLC pitää tehdä ja tämän voimin voi odottaa toiveikkaana King Knightin kampanjaa.
6 months, 2 weeks ago
One Punch Man
 One Punch Man 9/10
7 months ago
Hellsing Ultimate

7 months, 1 week ago
7 months, 1 week ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block