Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Class of Nuke
28th of September, DVD Päätin sitten vihdoin ja viimein korkata tuon Best of Troma -kokoelman. Neljän leffan paketin aloittava Class of Nuke 'Em High on käsittääkseni Toxic Avengerin ohella Troman tärkeimpiä kulttiklassikoita ja jotka loivat yhdessä pohjaa Troman omaperäiselle tyylille luoda röyhkeitä ja anteeksipyytelemättömän vastenmielisiä b-elokuvia. Juoni ja lähtöasetelma ovat kuin suoraan plagioitu Class of 1984:sta, paitsi että mukaan on sekoitettu ripaus splatteria, mustaa huumoria sekä ydinjätehirviö. Ihastuin tuohon teinielokuvan puolikkaaseen hetkessä ja tämä näyttää ja tuntuu vieläkin enemmän 80-luvun tuotteelta, mitä Toxie. Tromavillessa ei kyllä pahemmin ongelmajätepäästöistä välitetä ja siinä sivussa brutaalisti kuolleet viattomat sivulliset ovat vain sivuseikka. Katsojasta riippuen tämän voi nähdä myös jonkinlaisena satiirina nykyajan teollistumisesta, mutta en usko, että Lloyd Kaufman halusi tehdä muuta kuin astetta ronskimman kauhukomedian. Verta, suolenpätkiä, tissejä ja jopa Toxic Avengerista tuttu läski pormestari ovat mukana ja mitä sen parempaakaan sopii Tromalta odottaa. Poikkeuksellisen laadukasta roskaa, joka sopii katsottavaksi myös muulloin kuin krapula-aamuna.
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
Irreversible
27th of September, DVD Gaspar Noen haastava Irreversible vie katsojansa mukavuusalueen ulkopuolelle. Toisin kuin psykedeelinen Enter the Void, Irreversible on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä tapahtuva shokkihoito. Pahamaineinen, yhden otoksen, ja liki kymmenen minuuttia kestävä raiskauskohtaus on erittäin epämiellyttävä kohtaus, joka saa katsojan kyseenalaistamaan kaiken sen, mitä on valmis elokuvalta näkemään. Noen omaperäinen tyyli kertoa elokuva käänteisessä järjestyksessä on erittäin nerokas ratkaisu, joka ei ole pelkkää esteettistä kikkailua, vaan joka kääntää elokuvan sanoman täysin toiselle kurssille. Kostotarinana alkava elokuva muuttuu lopulta eksistentialistiseksi pohdinnaksi ajan ja kohtalon merkityksestä. Niin kuin elokuvan nimessäkin lukee, peruuttamattomuus on tässä kantavana tekijänä. Mitä ikinä elämässäsi teetkään, niin kaikki se on peruuttamattomanta. Noe herättää katsojassa myös kipinän pohtia, että onko ihmisellä oikeasti mitään päätösvaltaa elämässään, vai seuraavatko tapahtuvat toisiaan sitä mukaa, miten kohtalo on ne meille ohjelmoinut. Tässä elokuvassa meinasi kyllä välillä tulla aidosti paha olo, ei pelkästään brutaalin väkivallan takia, vaan myös poukkoilevan käsivarakameran pyöriessä ja pomppiessa pitkin ruutua. Tätä tukevat myös painostava äänimaailma, joka koostuu etenkin alkupuolella lähinnä matalista kumahduksista. Rytmitykseltään kokonaisuus tuntui enemmän yhdeltä pitkältä otokselta, joka kohtausten välillä liukuu yhdestä ulottuvuudesta toiseen. Järkyttävästä sisällöstään huolimatta Irreversible tarjoaa paljon enemmän. Monica Belluccin ja Vincent Casselin syvästi inhimilliset roolisuoritukset näyttävät hyvin, miten haavoittuvainen olento ihminen on ja miten kosto on aina päälimmäisin tunnetila silloin, kun tragedia sattuu omalle kohdalle. Elokuvan toisella puoliskolla on myös keskustelua elämästä, seksistä ja tunne-elämän merkityksestä. Monelta on ihan syystäkin jäänyt Irreversiblen syvempi merkitys kokematta, sillä herkempi katsoja luovuttaisi viimeistään puolivälissä. Kyseessä on kuitenkin tapaus, joka tarvitsee kunnolla avautuakseen kypsyyttä ja suvaitsevaa mieltä, jotta näkee pintaa syvemmälle. Irreversible on elokuva, joka on samaan aikaan yhtä järkyttävä, kuin se on myös kaunis.
3 months, 2 weeks ago
Irreversible
 Irreversible 10/10
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Inhumans

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Helppo elämä

3 months, 3 weeks ago
Millennium Actress
23rd of September, DVD Petyin hieman tällä kertaa. Todella omaperäinen juonenkuljetus, joka tuntui välillä vain verukkeelta peittää kliseinen juoni alleen. Kon yritti tällä selkeästi koetella sitä samaa todellisuuden ja fiktion rajoja mitä Perfect Bluessa, tällä kertaa tosin romanttisen seikkailuelokuvan muodossa. Tavallaan Millennium Actress on "elokuva elokuvan sisällä": päähenkilö Chiyoko käy läpi elämäänsä ja näyttelijän uraansa visuaalisen elokuvan muodossa. Asetelmat ja kohtaukset seuraavat toinen toisiaan kuin junarata ja välillä kokonaisuus tuntui lähinnä ohuelta pastissilta japanilaisesta elokuvakulttuurista ja sen historiasta. Vaikka juonta hiukan kliseiseksi moitinkin alunperin, niin se ei itseäni haitannut, vaan enemmänkin se, miten etäisesti elokuvassa loppujen lopuksi käsiteltiin elokuvakulttuuria. Visuaalisesti todella upea elokuva, kuten myös toteutukseltaan, mutta ei nähtävästi ollut oikea ajankohta tämän leffan katsomiselle. Tämän lisäksi omistamani DVD ei tahtonut oikein toimia läppärillä jonkin sortin formaattiepäsopivuuden takia ilman raskasta nykimistä, mikä haittasi katselukokemusta. Lopusta pidin erittäin paljon ja olihan tämä ihan hyvä elokuva Konilta, vaikkakin jäi eilisen Tokyo Godfathersin varjoon. Katson varmasti toiste paremmalla ajankohdalla ja yhteensopivammalla formaatilla, jotta voin kohottaa arvosanaa vielä puolikkaan verran.
3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
Tokyo Godfathers
22nd of September, DVD Satoshi Konin tuotantoon tutustuttu vaihteeksi lisää. Perfect Blue on edelleen miehen paras teos, mutta kyllä tämä tulee perässä hyvänä kakkosena. Tokyo Godfathers on lämminhenkinen nykyajan joulutarina, joka kertoo tarinan kolmesta kodittomasta sekä hylätystä vauvasta. Mikään Kolme miestä ja baby -tason keskinkertainen komediasähellys tämä ei ole, vaan kertomus yhteiskunnan vähäosaisista ja ulkopuolisista. Löydettyään juonen keskiössä olevan vauvan, elokuvan päähenkilöt alkavat käydä uudelleen läpi identiteettiään ja sitä, mikä heidät vei kaduille alunperin. Kolmikko näkee vauvassa toivoa tulevaisuutta kohtaan ja elokuvan lopussa todellakin herää katsojalla ajatus siitä, miten koskaan ei ole liian myöhäistä nousta takaisin jaloilleen. Animelle tyypilliseen tapaan kokonaisuus ei ole ryppyotsaista melodraamaa, vaan ihmisläheistä draamaa höystettynä satunnaisella slapstick-huumorilla. Hyvä anime-pätkä, joka tosin Konin tuotannolle tyypillisesti jättää harmillisesti haluamaan lisää.
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
The Punisher

3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
3 months, 4 weeks ago
IT
17th of September, Theater Tämä oli totta puhuen vasta ensimmäinen teatterissa näkemäni kauhuelokuva. Ja vedenpitävä todiste siitä, miten kauhuelokuvat on luotu katsottaviksi elokuvateatterissa isolta valkokankaalta, sillä en olisi jokunen kuukausi eteenpäin varmasti syttynyt tästä näin paljon kotiruudulta katsottuna. Tämä uudelleenfilmatisointi ei ole todellakaan mikään turha räpellys, vaan täysin onnistunut kasvojenkohotus alkuperäisestä. Siinä missä alkuperäinen minisarja kärsi tahattomasta koomisuudesta, 2017-versio menee enemmän itse asiaan, sortumatta turhaan ryppyotsaisuuteen. Kingin alkuperäiskirjalle tehdään reilusti enemmän oikeutta ja väkivalta on graafisempaa ja rohkeampaa. Tässä myös tuotiin paljon selkeämmin esiin, mitä kaikkea päähenkilöt pelkäävät ja miltä Pennywise heidän silmissään näyttää. Bill Skarsgård on roolissaan karmiva ja positiivisella tavalla hyvin iljettävä. Tim Curryn nenäkästä sanailua jäi ehkä hieman ikävä, mutta tämä Pennywise oli enemmänkin se kolikon toinen kääntöpuoli, joka minisarjasta puuttui. Lapsinäyttelijät ovat erittäin vakuuttavia. Ajallisesti tämä sijoittui 80-luvulle, toisin kuin Kingin romaanissa, mikä tekee tästä omalla tavallaan rebootin. Kunnianosoituksia kyseiselle vuosikymmenelle viljellään jatkuvasti, mikä ei ole lainkaan huono asia. Ja toisin kuin Stranger Thingsin ensimmäinen kausi, tämä ei myöskään ollut pelkkä pastissi, vaan enemmän kuin osiensa summa ja kauhuelokuva, joka tulee koskettamaan katsojien lapsuustraumoja vielä useamman vuosikymmenen.
4 months ago
IT
 IT 8/10
4 months ago
It
9th/10th of September, DVD Stephen Kingin Se on aikansa tuote, niin hyvässä kuin pahassa. Alkuperäinen, kaksiosainen tv-lähetys oli varmasti jännittävä kokemus, koska vastaavanlaista minisarjaa ei oltu aiemmin nähty. Nykymittapuulla tämä on turhan ylipitkä ja tylsä. Onhan tällä hetkensäkin. Tim Curryn Pennywise on yksi hauskimmista elokuvapahiksista koskaan ja yksi miehen legendaarisimmista roolitöistä. Lapsinäyttelijät ovat kauttaaltaan hyviä ja tämä minisarja tekee ensimmäisen puoliskon aikana harvinaisen hyvää työtä sen suhteen, että katsoja oppii kaikkien päähenkilöiden taustat ja miten Curryn hirviöklovni vaikutti heidän kaikkien mielentilaan. Harmillisesti toinen puolisko on hyvin laahaava ja suurin osa aikuisnäyttelijöistä vetää varsin puista veistetyt ja yliampuvat roolisuoritukset. Suurin ongelmani tässä on se, että en näe Pennywisea lainkaan pelottavana. Olen varmaan niitä harvoja, joilla ei koskaan ole ollut klovnifobiaa, joten varsin rajalliseen karnevaalikuvastoon nojaava kauhupätkä ei myöskään saanut kämmenpohjiani hikoomaan. Tietenkään tämä elokuva ei ole kertomus hirviöklovnista, vaan lasten aikuisikään asti ulottuvissa traumoissa, joka manifestoituu Pennywisessa. Välillä hänet nähdään klovnina, välillä muumiona, jopa ihmissutena. Jokainen päähenkilöistä näkee Pennywisesta juuri sen, mitä he eniten pelkäävät. Tätä myös Kingin alkuperäisromaani käsittääkseni ajoi takaa, mutta tämä harmillisen huonosti vanhentunut minisarja oli itselleni enemmän tahattoman koominen ja välillä hyvinkin melodramaattinen, kuin oikeasti ahdistava. On tämä kyllä itsessään kuitenkin katselemisen arvoinen, ihan vain yleissivistyksen takia ja jo pelkästään Curryn mahtipontisen roolisuorituksen takia. Ja Stand by Men tavoin myös yksi viime vuosisadan muistettavimmista aikuistumistarinoista.
4 months, 1 week ago
It
 It 6/10
4 months, 1 week ago
Once Upon a Time in China
9th of September, DVD John Woon tuotanto on tullut itselleni jo tutuksi aikoja sitten. Hong Kong -ohjaajista toiseksi merkittävimmän, Tsui Harkin tuotanto, on taas jäänyt harmittavan vähälle. Tutustuin uudemman kerran tähän ohjaajan Better Tomorrow III:n jälkeen ja muistinkin, että pitkään katselulistalla oleva Once Upon a Time in China kuuluu myös miehen tuotantoon. Joten nyt on tämäkin aukko paikattu sivistyksessä. Harkin merkkiteos on syystäkin Hongkong-elokuvakulttuurin merkkipaalu ja vaikuttanut sittemmin moneen muuhun martial arts -toimintaelokuvaan. Aikaisekseen elokuvaksi fysiikan lakeja koetteleva koreografia on erittäin komean näköistä ja taistelukohtaukset hyvin uskottavia. Tässä ei ole ollenkaan sitä samaa epäuskottavaa korniutta, joka Ang Leen Crouching Tiger, Hidden Dragon -elokuvaa vaivasi naurettavine vaijeritemppuineen. Juoneltaan tämä perustuu etäisesti Sergio Leonen Once upon a Time in the Westiin ja Harkin näkemys kansallissankari Wong Fei-Hungista on virkistävän erilainen. Stoalainen Jet Li on läpimurtoroolissaan kuin nyrkki silmään. Hitusen ylipitkä, vaikkakin monimutkaisessa juonessa käsitellään 1800-luvun imperialismia mahdollisimman monesta näkökulmasta. Asenteeltaan ja tunnelmaltaan hyvin viihdyttävä pätkä ja jo pelkkä orientaalinen score on itsessään kuuntelemisen arvoinen.
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
Tetsuo: The Iron Man
31st of August, DVD Muistan miten Eraserhead aiheutti kylmiä väreitä muutama kuukausi takaperin. Tetsuo saa puolestaan Eraserheadin näyttämään ihan lastenelokuvalta vertauskuvallisesti ja viimeistään tässä vaiheessa voi katsojankin mieli järkkyä. Tämä kulttikauhu on lyhyestä kestostaan huolimatta pakattu alusta loppuun täyteen painajaismaista kuvastoa ja äänimaailmaa. Tetsuo vie purevan kritiikkinsä teknologiasta toiseen ääripäähän ja näyttää varsin inhottavalla tavalla miten yhden miehen keho muuttuu vähitellen metalliksi. Industrial-musiikista vaikutteita ottanut äänimaailma kuljettaa juonta eteenpäin kuin raiteiltaan suistunut pikajuna. Mustavalkokuvaus kääntyy vain eduksi ja saa kokonaisuuden näyttämään harvinaislaatuiselta painajaiselta. Haastava, mutta palkitseva elokuva, joka jää pysyvästi alitajuntaan ja sijoittuu vääjäämättä kategoriaan ikimuistettavat kauhuelokuvat.
4 months, 2 weeks ago
10 Cloverfield Lane
30th of August, Blu-Ray 10 Cloverfield Lane on kiinnostava tapaus, sillä se on tavallaan kaksi elokuvaa samassa paketissa ja puolivälin jälkeen mennään ihan toiselle kurssille. Niin kuin elokuvan promojulisteessakin lukee, niin hirviöitä on monenlaisia. Näistä John Goodmanin karmiva psykopaatti Howard on se muistettavampi. Goodman on kenties ensimmäistä kertaa täysin vakavasti otettavassa pahisroolissa ja Barton Finkin tyylinen musta huumori puuttuu tällä kertaa kokonaan. Elokuvan toisesta puoliskosta taas on vaikea sanoa mitään spoilaamatta ja mielestäni on suositeltavaa katsoa koko helahoito tietämättä mitään juonesta. Erittäin tiivistunnelmainen jännäri, joka leikittelee jatkuvasti katsojan odotusten kanssa. Välillä pelätään sitä, onko ulkopuolisessa maailmassa sittenkään mitään pelättävää, vai onko Goodmanin sekoilut sittenkin totta. En tiedä alkuperäisestä Cloverfieldistä mitään ja tämäkin on lähinnä vain jonkin sortin spiritual successor. Ei enempää kuin osiensa summa ja olisin toivonut vähän enemmän, mutta siitä huolimatta toimiva ja otteessaanpitävä tunnelmapaukku.
4 months, 2 weeks ago
4 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
4 months, 3 weeks ago
Batman: The Movie
27th of August, Blu-Ray Some days you just can't get rid of a bomb Kyllähän se on pakko myöntää, että aika on kullannut tämän 60-luvun Batman-inkarnaation erittäin hyvin. Hömppäviihteenä tämä ajaa asiansa täydellisesti ja West-Ward kaksikko vetävät roolisuorituksensa tunteella. B-luokan lavasteet sekä kuiva huumori ovat täynnä nostalgiaa ja repesin totaalisesti räjähtävälle kumihaille. Vaikka tämä kärsiikin ylipituudesta ja siitä, miten kaikki toiminta on varattu varsin anti-klimaattista loppuhuipennusta varten, on tämä oikealla asenteella katsottuna erittäin nautittavaa campia. Ei vedä kuitenkaan vertoja legendaariselle sarjalle, joka on sekin katsottava pikimmiten muistinvirkistykseksi alta pois.
4 months, 3 weeks ago
Westworld
Zardoz

4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Westworld

have watched

6/10

Zardoz

7/10


4 months, 3 weeks ago
The Martian
24th of August, Blu-Ray Taas sitä Matt Damonia viedään. Ensin hänet tuotiin kotiin toisen maailmansodan juoksuhaudoista ihan vain sen takia, että hänet jätettäisiin yksin Marsiin puoleksitoista vuodeksi, jossa ainoana oljenkortena selviytyä on viljellä perunoida omien jätösten voimin. Tuokaa se Damon taas kotiin hinnalla millä hyvänsä, sillä ilman sitä ei tämäkään tarina loppuisi onnellisesti. Onneksi tämä Ridley Scottin avaruusdraama ei kärsi liiallisesta patriotismista, vaikka alussa olin varautunut pahimpaan. Martianissa yhdistyy ihmiskunnan pitkäaikainen haave päästä Marsiin, sekä Robinson Crusoe kerrottuna ulkoavaruuden näkökulmasta. Scott osaa kyllä edelleen tehdä näyttäviä elokuvia, mutta näissä uusimmissa teoksissa on ongelmina osittainen sisällön puute. Ylipitkähän tämä on ja helposti olisi puoli tuntia voinut ottaa kokonaisuudesta pois, ilman turhaa venyttämistä. Dialogi oli välillä todella takkuista ja väkinäistä ja Damon ei oikein vakuuta pääroolissaan. Tuotannollisilta arvoiltaan näyttävä elokuva, mutta paikoitellen melko tylsä ja yksipuolinen. Pidin kuitenkin konseptista ja näyttävistä lavasteista ja kyllä tämä nyt parempi oli mitä tusina muita nykyajan tieteiselokuvia.
4 months, 3 weeks ago
The Martian
 The Martian 6/10
4 months, 3 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block