Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Guardians of the Galaxy Vol. 2
20th of December, Blu-Ray Pikkulinnut kertoivat, että galaksin vartijoiden toinen seikkailu on edeltäjäänsäkin parempi. Ja niin se myös on. Periaatteessa tämä uudelleenkierrättää saman reseptin mitä edellinenkin, mutta tekee kaiken paremmin. Tällä kertaa Chris Prattin näyttelemän Peter Quillin taustoja myös selvitetään enemmän ja samalla paikataan niitä juonenaukkoja, joita ensimmäinen osa jätti jälkeensä. Huumoripuoli vedetään edelleen kieli poskessa -asenteella, mikä oikeasti toimii, sillä moni Marvel-filmatisointi on kaatunut siihen, että koko homma yritetään vetää loppuun mahdollisimman vakavalla ilmeellä. Välillä koko sirkus tuntuu todella hölmöltä ja lapsekkaalta, mutta parempi sekin, kuin tahattoman koominen ja tylsä. Visuaalisesti räikeä elokuva hivelee silmiä. Kurt Russellin konna on paljon mielenkiintoisempi mitä ensimmäisen osan tylsä ja kliseinen overlord. Stallonen cameo ei ole yhtään relevantti, eikä sen tarvitsekaan olla. Michael Rookerin Yondu oli tällä kertaa paras ja mielenkiintoisin hahmo koko elokuvasta. Edelleen pahasti ylipitkä ja lopputaistelu on äärimmilleen venytetty, mutta yllättäen niinkin viihdyttävä Marvel-leffa, että ansaitsee toisenkin katselukerran. Tämä, Logan ja Deadpool ovat kuluneen vuosikymmenen parhaimmat sarjakuvafilmatisoinnit, joista moni muu sietää ottaa mallia.
3 months ago
Requiem for a Dream
19th of December, Digiboksi Tätähän pidetään pitkälti Aronofskyn parhaimpana elokuvana, mutta itse rohkenen olla eri mieltä. Kyllä huomaa miten kokeilevan esikoisteos Piin jälkeen Aronofsky on lähtenyt kehittämään tyyliään askeleen kohti valtavirtaa. Kerronta sukkuloi niin vauhkoon tahtiin neljän huumeriippuvaisen ympärillä, että katsojalla menee pää pyörälle. En saanut elokuvan roolihahmoihin juuri mitään kosketuspintaa ja Aronofskyn huumevalistus on lähinnä peruskoulutasoa. Ellen Burstynin näyttelytyö sai aikoinaan suurta kiitosta, mutta yksikään elokuvan näyttelijöistä ei tehnyt minuun huomattavaa vaikutusta, todennäköisesti siitä syystä, että Aronofskyn ylitsevuotavat hallusinaatiokohtaukset hoitavat lähes kaiken näyttelyn heidän puolestaan. Draamana Requiem for a Dream on siirappinen ja ylidramaattinen. Hyvinä puolina mainittakoon viimeisen puolen tunnin höykytys, joka on yhtä painajaista. Leffan lohduttomalle scorelle myös plussaa.
3 months ago
Guardians of the Galaxy
Nekromantik
Kung Fu Panda 3

3 months ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Guardians of the Galaxy

have watched

6/10

Kung Fu Panda 3

6/10


3 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
A Boy and His Blob
Finished on 20th of December, Steam Uusretroa tasoloikkaa paremmasta päästä. Kiitettävä saavutus tehdä jo unohtuneesta ja kämäisestä NES-pelistä paranneltu uusintaversio. A Boy and his Blob tekee kaiken ensimmäistä osaa paremmin. Letkeä peli, jossa musiikit ovat rentoja ja kentät lyhyitä ja puzzlemaisia. Juurikin sellainen peli, jota on helppo pelata lyhyissä erissä ja tämän jälkeen jatkaa muita hommia. Pelattavuus blobilla on toteutettu erinomaisesti.
3 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
A Boy and His Blob

3 months ago
Zootopia
17th of December, Blu-Ray Parasta Disney-tuotantoa vuosikausiin. Ällösöpön kuoren alla piilee vahvasti ajankohtainen tarina monikulttuurisuudesta, tasa-arvosta sekä suvaitsevaisuudesta. Tässä esimerkiksi Dreamworksin Madagascar epäonnistui. Huumoripuoleltaan Zootropolis sopii yllättäen myös aikuiselle katsojakunnalle, sillä tässä piilee runsaasti virkamieshuumoria sekä viittauksia populaarikulttuuriin. Muistan itse nauraneeni jo kuuluisalle laiskiaiskohtaukselle. Visuaalisesti näyttävä, kuten moni muukin nykyajan animaatioista. Tämän ja Inside Outin ohella on harva Disney- tai Pixar-elokuva jättänyt yhtä hyvää fiilistä käteen vielä elokuvan päätyttyä.
3 months ago
Zootopia
 Zootopia 8/10
3 months ago
Your Name
A Serbian Film

3 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
A Serbian Film

8/10


3 months, 1 week ago
Kookosbanaani voted for list
Elokuvapäiväkirja (183 movies items)
3 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
3 months, 1 week ago
Pi
Battleship Potemkin

3 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Pi

have watched

8/10

Battleship Potemkin

8/10


3 months, 1 week ago
3 months, 1 week ago
12 Years a Slave
Citizen Kane

3 months, 1 week ago
3 months, 1 week ago
The Mirror
9th of December, DVD Vaihteeksi tuli vastaan elokuva, josta on vaikea pukea ajatuksiaan ja tuntemuksiaan sanoiksi. Tarkovskyn Stalker oli jo itsessään hyvin vaikeaselitteinen ja ajatuksia herättävä pala elokuvahistoriaa, mutta Peili on jo moniselitteisyydessään aivan toista luokkaa. Monin tavoin kyseessä on Tarkovskyn henkilökohtaisin projekti, jossa yhdistyvät miehen lapsuudenmuistelmat sekä isä Andreyn runot, joita siteerataan elokuvassa useaan otteeseen. Kuvastoltaan ja äänimaailmaltaan hyvin tunnelmallinen pätkä. Valitsin ehkä hieman huonon ajankohdan tämän katsomiselle, sillä alitajuntaan jäi pörräämään vai irrallisia kohtauksia. Siitä huolimatta nautin tämän katsomisesta paljon. Ei myöskään mitään yhden katselukerran kertakäyttömateriaalia, vaan tapaus, johon palaan vielä toiste. Pidän tällaisista elokuvista, jotka kannustavat katsomaan vielä uudemmankin kerran.
3 months, 2 weeks ago
The Mirror
 The Mirror 9/10
3 months, 2 weeks ago
Persona
8th of December, DVD Visuaalinen runo identiteetistä ja sen romahtamisesta. Bergmanilta tyypillisen vähäeleinen, mutta monitulkintainen kertomus siitä, miten voi elää valheessa ja uskotella itselleen kaiken olevan hyvin, vaikkakin meillä kaikilla on salaisuuksia harteilla. Kun lopulta myöntää eläneensä valheessa, murenee maski ja alta paljastuu todellisuus. Näyttelijä Elisabethin sekä sairaanhoitaja Alman välinen dualismi on elokuvan ytimessä kantavana teemana. Molemmilla on paljon yhteistä, vaikkakin myös paljon erilaista. Haastavin näkemäni Bergman tähän mennessä.
3 months, 2 weeks ago
Persona
 Persona 8/10
3 months, 2 weeks ago
3 months, 2 weeks ago
Funny Games
7th of December, DVD Tästä oli kyllä hauskat leikit kaukana. Haneke vie äärimmilleen ihmisen sietokyvyn, vaikka suurin osa väkivallasta tapahtuukin ruudun ulkopuolella. Haneke luo onnistuneen painostavan ilmapiirin ja asetelman, jossa kolmihenkinen perhe on täysin ohjaajan armoilla. Monet elokuvan kohtauksista ovatkin hyvin ahdistavia, eikä tätä voi herkille suositella. Tästä huolimatta loput elokuvasta eivät vastanneet odotuksia. Haneke tiedostaa kyllä elokuvallaan jatkuvasti mitä se on, eli itsetietoisen sadistinen kissa-hiiri-leikki, jossa mikään ei ole mahdotonta sadistisille pojille. Tämän vahvistaa myös etenkin pahamaineisen kuuluisa kaukosäädinkohtaus, joka vittuilee katsojien odotusten kanssa ja antaa ymmärtää kaiken loppuvan Hollywood-kaavan mukaisesti. Lopulta Haneke kuitenkin vetää maton lopullisesti alta pois ja näyttää, miten onnellista loppua on turha odottaakaan. Ohimennen käydään myös nopeasti läpi sitä filosofista dilemmaa, että onko fiktiivinen väkivalta aitoa, mikä ei ole lainkaan niin yksinkertaista, että sen voisi tiivistää yhteen lauseeseen. Tässä onkin Haneken teoksen suurin ongelma: se tiedostaa mitä se on, mutta missään vaiheessa se ei vie itseään pidemmälle tai syvemmälle. Realistisuus ja shokkiarvo toimivat toki hyvin tässä, mutta kovin syvälliseksi elokuvaksi tätä on vaikea laskea, kun liki kahden tunnin kestoon mahtuu liian suuri määrä vain istuskelua ja ärsyttävän itsetietoista jossittelua. Periaatteessa tämä on vain Kellopeliappelsiinista tutun kotiintunkeutumiskohtauksen kahden tunnin mittainen ekstensio, joka häviää rikkaudessa mennen tullen esikuvalleen.
3 months, 2 weeks ago
Funny Games
 Funny Games 6/10
3 months, 2 weeks ago
The Usual Suspects
6th of December, Netflix Viihdyttävä rikoselokuvan poikanen, joka ei tosin mielestäni ole ihan ansainnut paikkaansa 90-luvun parhaimpien elokuvien joukossa. Tarantinomaista tuntua oli tässä jonkin verran läsnä, mutta eniten tämä on velkaa Kurosawan Rashomonille. Hyvin vahvasti juoni -ja hahmopainotteinen elokuva, jossa kiinnostavalla tavalla tarina muuntuu jokaisen päähenkilön kohdalla monimutkaiseksi vyyhdiksi. Ajoittain harmittavan pitkäveteinen, mutta paranee tasaisesti lopputwistiään kohden. Päähenkilöt eivät kaikki olleet yhtä mieleenpainuvia ja Kevin Spaceyn rampa huijari vie melkein kaiken valokeilan muilta. Niin vahvasti juonipainotteinen elokuva, ettei tällä juuri ole uudelleenkatseluarvoa. 90-luvun elokuvaksi aikansa tuote ja rikoselokuva paremmasta päästä, mutta kiitos tälle 2000-luku oli täynnä vastaavia rikoselokuvia, jotka rakentuvat pelkän lopputwistin varaan.
3 months, 2 weeks ago
Lost in Translation
5th of December, DVD Bill Murray näyttelee vaivaantunutta keski-iän kriisiä potevaa näyttelijää melko ohuelta ja keskinkertaiselta tuntuvassa draamassa. Itselleni ei ainakaan tämän pohjalta auennut, mikä tekee Sofia Coppolasta yhden viime vuosikymmenen kehutuimmista elokuvaohjaajista. Murrayn ja Johanssonin välinen kemia on vain liian ujo ottaakseen tulta alleen ja tuntuu tämän lisäksi jotenkin väkinäiseltä. Muutenkin koko elokuva tuntuu rakentavan näiden kahden välille äärimmäisen kliseistä luodut toisilleen -romanssia, vaikkakin tämä toimisi paremmin platonisena. Japanilaiset taas on kuvattu ärsyttävän stereotyyppisesti prameilevina metroseksuaaleina. Positiivista elokuvassa oli se, miten hyvin tässä on luotu yksinäinen tunnelma uskottavan minimalistisella tavalla. Murray näyttelee jälleen kerran saman roolin sitten Groundhog Dayn, tosin tällä kertaa hänen roolihahmoaan käy enemmän sääliksi.
3 months, 2 weeks ago
Appleseed
 Appleseed 5/10
3 months, 2 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block