Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
A Better Tomorrow III
22nd of August, DVD Better Tomorrow -trilogian päättävä kolmososa on elokuva, jonka on ohjannut ensimmäisen osan tuottanut ja toisen osan käsikirjoittanut Tsui Hark. John Woo ei ole ollut tietääkseni yhtään osallisena tällä kertaa, eli ihan vain siitä syystä tämä on lisätty John Woo Collector's Editioniin, että olisi koko sarja samassa paketissa. Trilogian heikoinhan tämä on ja juonellisesti vain löyhä, pohjustava esiosa kahdelle ensimmäiselle. Ihan viihdyttävä toimintaleffa tämäkin, mutta Woon poissaolosta johtuen myös tyylillinen puoli on radikaalisti erilainen. Juoni kertoo siitä, miten Chow Yun-Fatin Markista tuli se ensimmäisestä osasta tuttu, seteleitä polttava gangsteri. Osittain tarina kertoo Vietnamin sodasta varsin etäisestä näkökulmasta ja keskiössä on enemmän serkuksien ja yhden naisen välinen kolmiodraama. Woolle ominainen kuiva huumori puuttuu ja melodraamapuoli on selkeästi vahvempi. Juoneltaan varsin surullinen elokuva ja loppu jätti todella haikean tunnelman. Woon alkuperäisestä käsikirjoituksesta syntyi sitten vuotta myöhemmin Bullet in the Head, joka käsittelee Vietnamin sotaa reilusti raadollisemmasta ja säväyttävämmästä näkökulmasta. Ei tämäkään huono ole, mutta vain nimellisesti trilogiansa päättävä elokuva, joka on virheistään huolimatta menevää viihdettä.
4 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
A Better Tomorrow II
21st of August, DVD Ensimmäisen osan tasolle tässä ei todellakaan päästä, mutta silti erittäin toimiva jatko-osa. Tarina jatkaa siitä mihin edellisessä jäätiin, eikä juonellisesti Woo yritä yhtään liikaa. Edellisestä osasta tuttujen veljesten välistä suhdetta kuvataan tällä kertaa ehkä turhan suppeasti ja Chow on edellisen osan roolihahmonsa kaksoisveljenä hieman väkinäinen. Repesin tosin urakalla sille riisikohtaukselle ja Woon kuiva huumori puree edelleen. Vaikka juoni on loppujen lopuksi varsin simppeli, niin kerronta on tällä kertaa reilusti sekavampaa ja harhaanjohtavampaa, mikä haittasi hieman katselukokemusta. Vastapainona tosin Better Tomorrowin jatko-osassa toiminta on entistä munakkaampaa ja tälle ovat Woon myöhemmät elokuvat runsaasti velkaa. Viimeistään tässä siis Woo löysi sen oman tyylinsä, josta myös monet länsimaiset ohjaajat, Tarantino mukaanlukien, ovat ottaneet vaikutteita.
4 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
A Better Tomorrow II

7/10


4 months, 3 weeks ago
A Better Tomorrow
19th of August, DVD John Woon ehkä merkittävin elokuva, joka nosti Hongkong-toimintaelokuvan genrenä maailmankartalle. Ultratyylikkäänä rikoselokuvana alkava Better Tomorrow sisältää monia Woon elokuville ominaisia teemoja. Veljeyttä ja toveruutta käsitellään tässäkin, tosin reilusti klassisemmasta näkökulmasta: kahden hyvin erilaisen veljeksen (joista toinen on poliisi ja toinen gangsteri) välinen suhde on siis juonessa keskiönä. Chow Yun-Fatin roolihahmo edustaa puolestaan välimaastoa, kuka yrittää saattaa nämä kaksi uudestaan yhteen suhteen kariuduttua perinpohjaisesti. Läpimurtoroolissaan Chow on pettämättömän kova, ehkä jopa miehen paras roolisuoritus. Hidastuksia, kyyhkysiä sekä lähiotoksia hikisistä naamoista löytyy niitäkin ja kyllä kokonaisuudesta huomaa, miten Woo on tällä vasta alkanut etsimään omaa tyyliään. Toiminta on taattua Woota, veristä ja dramaattista, vaikkakin The Killeriin ja Hard Boilediin verrattuna huonommin vanhentunutta ja kulahtaneempaa. Viihdyttävä toimintaelokuva, josta on vaikea sanoa toistaiseksi vielä mitään. Katsotaan nyt ensin, että miltä tämä trilogia kokonaisuudessaan näyttää.
4 months, 4 weeks ago
4 months, 4 weeks ago
Ariel
17th of August, DVD Ariel on Mies vailla menneisyyttä -elokuvan ohella Aki Kaurismäen paras saavutus, vaikka jääkin hieman miehen kansainvälisen läpimurron varjoon näin nykymittapuulla. Elokuvana Ariel on sekä koskettavan karu että runollisen kaunis kertomus yhteiskunnan vähäosaisista ja ulkopuolisista, jotka tyytyvät siihen vähään mitä elämältään saavat. Dialogiltaan ja henkilöohjaukseltaan tämä on selvästi pelkistetympi ja minimalistisempi, mikä sopii hyvin runomaiseen tunnelmaan. Toisin kuin Mika-veljen Arvottomat, joka oli kevyemmällä otteella varustettu roadmovie halki teollistuvan Suomen, on Ariel enemmän niin kuin Akin myöhempikin tuotanto, eli äärimmilleen pelkistettyä ja romantisoitua Suomi-kuvaa. Näyttelijöistä Matti Pellonpää loistaa jälleen, vaikka onkin tällä kertaa sivuroolissa. Äärimmäisen lyhyestä kestostaan huolimatta Ariel antaa jatkuvasti jotain uutta: työttömyystarinana alkava elokuva muuttuu vähitellen periamerikkalaiseksi vankilapaoksi ja lopulta rakkaustarinaksi. Turo Pajalan ja Susanna Haaviston päälleliimattu romanssi istuu kokonaisuuteen, vaikka sama on nähty likimain kaikissa Kaurimäen veljesten elokuvissa. Ehdottomasti parhaiten säilynyt Akin elokuvista, joka kuvaa monipuolisesti niitä teemoja, joita hän alkoi myöhemmissä elokuvissaan käsittelemään entistä enemmän.
5 months ago
John Wick: Chapter Two
16th of August, Blu-Ray Kyllähän tämä oli kuin olikin rautaisempi toimintapätkä, mitä ensimmäinen osa ja malliesimerkki siitä, miten tehdään timantinkovaa toimintaa. Siinä missä ensimmäinenkin John Wick, kakkonen ei yritä olla yhtään enempää, kuin vanhan liiton toimintaelokuva. Juoni jatkaa siitä, mihin edellisessä jäätiin ja tällä kertaa Wickin taidot laitetaan todella koetukselle, kun vastassa on palkkamurhaajien liiga. Tapahtumapaikkana Rooma on tunnelmallisempi ja kylpee neo-noirin tapaan yökerhojen neonvaloissa. Toiminta on tällä kertaa brutaalimpaa ja verisempää ja pisteitä myös sille, miten tällä kertaa Wick myös näyttää sen kauan kaivatun kynätempun, joka ensimmäisestä osasta puuttui. Myös dialogi on aavistuksen nenäkkäämpää ja terävämpää. Ehkä aavistuksen ylipitkä ja pahis ei ollut tällä kertaa läheskään yhtä mielenkiintoinen, mitä ensimmäisen osan Michael Nyqvist, mutta kaikin verroin jännittävämpi toimintamättö. Tämä teki myös niin paljon kunnianosoituksia ja viittauksia edeltävää osaa kohtaan, että opin sitäkin arvostamaan enemmän.
5 months ago
5 months ago
Kookosbanaani added 4 items to TV Journal list
The Office (US)
The Office (UK)
Entourage
Modern Family

5 months ago
Kookosbanaani posted a image

5 months, 1 week ago
Samurai Rauni Reposaarelainen
11th of August, Blu-Ray Juurikin niin erikoinen pätkä, kuin mitä Mika Rätöltä voi odottaakin. Rauni Reposaarelainen on hyvin omaperäinen elokuva, jossa yhdistyy ennakkoluulottomalla tavalla sekä perisuomalaista että japanilaista kulttuuria. Rätön kiinnostus samuraikulttuuria kohtaan on ilmiselvää jo heti surrealistisesta introsta lähtien. Mandoliinia kosiva soundtrack puolestaan sopii surrealistissävytteiselle elokuvalle kuin nenä päähän. Ihan niin kuin tämän dvd/bluray -julkaisun takakansikin mainostaa, Reposaarelainen on elokuva, jolla ei ole mitään kosketuspintaa todellisuuden kanssa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvatkin vaihtoehtoiseen Meri-Poriin, maailmaan jota ei ole olemassakaan, ja joka toimii kahden hyvin erilaisen kulttuurin sulatusuunina. Tässä maailmassa puhutaan vaalutastakin vain "rahana". Halvan elokuvan tittelistään huolimatta tämä näyttää ja kuulostaa yllättävän hyvältä ja jopa halvat hidastukset eivät nekään tuntuneet yhtään ärsyttäviltä. Pituutta tällä oli harmillisen vähän, vaikka tämä väkisin leimataankin kokeilevana indie-pätkänä. Välillä taas ruudulle heitetään irrallisen tuntuisia mitä vittua -kohtauksia, joille on vaikea löytää osuutta jo valmiiksi vaikeaselkoisesta kokonaisuudesta. Vaikka Rätön elokuva kärsiikin välillä hiomattomasta kokonaisuudesta, niin jo pelkästään omaperäisen idean ja Rätön kunnianhimon takia tämä on katsottava pätkä ja yllättävän nautittava sellaisenaan.
5 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Justified

5 months, 2 weeks ago
Fawlty Towers
 Fawlty Towers 9/10
5 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Fawlty Towers
Complete Episodes: 12 Seasons: 2
5 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

5 months, 3 weeks ago
Arrival
28th of July, Blu-Ray Vaihteeksi vähän filosofisempi tieteispaukku, joka tosin ei ollut läheskään niin vaikeasti ymmärrettävä, mitä Kubrickin Avaruusseikkailu. Tehosteet ovat tässä erittäin näyttäviä, vaikkakin hyvin maltillisia. Teemaltaan Arrival käsittelee enemmän sitä, mitä ihmiset voivat oppia avaruuden ulkopuolisesta elämästä ja miten kommunikoida vieraiden elämänmuotojen kanssa. Harmillisesti tässä toistuvat lukuisat scifi-kliseet, kuten se väistämätön tosiseikka, miten ihmiset vierastavat kaikkea outoa ja erilaista. Lopun twisti tuli yllätyksenä, mutta ei vaikuttanut kovin omaperäiseltä.
5 months, 3 weeks ago
Arrival
 Arrival 6/10
5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
The Defenders

5 months, 3 weeks ago
Quarry
 Quarry 7/10
5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Ozark
Waiting for a new season Episodes: 10 Seasons: 1
5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to TV Journal list
Iron Fist

5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

5 months, 3 weeks ago
Superbad
22nd of July, DVD Teiniperseilyä paremmasta päästä ja hyvinkin viihdyttävä pätkä. Superbad on rohkean erilainen teinikomedia, jossa pakkomiellettä seksiin ei käsitellä oudossa valossa ja teinit näytetään kännissä juuri sellaisina, kuin ne ovat oikeassakin elämässä. Ja luojan kiitos tässä ei ole mitään pakollista vessakohtausta. Jonah Hillin, Michael Ceran ja Christopher Mintz-Plassen kolmikon juonellisessa keskiössä on kovien viinojen hankkiminen laittomasti juhlia varten sekä päästä sänkyyn. Ihan niin kuin oikeankin elämän teineillä. Michael Cerasta en oikein perusta edelleenkään ja Jonah Hill vaihtelee hauskan ja ärsyttävän välillä. Mintz-Plassen väärennetyillä henkkareilla koko leffan aikana kekkuloiva Fogell (anteeksi, McLovin) on ehkä kolmikon mieleenpainuvin ja hauskin tapaus. Myöskin Bill Haderin ja Seth Rogenin epärehellinen ja tunaroiva poliisikaksikko vie huomion päänäyttelijöiltä. Suurin osa vitseistä on kyllä kieltämättä hauskoja ja oivaltavia, tosin myös osa meni vähän överiksi, muttei onneksi minnekään Eddie Murphyn tasolle. Itseäni jäi kyllä hämmentämään, että miten helvetissä tämän elokuvan ikäraja on Suomessa 13, vaikka vittua viljellään joka välissä ja huumeita ja seksuaalisia viittauksia on enemmän kuin tusinassa muita teinikomedioita.
5 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Games played in 2017 list
Wild Guns Reloaded
Finished on 21st of July, Steam Wild Guns Reloaded on juuri sitä, mitä Natsumen slogankin: Serious Fun. Olin erittäin täpinöissäni tästä pelistä jo heti, kun Natsume julkisti tuovansa takaisin paranneltuna versiona tämän SNES-kulttiklassikon ja ehkä parhaimman arcade-tyylisen shoot 'em upin, mitä olen tähän mennessä pelannut. Reloaded tuo pöydälle uudelleen remasteroidun soundtrackin, kaksi uutta pelattavaa hahmoa sekä kaksi uutta kenttää ja pomovastusta. Clint ja Annie ovat pelattavuudeltaan varsin perinteisiä, joten uudet tulokkaat Doris ja Bullet tuovat mukaan kauan kaivattua syvyyttä. Doris on hitain kävelyvauhdiltaan, mutta nopein väistöliikkeissä ja hänen asearsenaaliinsa kuuluvat käsikranaatit, jotka tekevät sitä enemmän tuhoa, mitä kauemmin lataa hyökkäyksiään. Dorisilla pelaaminen on ehkä haastavinta ja vaatii eniten totuttelua. Itse ihastuin tosin hetkessä taistelukoira Bulletiin, kenen drone hoitaa kaiken taistelun tämän puolesta ja jonka tähtäys on automaattista tietyn alueen sisällä. Hyvinä uutisina Bullet voi liikkua samalla kun drone hoitaa kaiken ammuskelun, mutta koska koiran ja dronen liikkuminen tapahtuu samoilla nuolinäppäimillä, voi dronen asettaa uudelleen tulilinjalle, vain silloin kun ei pidä ampumisnappia pohjassa. Tämä on sekä turhauttavaa, että omalla tavallaan hauskaa. Pääsin pelin kertaalleen läpi helpolla vaikeusasteella, joka ei Bulletin automaattitähtäyksellä ollut kovin vaikeaa, joten seuraavaksi ajattelin kokeilla normaalia sekä vaikeinta vaikeusastetta. Uusimmat kentät jäivät nekin tällä kertaa kokeilematta, koska ne on piilotettu normal ja hard moden sisälle. Vähän sama miten Isaacissa, ajattelin jättää tämän pelin kokonaan pois tältä listalta, sillä arcade-pelattavuuden takia pelaan tätä peliä vielä vuosien päästä.
5 months, 4 weeks ago
5 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani posted 2 images

5 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Planescape: Torment

owned

10/10

Wild Guns Reloaded

9/10


5 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani voted for an image

5 months, 4 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block