Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Dredd
4th of December, DVD Ei huono. Ihan menevä toimintapaukku ja mukavan verinen sellainen. Visuaaliselta ilmeeltään viehättävän karu ja kolkko. Kokeelliset huumehallusinaatiokohtaukset jäivät tästä päällimmäisenä mieleen. Karl Urban yrmistelee maskin takana koko leffan ajan siihen malliin, että on aivan sama kuka pääosassa kovistelee. Lena Headeyn pahis ei ole niin vittumainen mitä Game of Thronesissa, mutta vittumainen kuitenkin. 3D-elokuvaksi tämä on kyllä paikoitellen aivan saatanan ruma ja tehosteet ovat epäuskottavia jopa b-elokuvan mittapuulla. Tämä tosin toimii puitteineenkin viihdyttävänä toimintaleffana, jota ei ole liialla pituudella pilattu ja joka ei onneksi yritä liikaa.
3 months, 2 weeks ago
Dredd
 Dredd 6/10
3 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani posted a image

3 months, 2 weeks ago
Porcile
3rd of December, DVD Salón pohjalta oletin Pasolinin poliittisen satiirin olevan samalla tavalla shokkiarvoon nojaava ja tätä myös dvd:n takakansi ylimielisesti mainosti, vaikka itse elokuva oli kaikkea muuta kuin shokeeraava. Tästä tuntui oikeasti puuttuvan jotain ja poliittisena satiirina tämä on kieltämättä tekemällä tehty. Pasolinin raskaat metaforat poukkeilevat vähän milloin missäkin ja tuntuvat välillä karkaavan käsistä. Kannibaalitakaumia en oikein pystynyt sisäistämään elokuvan sanomaan millään tavalla ja tuntuivat kaukaa haetulta allegorialta ihmisen petomaisuudelle. Toinen rinnakkaistarinoista, joka pyörii kahden teollisuuspohatan ympärillä, menee jo lähemmäs sitä mitä Pasolini elokuvallaan pyrkii kertomaan.
3 months, 2 weeks ago
Porcile
 Porcile 6/10
3 months, 2 weeks ago
Hotel Rwanda
2nd of December, DVD Vähän on sanottavaa tästä leffasta. Selvä Schindlerin lista -kopio sijoitettuna keskelle Ruandan kansanmurhaa hutujen ja tutsien taistelutantereelle. Siirappinen ja suuren yleisön intressejä myötäilevä nyyhkydraama, joka vielä äärimmäisen ennalta-arvattavalla tavalla ennen lopputestejä sivistää parilla virkkeellä keskivertoamerikkalaiselle, miten kaikki päättyi. Ei tämä nyt mikään umpisurkea teos ole, mutta itselleni ei vain tällainen periamerikkalainen historiallinen draama uppoa.
3 months, 3 weeks ago
Makkarakalakeittoa, sano Tympee Huttunen
1st of December, Internet Tämä oli juurikin sitä, mitä itse elokuvan nimessäkin seisoo. Elikkäs kerrassaan tympeätä huttua. Huttusen elämä on tympeätä, Oskun mökillä on hauskaa ja hilipasu päivässä pitää miehen teräksessä. Katsoin tämän samalla kun vedin kalsarikännit, eli käteen jäi vain sarja yksittäisiä irtonaisia kohtauksia vailla päätä ja häntää. Ja niin olisi jäänyt kyllä myös selvin päin. Äänenlaatu oli niin huonoa, että siitä hädin tuskin sai mitään selvää, mutta en usko, että sen ymmärtäminen olisi helpottanut katselukokemusta lainkaan. Samat näyttelijät vetävät useamman roolisuorituksen, mutta missään vaiheessa ei käy selväksi, mikä roolihahmo on milloinkin kyseessä. Aake Kalliala ja Leo Lastumäki saatiin ilmeisesti mukaan tähän kotivideotason räpellykseen ilmaisen ryyppyreissun toivossa, joka on tehty vahvasti pontikan vaikutuksen alaisena, vailla koherenttia käsikirjoitusta. Onko tämä sitten jonkin sortin epäonnistunut sketsikokoelma, niin sitä sopii miettiä.
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Broadchurch

3 months, 3 weeks ago
Salo, or the 120 Days of Sodom
30th of November, DVD Pier Paolo Pasolini on tunnettu elokuvistaan, jotka käsittelevät myönteisesti seksuaalisuutta. Ohjaajan joutsenlaulu Sodoman 120 päivää taas kääntää hänen tyylitajunsa päälaelleen ja käy läpi seksuaalisuuden alistavimmat, nöyryyttävimmät ja sadistisimmat osa-alueet. Elokuvana Salò on äärimmäinen satiiri korruptiosta ja alistavasta vallankäytöstä, joka tosin koko kahden tunnin kestonsa ajan vain alleviivaa tätä kyseistä kannanottoa vähän liiankin rankalla kädellä. Eihän tässä loppujen lopuksi muuta kuvatakaan kuin sisäpiirihienostelua, riettautta sekä henkistä ja fyysistä kidutusta niin kauan, kunnes katsoja suorastaan rukoilee jo kaiken loppuvan. Jotenkin tuntuu siltä, että Pasolini pyrki elokuvallaan vain nostamaan enemmän kohua shokeeraavalla sisällöllään, kuin pohdintaa fasistisen diktatuurin vallankäytöstä ja julmasta tavasta kohdella kansalaisia. Satiirina ei siis kovin monipuolinen tai kiinnostava ja muutenkin tämän shokkiarvo on huomattavasti vanhentunut. Ulosteen syöminen ja brutaali loppuhuipennus tosin nostattivat suurta inhoa ja jäivät tästä ainoina kohtauksina mieleen. Vaikken tästä kauheasti pitänytkään, niin arvostan kuitenkin ohjaajan kunnianhimoa tehdä kiistelty elokuva jo valmiiksi kiistellystä romaanista. Harvalla ohjaajalla on ennen tai jälkeen ollut samalla lailla rohkeutta ottaa härkää sarvista mitä Pasolinilla.
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Salo, or the 120 Days of Sodom

4/10


3 months, 3 weeks ago
Iron Sky
29th of November, DVD Satiiri on vaikea laji ja Timo Vuorensola ei selvästikään ole aiheeseen kunnolla perehtynyt. Iron Sky on ideana ihan kiva, mutta toteutuksesta paistaa pahasti läpi amatöörimäinen kädenjälki. Lopputulos on enemmän Star Wreckin jalanjäljissä kulkevaa tyhmää ja tylsää perseilyä, kuin mikään oikeasti oivaltava kannanotto. Esimerkiksi väkisin väännetty Perikato-parodia sekä pakollinen alakoulutason Pohjois-Korea -läppä löytyy. Varsin verkkaiseen tahtiin etenevä elokuva, jonka roolihahmot ovat tylsiä stereotypioita. Tehosteet ovat suomalaisen indie-elokuvan mittapuulla näyttäviä, mutta eivät yksistään pelasta tätä snorefestiä täydeltä katastrofilta. Toimii paremmin unilääkkeenä, kuin viihteenä. Elokuva, josta kukaan ei tunnu oikeasti pitävän, mutta siitä huolimatta lasketaan jostain syystä suomalaisen elokuvan merkkipaaluksi.
3 months, 3 weeks ago
Iron Sky
 Iron Sky 3/10
3 months, 3 weeks ago
Martyrs
 Martyrs 
3 months, 3 weeks ago
Lost Highway
28th of November, DVD Ei parasta Lynchiä, muttei huonommastakaan päästä. Lost Highwayn kohdalla Lynch on selkeästi vasta lähtenyt hiomaan surrealistista tyyliään äärimmilleen, joka Mulholland Drivessa oli parhaimmillaan. Tästä jäi vähän väkisin kädenlämpöinen fiilis. Elokuvan ensimmäinen puolisko on vangitseva ja häiriintynyt, kun taas puolivälin jälkeen ote lipsuu ja juonen punainen lanka tuntuu oikeasti katoavan. Mulholland Drive imaisi jo heti alkuminuuteilla ja ulospääsyä ei ollut kuin vasta lopputeksteissä. Lost Highway taas kaatuu lopulta omaan suuruudenhulluuteensa ja juoni on loppua kohden huonossa mielessä sekava. Siinä missä Mulholland Drive oli kiehtova sekavuudestaan huolimatta, tuntuu Lost Highway lähinnä huumetripiltä, jonka ei ole tarkoituskaan olla missään vaiheessa loogisesti selitettävissä. Tunnelma on toki aika ajoin hyvinkin unenomainen ja musiikkipuoleltaan tämä on ehkä parasta Lynchia. Esimerkiksi Rammsteinin musiikkia hyödynnettiin loistavasti.
3 months, 3 weeks ago
Leijonasydän
27th of November, DVD On sillä Pääkkösellä melkoinen vehje. Ja tämä elokuva pyörii muutenkin pelkän peniksen ympärillä ja siihen, kenellä on isoin. Suomen American History X, joka on paitsi tahattoman ja tahallisen koominen ja niin täynnä juonenaukkoja ja epäloogisuuksia, ettei tätä voi lainkaan ottaa vakavasti. Ylidramaattisuus ja Hollywood-hidastukset ovat kuin suoraan jostain Aleksi Mäkelän elokuvasta. Franzénin näyttelemän uusnatsin sekä tyttöystävän tummaihoisen pojan välistä suhdetta kuvataan varsin ohuesti ja epäuskottavasti. Muutenkin elokuvan uusnatseihin ei saa mitään kosketuspintaa, kun kaikki on kuvattu varsin yksipuolisina luupäinä. Pääkkönen karkaa intistä kurkkusalaatti päällä ja muutama kranaatti repussaan, vaikka PV:n turvatarkastusten pitäisi olla ensiluokkaisia. Jani Toivola käy ohimennen näyttelemässä itseään, vittuilemassa Pääkköselle ja saa kranaatista. Yritin katsoa tätä mahdollisimman avaralla mielellä, mutta dialogin ja käsikirjoituksen ollessa alakoulutasoa en voinut kuin nauraa. Samalla pudistin myös päätäni ja päättelin, että tähänkö ollaan tultu, kun tehdään kansainväliseen suosioon tähtäävää kotimaista elokuvaa. Normaalisti yhden tähden arvoinen pohjanoteeraus, mutta kai tämän voi tahattoman viihdearvonsa vuoksi mieltää jonkin sortin guilty pleasureksi.
3 months, 3 weeks ago
Leijonasydän
 Leijonasydän 4/10
3 months, 3 weeks ago
Harold & Kumar Go to White Castle
Arachnophobia

3 months, 4 weeks ago
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Harold & Kumar Go to White Castle

have watched

4/10

Arachnophobia

5/10


3 months, 4 weeks ago
Ant-Man
20th of November, DVD Lupaavan alun jälkeen menettää loppua kohden otteensa. Ei huonointa Marvelia, muttei parhaimmastakaan päästä. Varsin tylsä ja sieluton kohellus, joka loistaa tekniseltä toteutukseltaan, mutta ontuu lähes jokaisella muulla osa-alueellaan. Juoni on unohdettava ja pahis varsin munaton tapaus. Jokunen onnistunut läppä onnistutaan vetämään, mutta niiden seassa on myös todella väsynyttä huulenheittoa. Paul Rudd Ant-Manina on ihan siedettävä, eikä Michael Douglas hänkään huono ole, mutta varsin moni roolihahmoista meni täysin ohi korvien ja silmien. Slapstick-tason toiminta on yllättävän nokkelaa, ettei siinä mitään. Kai tämäkin olisi voinut olla reilusti huonompikin, ottaen huomioon monen muun Marvel-leffan laadun. Lisäksi tuotanto-ongelmien kanssa paininut teos on jaksanut vetää kunnialla loppuun saakka, mitä arvostan. Että sen puolesta voisi valitukset jättää tämän kohdalla sikseen ja myöntää vain, että tämä oli ihan yllättävän siedettävä tapaus supersankarielokuvien loppumattomassa virrassa.
4 months ago
Ant-Man
 Ant-Man 5/10
4 months ago
Kookosbanaani commented on a list
Elokuvapäiväkirja (183 movies items)

"Black Swanin katsoin itsekin hiljattain ja häiritsevän paljon toistui samoja elementtejä mitä Satoshi Konin Perfect Bluessa (vaikka Aronofsky väittääkin, ettei ole ammentanut esikuvaansa siitä"


4 months ago
Once Upon a Time in China II
19th of November, DVD Odotin tasapaksua jatko-osaa, mutta sain paljon enemmän ja tämä on lähestulkoon ensimmäisen osan veroinen kamppailuelokuva. Kuten myös enimmäisessä Once Upon a Timessa, myös tässä näytetään pala Kiinan historiaa. Siinä missä ensimmäisessä osassa käsiteltiin 1800-luvun imperialismia, jatko-osassa on yhtenä kantavista teemoista mm. akupunktion leviäminen länsimaihin. Historiaa käsitellään tällä kertaa hieman ohuesti, mutta se ei itseäni haitannut, sillä näyttävästi koreografioidut toimintakohtaukset viihdyttivät edelleen. Kakkososan toiminta on enemmän sarjakuvamaista mitä edeltävässä osassa, mutta säilyttävät kuitenkin uskottavuutensa.
4 months ago
Casino
18th of November, DVD En saanut tätä katsoessani mielestäni sitä tosiseikkaa, miten samanlaisia Scorsesen modernit rikoselokuvat ovat keskenään. Departed on sieltä tylsemmästä ja unohdettavammasta päästä, Wolf of Wall Street pelastuu DiCaprion hulvattoman roolisuorituksen ansiosta ja Goodfellas on kärkipäätä, vaikkei kuvaa läheskään yhtä onnistuneesti tai uskottavasti mafiaelämän arkisempaa puolta mitä HBO:n loistava Sopranos. Casino on taas kuin Goodfellasin häiriintyneempi pikkuveli, jossa väkivalta on kuvattu mahdollisimman kaunistelemattomalla ja luotaantyöntävällä tavalla. Juoneltaan tämä on enemmän tai vähemmän sitä samaa ennalta-arvattavaa Scorsesea, missä kuvataan yhden imperiumin nousu ja tuho. Eniten tässä häiritsi, miten DeNiro ja Pesci vetävät lähes identtiset roolisuoritukset, mitä Goodfellasissa ja tämä koittaa vähän väkisinkin yltää samalle tasolle. Sharon Stone on poikkeuksellisen rasittava ahneena, huumeisiin menevänä prostituoituna, vaikkakin Stone tekee roolissaan ensiluokkaista työtä. Scorsesen elokuville tyypillisesti kuvaus on jälleen nautittavan ensiluokkaista ja 70-luvun Vegas on yksityiskohtien juhlaa kylpiessään neonvaloissa ja kullassa. Sinällään ihan onnistunut elokuva, mutta liian samankaltainen Goodfellasin kanssa, jotta yltäisi suosikkeihin.
4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Rick and Morty

4 months ago
Honeymoon
17th of November, Netflix Pimeälle syksyiselle perjantai-illalle oikein menevä kauhupätkä. Kolkko tunnelma on tässä pienen budjetin jännärissä kohdillaan ja toisin kuin monessa muussa genrensä leffassa, tämä pitää katsoa ajatuksella läpi, sillä katsojaa ei ohjata kädestä pitäen. Varsin minimalistisella kuvauksella saatu aikaa toimivaa jännitystä ja pelottavinta tässä olikin tuntemattoman pelko. Hyvin käsiteltiin myös pelkoa siitä, miten aviopuoliso paljastuukin vähitellen olevansa enemmän tai vähemmän mielisairas. Hieman ärsytti juonen lievä kliseisyys, esimerkiksi miksi ihmeessä kukaan lähtisi häämatkalle keskellä metsää sijaitsevaan ankeaan mökkiin, joka jo alkumetreillä huokuu pahanenteisyyttä. Myös ajoittain juoni polki pitkään paikoillaan, ilman että mitään edistystä tapahtui ja vasta loppua kohden alkaa oikeasti tapahtumaankin jotain. Tämä leffa ei ihan vastaa kaikkiin kysymyksiin, mutta ei tämän kai ollut tarkoituskaan.
4 months ago
Honeymoon
 Honeymoon 6/10
4 months ago
4 months ago
127 Hours
12th of November, DVD James Franco juo kustaan ja näkee puhallettavia Scooby-Doo -nukkeja. Tämä nyt vaan ei ollut minun juttuni oikeastaan yhtään. Tylsähkö puolitoistatuntinen, joka myy alkuun katsojansa turhan halvalla ja lopuksi läjäyttää ruudulle ylidramaattisen lopetuksen. Ihmisen sinnikkyyttä ja selviytymisvaistoa olen nähnyt jo monessa muussa elokuvassa, eikä tämä ole yhtään sen omaperäisempi. Francon sekoaminen aiheutti totta puhuen enemmän huvittuneisuutta. Kuvaus- ja leikkaustyyliltään liian vauhko minun makuuni. Pari inhorealistista ja ahtaanpaikan kammoa aiheuttavaa kohtausta lukuunottamatta varsin unohdettava kokemus, mutta voittaa mennen tullen Slummien miljonäärin kaupallisen tietovisapropagandan.
4 months, 1 week ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block