Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Kookosbanaani added 2 items to their collection
Bone, Vol. 4: The Dragonslayer

8/10

Delicatessen

6/10


7 months ago
Delicatessen
The Other Side of Hope

7 months ago
Kookosbanaani commented on a list
Elokuvapäiväkirja 2018 (457 movies items)

"Jani Toivola näyttelemässä itseään ja saadessaan annoksen käsikranaatista on ehkäpä kotimaisen elokuvan huippuhetkiä. Menee samaan kategoriaan mitä Tony Halmeen pää huussinluukussa Pontero"


7 months ago
Kookosbanaani added 3 items to Kirjat 2018 list
Bone, Vol. 1: Out From Boneville
Bone, Vol. 2: The Great Cow Race
Bone, Vol. 3: Eyes of the Storm

7 months ago
Kookosbanaani posted a list
Kirjat 2018 (11 books items)
7 months ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Bone, Vol. 3: Eyes of the Storm

7/10

Bone, Vol. 1: Out From Boneville

8/10

Bone, Vol. 2: The Great Cow Race

8/10


7 months ago
Kookosbanaani voted for list
My movie year 2018 (649 movies items)
7 months ago
Kookosbanaani voted for list
Film Journal 2018 (156 movies items)
7 months ago
Kookosbanaani voted for list
7 months ago
Kookosbanaani voted for list
7 months ago
An American Werewolf in London (1981)
The Passion Of The Christ (2004)

7 months ago
Häjyt
 Häjyt 5/10
7 months, 1 week ago
Häjyt
10.4 Kai tämä sitten on Aleksi Mäkelän paras elokuva, mutta paljoa siihen ei vaadita. Vähintäänkin siedettävä tapaus ajalta, jolloin Mäkelän pää ei ollut vielä liian syvällä amerikkalaisten rikoselokuvien pohjattomassa likakaivossa. Rööperihän apinoi tämän saman uudestaan, mutta moninkertaisesti aivottomampana, höystettynä naurettavan amatöörimäisesti toteutetuilla Hollywood-hidastuksilla. Häjyt on nykyaikainen puukkojunkkaritarina ja juurikin se ennalta-arvattava prototyyppi Mäkelän myöhemmille elokuville, minkä sen pelkäsinkin olevan: eli tyhmät elämäntaparikolliset tekevät tyhmiä virheitä. Samuli Edelmannin sekopääjuntin alamäki on jo alusta asti selvä, kuten myös Veijosen mahdollisuus uuteen elämään. Roolihahmot ovat kaikki käveleviä stereotypioita, joista päällimmäisenä jäi mieleen Kari Väänäsen tarpeettoman rasistinen kovanaamakyttä. Pateettisen ylidramaattinen kuvaus pohjalaisesta mentaliteetista. Soundtrack on ihan hyvä, vaikka sisältääkin ne kaikista ennalta-arvattavimmat, yleisöä kosiskelevat kappaleet Murheellisten laulujen maasta Baddingin Paratiisiin.
7 months, 1 week ago
Killer
Umberto D.                 (1952)

7 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Killer

have watched

5/10

Umberto D.                 (1952)

have watched

9/10

Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls

8/10


7 months, 1 week ago
The Leopard
8.4 Viscontin kulttiklassikko on hyvin aikaa kestänyt pukudraama, joka kuvaa sisilialaisen aateliston lopullista romahtamista sekä tästä syntynyttä yhteiskunnallista murrosta. En ole erityisemmin Downton Abbey -tyylisten pukudraama-alagenren edustajien suurimpia faneja, mutta tämä ajaa historiallisena draamana erinomaisesti asiansa. Burt Lancaster eläytyy inhimillisesti rooliinsa aristokraattina, kuka vasta ensimmäisenä tajuaa hänen maailmankuvansa olevan peruuttamattomasti muuttumassa. Claudia Cardinale taas on tyrmäävä, niin kuin aina. Visuaalisesti tämä freskomainen teos yltää jopa vuotta aiemmin julkaistun Arabian Lawrencen tasolle. Palatsin ja pukujen lisäksi Giuseppe Rotunnon kameratyö vangitsee näyttävästi myös ympäröivän puutarhan vehreyden. Näyttävä taistelu Garibaldin armeijaa vastaan Palermon kaduilla, sekä lopun katkeransuloinen häävalssi ovat mieleenpainuvia kohtauksia. Ei mikään ihme, että myös Coppola lainasi jälkimmäistä Kummisetäänsä.
7 months, 1 week ago
Seven Samurai (1954)
7.4 (uusintakatselu) Hyvä palata takaisin alkujuurille nyt, kun olen viime aikoina sivistänyt itseäni Kurosawan vähemmän tunnetummalla tuotannolla. Edelleen yhtä mainio mitä ensimmäisellä katselukerralla useampi vuosi takaperin. Kurosawan eepos on syvästi humaani veljeyden ylistys ja tarina seitsemästä samuraista, jotka hylkäävät tiukan samuraietikettinsä suojellakseen pientä talonpoikaiskylää rosvojoukolta. Aluksi elokuvan seitsemän protagonistia taistelevat vain ruuasta, lopulta kunniasta. Toshiro Mifunen samuraiksi naamioitunut talonpoika tuo muiden isännättömien roninien joukkoon kauan kaivattua maanläheisempää näkökulmaa. Jälleen loistava roolisuoritus Mifunelta, joka on sekoitus koomista kevennystä ja traagista antisankaria. Mifunen eläytyminen rooliinsa on ihailtavan uskottavaa, vaikka joutuukin kekkuloimaan huomattavan osan ajastaan paljaiden pakaroiden hytkyessä. Pituus ei haittaa lainkaan ja seitsemän samurain ystävyyttä ja toveruutta kuvataan ilman yhtäkään ylimääräistä kohtausta. Perinteisten westernien tavoin kuoleman vääjäämätön lähestyminen on piinaava. Elokuvan katkeransuloinen lopetus taas saa melkein minutkin kyyneliin. Vaikea valita loppupeleissä sitä yhtä ja oikeaa Kurosawaa mistä pidän eniten, mutta tällä hetkellä tämä vie kyllä selkeästi voiton.
7 months, 1 week ago
7 months, 1 week ago
Kagemusha (1980)
6.4 Erinomainen teos jälleen Kurosawalta. Tarina kahden klaanin taistelusta Sengoku-kaudella, sekä huijarista, kuka omaksuu maineikkaan sotalordi Shingenin identiteetin tämän kuoltua. Ehdottomasti Tatsuya Nakadain uran kohokohta tämän näytellessä sekä maineikaista sotasankaria, että tämän pelkurimaista, vaikkakin hyväntahtoista kaksoisolentoa. Osittain tässä toistui samoja elementtejä, mitä Ran'ssa, mutta paljon on eroavaisuuksiakin. Kurosawan elokuvien loisto ei katoa lainkaan, vaikka kyseessä olisikin värielokuva. Itse asiassa miehen myöhäisemmässä tuotannossa väreillä on suuri merkitys narratiivin kannalta. Kagemushassa loistavat erityisesti maalausmaiset uniepisodit, kuten myös verinen ja upea lopputaistelu, joka on kuvattu ilman audiota eli täydessä hiljaisuudessa. Puhdasta cinemaahan tämä on.
7 months, 1 week ago
Kookosbanaani added 1 item to Pelit 2018 list
Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls
9.4 Tuli pienenä kulttuurishokkina tämä aluksi, kun olin tottunut nauttimaan Danganronpani omaperäisenä investigation/trial -yhdistelmänä, kunnes muistin pääsarjan pelienkin olevan raikkaita genresekoituksia. Tämä väliepisodi sijoittuu ensimmäisen ja toisen osan välille, jossa pelataan ensimmäisen protagonistin Makoto Naegin pikkusiskolla halki anarkian turmeleman kaupungin. Mukana kelkassa on myös ensimmäisestä osasta tuttu Toko, jonka sarjamurhaaja alter ego Genocide Jackillä pelaaminen on ehdottomasti pelin parasta antia. Näppärä ja omaperäinen räiskintä, jonka olan yli sijoitettu kolmannen perspektiivin kamera on runsaasti velkaa Resident Evil 4:lle. Lapsihahmot ovat kieltämättä melko rasittavia, mutta konsepti lasten kapinasta on niin rohkea, etten voi kuin hattua nostaa. Hauska peli kaikin puolin, mutta turhan helppo. Ei myöskään ihan tunnu täydeltä Danganronpalta, sillä olen itse tottunut juonen huomattavaan yllätyskertoimeen, joka tällä kertaa oli harmillisen ennalta-arvattava.
7 months, 1 week ago
7 months, 1 week ago
The Wizard of Oz
5.4 Oikein sutjakka satuelokuvien ikivihreä, joka soveltuu sekä nuoremmalle että vanhemmallekin väelle. En vain harmikseni pysty katsomaan tätä nostalgian silmälasien lävitse ja lapsena tämän näkeminen olisi kullannut muistot aikuisikään mennessä. Ymmärrän toki hyvin, kuinka tämä on ihastuttanut sukupolvia toisensa perään. Elokuvan opetus ja moraalisaarna ei ole onneksi Disney-elokuvien "Rakkaus voittaa kaiken" -tasoa, vaan täynnä elämänviisauksia, joista tärkeimpänä teemana on "koti on paras paikka". Aivoja etsivä Variksenpelätin, sydäntä etsivä Peltimies, sekä rohkeutta tavoitteleva Pelkuri-Leijona ovat kaikki ikimuistoisia ja ikonisia roolihahmoja, kuten myös Judy Garland ainoana ja oikeana Dorothynä. Elokuvan musiikkinumerot eivät oikein kolahtaneet, lukuun ottamatta tunnelmallista "Somewhere over the Rainbow" -kipaletta. Visuaalisesti kunnianhimoinen elokuva, jossa kotikoti Kansas on kuvattu Dorothyn silmistä mustavalkoisena, Ozin ihmemaan räikeys puolestaan näyttävällä technicolorilla. Tämä jos mikä elokuva sai minut tuntemaan itseni uudestaan lapseksi ja samalla myös yksi niistä elokuvista, joita näyttäisin jälkikasvulleni.
7 months, 1 week ago
7 months, 1 week ago
Red Beard
 Red Beard 8/10
7 months, 1 week ago
Red Beard
4.4 Kurosawan ei-samuraielokuvat eivät saa täällä länsimaissa osakseen sitä tunnustusta, minkä ne ansaitsevat. Ikirua on lähes tulkoon mahdoton ylittää, mutta harmillisen vähälle huomiolle jäänyt Punaparta tulee hyvänä kakkosena perässä. Aikuistumistarinana erinomainen ja maanläheinen. Nuoren, vastavalmistuneen lääkäri Yasumoton on valittava työnsä kunnian ja maineen välillä. Syrjäisen tuppukylän vaatimaton klinikka ei ehkä ole kunnianhimoisen nousukkaan ihannetyöpaikka, mutta tarjoaa kuitenkin köyhille potilaille ilmaista sairaanhoitoa. Yuzo Kayaman näyttelemän Yasumoton lapsekkuus elokuvan alkuminuuteilla herättää kyllä huvitusta, kun mies juo työaikanaan sakea ja kieltäytyy sairaalavaatteiden käytöstä koittaessaan epätoivoisesti saada potkut töistä. Kurosawa kuvaa onnistuneesti 1800-luvun lääketieteen silkkaa ankaruutta, kuten myös sitä sosiaalista epätasa-arvoa, mikä oli tuolloin tyypillistä. Toshiro Mifune pahamaineisen ankarana, vaikkakin myötätuntoisena ja työlleen omistautuneena tohtori Punapartana on yksi miehen muistettavimpia roolitöitä.
7 months, 1 week ago
Escape from Tomorrow                 (2013)
3.4 Omaperäinen tapaus, joka kulkee Lynchin ja Polanskin trillerien jalanjäljissä. Mielenkiintoinen konsepti, joka ei toisaalta hyödynnä kaikkea potentiaaliaan. Eraserheadin tyylinen kauhuelokuva sijoitettuna Disneyn huvipuistoon olisi ollut mielenkiintoisempaa seurattavaa, mitä outoudessaan absurdi psykodraama. Pakoa arjesta käsitellään toisaalta ihan kiitettävästi ja sitä, miten pahimmillaan edes lomamatkalla ei pääse työttömyyden ankeudesta irti. Pakko arvostaa toisaalta ohjaaja Randy Mooren silkkaa vittuilevaa tyyliä haistatella Disneyn kaltaisille isoille studioille, joka näkyy myös siinä, että tätä kuvattiin luvatta Floridan ja Kalifornian huvipuistoissa. Liian absurdi ja suurudenhulluuteensa kompasteleva tapaus, jotta menisi alas satiirina isojen studioiden moraalittomasta toiminnasta. Teknisiltä ratkaisuiltaan puolestaan hieman erikoinen tapaus, joka yhdistelee mustavalkokuvausta greenscreen-efekteihin. Hyvin hankala elokuva pisteyttää epätasapainoisen sisältönsä suhteen, mutta jo pelkän erinomaisen konseptinsa vuoksi on tämä keskinkertaisuuteen hukkuva tapaus vähintäänkin katsottava.
7 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Pelit 2018 list
Doki Doki Literature Club!
6.4 Tämä peli ei ole ihan sitä, miltä se aluksi näyttää. Juonipaljastusten takia laitan jotain analyysintynkää spoiler tagin alle. Kyseessä on siis visual novel -tyyppiseksi deittailusimulaattoriksi naamioitu kokeellinen psykologinen kauhupeli. Pelin ensimmäinen osio on hyvinkin kevytmielistä söpöjen tyttöjen naurattamista, kunnes yllättäen tapahtuu kummia ja peli alkaa rikkoa neljättä seinää. Lopulta neljäs seinä murenee lopullisesti alta pois ja paljastuu, että peli ei pysty paitsi ajattelemaan itsenäisesti, myös vaikuttamaan aktiivisesti pelin tallennustiedostoihin. Tämä tuntui loppua kohden vain entistä enemmän peliltä, joka ohjaa itse itseään sen sijaan, että kaikki olisi täysin pelaajan hallussa. Pelin neljättä seinää rikkovat ja psykologiset kauhuelementit yltävät yllättävän häiritseviin sfääreihin. Tässä jää jopa vanhan kunnon Metal Gear Solidin Psycho Mantis kakkoseksi. Myös satiirisia elementtejä löytyy ja varsinkin loppua kohden peli alkaa vyöryttämään ruudulle pohdintaa sosiaalisen median aiheuttamasta riippuvuudesta, sekä yksinäisyydestä ja aikuisiän introvertismista. Peli on suunnattu nimenomaan visual novelin ystäville, mutta sitäkin enemmän deittailupelihirmuille. Itse olen enemmän ensimmäistä ja vain hieman jälkimmäistä, mutta vajoan kuitenkin juuri ja juuri kohdeyleisöön. Kunnianhimoisen omaperäinen indie-projekti Dan Salvatolta, mieheltä, kuka yhdisteli deittailuanimen ja kauhupelin keskenään.
7 months, 2 weeks ago