Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Jäniksen vuosi                 (1977)
3rd of October, DVD Ehta kotimainen klassikko sekä näkemistäni Risto Jarvan elokuvista selkeästi paras. Edelleen ajankohtainen kertomus ihmisen ja luonnon välisestä yhteydestä. Antti Litjan Vatasen sekä jäniksen välinen ystävyys on kauniin vähäeleisesti kuvattu. Suomalaisen luonnon kauneutta taas ei ole yksikään toinen ohjaaja onnistunut vangitsemaan yhtä kauniisti mitä tässä. Paasilinnan alkuperäisromaanin yhteiskuntakriittisyys sekä teema ihmisen etääntymisestä luonnosta koskettaa nyt vieläkin enemmän mitä ensi-iltanaan. Tätä katsoessa tuli melkein itsekin mieli lähteä luontoon tarpomaan ilman selkeää määränpäätä.
1 year, 1 month ago
1 year, 1 month ago
Colossal
 Colossal  6/10
1 year, 1 month ago
Black Swan
2nd of October, DVD Aronofsky ei lukeudu lempiohjaajiini, vaikka tekeekin keskitasoa parempia elokuvia, jotka loistavat sekä visuaalisesti että audiovisuaalisesti. Syynä tähän lienee se, että hyvistä elokuvistaan huolimatta hän tuppaa aina valitsemaan idean, joka ei ole lähtökohtaisesti lainkaan omaperäinen tai tuore. Black Swanin tapauksessa ollaan selkeästi otettu vaikutteita Satoshi Konin mestarillisesta Perfect Bluesta, vaikka mies toisin väittääkin. Tämä kyseinen seikka häiritsi minua hiukan katselun aikana, vaikka muuten elokuvasta tykkäsinkin. Black Swan on elokuva, joka on melkein täysin Natalie Portmanin roolisuorituksen varassa. Lahjakkaan, mutta mielenterveydeltään epävakaan balettitanssijan Ninan matka kohti hulluutta on kuvattu ensiluokkaisesti. Kuvaus jäi tästä kaikkein päälimmäisenä mieleen ja jokainen tanssiliike on kuvattu sulavan yksityiskohtaisesti. Elokuvan viimeinen akti oli palkitsevin osuus, jossa tiivistyi kaikki se mitä elokuvan aikana yritettiinkin rakentaa. Muutamasta pelottavasta kohtauksestaan huolimatta ei ehkä niin vangitseva trilleri mitä dvd:n takakansi antoi ymmärtää, vaikka nautinkin suuresti elokuvan visuaalisesta puolesta sekä näyttelijäsuorituksista. Pitäisi kyllä uudelleenkatsoa Aronofskyn tuotantoa uusiksi, kun nuo tämänhetkiset pisteytykset tuskin pitävät enää paikkaansa.
1 year, 1 month ago
Black Swan
 Black Swan 6/10
1 year, 1 month ago
Täältä tullaan, elämä!
1st of October, DVD Kolme iltaa putkeen pelkkää Tromaa vaati kyllä veronsa ja nyt vaihteeksi ajattelin katsoa jotain, jolla on oikeasti jotain elokuvallistakin arvoa. Täältä tullaan elämä on karulla tavalla realistinen, mutta kuitenkin rosoisen kaunis ja ajaton nuoruudenkuvaus, jossa välittyy erinomaisesti aikakauden punkhenki ja nuorisokulttuuri. Aidolla synnytyksellä alkava elokuva on yllättävän raju intro kotimaiselle elokuvalle ja toimii vakavasti otettavana moodsetterinä kaikelle tulevalle. Ohjaaja Tapio Suomisen kuvaus tarkkailuluokan ongelmanuorista on edelleen pettämättömän ajankohtainen. Koko muu koulu rehtoria myöten näkee tämän kyseisen pienluokan vain sopeutumattomien rasavillien sakkina, mutta katsoja näkee heidät juuri sellaisina kuin he oikeasti ovat: risaisten perhetaustojen ja opettajien vähättelevän asenteen kalvamina sieluina, joille on vaikeaa löytää paikkaansa yhteiskunnan asettamien vaatimusten edessä. Amatööritason näyttelijät vetävät loistavat roolisuoritukset. Esa Niemelä on helposti samaistuttava haavoittuvaisena Jussina ja Pertti Reposen sympaattinen tarkkisluokan opettaja on itsekin yhtä yksinäinen, mitä moni hänen oppilaistaan. Kati Outinen on hänkin debyyttiroolissaan vaikuttava luokan ainoana tyttönä. Pelle Miljoonan ja Maukka Perusjätkän tahdittama elokuva ei käy missään välissä tylsäksi tai puuduttavaksi, vaikkakin pituutta on ehkä hieman liikaa. Olisin myös toivonut hiukan enemmän syvyyttä muihin tarkkailuluokan nuoriin ja heistä ainoastaan vain muutaman taustoihin paneuduttiin kunnolla. Tässä on elokuva, joka loi pohjaa koko tulevalle vuosikymmenelle.
1 year, 1 month ago
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead                 (2006)
30th of September, DVD Voi vittu mikä elokuva. Tästä on paha sanoa, vihaanko tätä vaiko rakastan salaa. Meno on överimpää, kuin yhdessäkään aikaisemmassa Troma-elokuvassa yhteensä. Tälläkin kertaa pahasti ylipitkä ja tylsä, mutta viihdytti satunnaisesti niinä harvoina hetkinä, kun meno oikeasti yltyi goreksi. Alkaa todella laahavasti ja kestää huomattavan tovin, ennen kuin oikeasti alkaa tapahtua. Jotain purevaa kritiikkiä pikaruokaketjujen epäeettisyydestä koitetaan siinä sivussa vääntää, vaikkakin hyvin ohuesti. Lloyd Kaufmanilla näyttää kuitenkin olevan hauskaa pomppiessaan sukkahousuissa ja hameessa, joten kaipa se on tärkeintä. Tämä olisi pitänyt kyllä katsoa krapulassa, ellei peräti humalassa, jotta olisi säästynyt muutamalta erittäin suurta myötähäpeää aiheuttavalta musiikkinumerolta. Jos olet aina halunnut nähdä verta, suolenpätkiä, jättimäisiä zombiekanoja ja kuvottavia ulostepurkauksia samassa paketissa, tämä on sinulle.
1 year, 1 month ago
Troma
29th of September, DVD Elämä Tromavillessä oli näköjään niin perseestä, että sieltä piti paeta amerikkalaista unelmaa ulkomaille. Mutta koska tromalaiset ovat tuomittuna ikuiseen kärsimykseen, kuin kohtalon ivana heidän lentokoneensa haaksirikkoituukin autiolle saarelle ja herätään siihen tosiseikkaan, ettei elämä tuon maailman ongelmajätekeskuksen ulkopuolella ole yhtään sen mukavampaa. Lähtöasetelmaltaan ehtaa Tromaa, mutta harmillisesti tällä kertaa meno lässähti varsin puuduttavaksi. Eiliseen Class of Nuke 'Em Highin verrattuna Troma's War on tylsä, yksitoikkoinen ja olemattomaan sisältöönsä nähden ylipitkä snorefest, jota katsottaessa puolitoistatuntia tuntuu liki neljältä ja puolelta tunnilta. Leffan nimi on kyllä äärimmäisen lupaava, mutta itse en ihan toivonut Troman sotaelokuvalta Rambo-tyylistä apinointia autiolla saarella. Pari ihan hauskaa kohtaa löytyy, mutta muuten sangen unohdettava tapaus.
1 year, 1 month ago
Troma
 Troma's War 4/10
1 year, 1 month ago
Kookosbanaani added 4 items to their collection
1 year, 1 month ago
Class of Nuke
28th of September, DVD Päätin sitten vihdoin ja viimein korkata tuon Best of Troma -kokoelman. Neljän leffan paketin aloittava Class of Nuke 'Em High on käsittääkseni Toxic Avengerin ohella Troman tärkeimpiä kulttiklassikoita ja jotka loivat yhdessä pohjaa Troman omaperäiselle tyylille luoda röyhkeitä ja anteeksipyytelemättömän vastenmielisiä b-elokuvia. Juoni ja lähtöasetelma ovat kuin suoraan plagioitu Class of 1984:sta, paitsi että mukaan on sekoitettu ripaus splatteria, mustaa huumoria sekä ydinjätehirviö. Ihastuin tuohon teinielokuvan puolikkaaseen hetkessä ja tämä näyttää ja tuntuu vieläkin enemmän 80-luvun tuotteelta, mitä Toxie. Tromavillessa ei kyllä pahemmin ongelmajätepäästöistä välitetä ja siinä sivussa brutaalisti kuolleet viattomat sivulliset ovat vain sivuseikka. Katsojasta riippuen tämän voi nähdä myös jonkinlaisena satiirina nykyajan teollistumisesta, mutta en usko, että Lloyd Kaufman halusi tehdä muuta kuin astetta ronskimman kauhukomedian. Verta, suolenpätkiä, tissejä ja jopa Toxic Avengerista tuttu läski pormestari ovat mukana ja mitä sen parempaakaan sopii Tromalta odottaa. Poikkeuksellisen laadukasta roskaa, joka sopii katsottavaksi myös muulloin kuin krapula-aamuna.
1 year, 1 month ago
Irreversible                  (2002)
27th of September, DVD Gaspar Noen haastava Irreversible vie katsojansa mukavuusalueen ulkopuolelle. Toisin kuin psykedeelinen Enter the Void, Irreversible on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä tapahtuva shokkihoito. Pahamaineinen, yhden otoksen, ja liki kymmenen minuuttia kestävä raiskauskohtaus on erittäin epämiellyttävä kohtaus, joka saa katsojan kyseenalaistamaan kaiken sen, mitä on valmis elokuvalta näkemään. Noen omaperäinen tyyli kertoa elokuva käänteisessä järjestyksessä on erittäin nerokas ratkaisu, joka ei ole pelkkää esteettistä kikkailua, vaan joka kääntää elokuvan sanoman täysin toiselle kurssille. Kostotarinana alkava elokuva muuttuu lopulta eksistentialistiseksi pohdinnaksi ajan ja kohtalon merkityksestä. Niin kuin elokuvan nimessäkin lukee, peruuttamattomuus on tässä kantavana tekijänä. Mitä ikinä elämässäsi teetkään, niin kaikki se on peruuttamattomanta. Noe herättää katsojassa myös kipinän pohtia, että onko ihmisellä oikeasti mitään päätösvaltaa elämässään, vai seuraavatko tapahtuvat toisiaan sitä mukaa, miten kohtalo on ne meille ohjelmoinut. Tässä elokuvassa meinasi kyllä välillä tulla aidosti paha olo, ei pelkästään brutaalin väkivallan takia, vaan myös poukkoilevan käsivarakameran pyöriessä ja pomppiessa pitkin ruutua. Tätä tukevat myös painostava äänimaailma, joka koostuu etenkin alkupuolella lähinnä matalista kumahduksista. Rytmitykseltään kokonaisuus tuntui enemmän yhdeltä pitkältä otokselta, joka kohtausten välillä liukuu yhdestä ulottuvuudesta toiseen. Järkyttävästä sisällöstään huolimatta Irreversible tarjoaa paljon enemmän. Monica Belluccin ja Vincent Casselin syvästi inhimilliset roolisuoritukset näyttävät hyvin, miten haavoittuvainen olento ihminen on ja miten kosto on aina päälimmäisin tunnetila silloin, kun tragedia sattuu omalle kohdalle. Elokuvan toisella puoliskolla on myös keskustelua elämästä, seksistä ja tunne-elämän merkityksestä. Monelta on ihan syystäkin jäänyt Irreversiblen syvempi merkitys kokematta, sillä herkempi katsoja luovuttaisi viimeistään puolivälissä. Kyseessä on kuitenkin tapaus, joka tarvitsee kunnolla avautuakseen kypsyyttä ja suvaitsevaa mieltä, jotta näkee pintaa syvemmälle. Irreversible on elokuva, joka on samaan aikaan yhtä järkyttävä, kuin se on myös kaunis.
1 year, 1 month ago
1 year, 1 month ago
Kookosbanaani posted a image

1 year, 1 month ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Inhumans

1 year, 1 month ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Helppo elämä
Complete Episodes: 32 Seasons: 3
1 year, 1 month ago
Millennium Actress (2001)
23rd of September, DVD Petyin hieman tällä kertaa. Todella omaperäinen juonenkuljetus, joka tuntui välillä vain verukkeelta peittää kliseinen juoni alleen. Kon yritti tällä selkeästi koetella sitä samaa todellisuuden ja fiktion rajoja mitä Perfect Bluessa, tällä kertaa tosin romanttisen seikkailuelokuvan muodossa. Tavallaan Millennium Actress on "elokuva elokuvan sisällä": päähenkilö Chiyoko käy läpi elämäänsä ja näyttelijän uraansa visuaalisen elokuvan muodossa. Asetelmat ja kohtaukset seuraavat toinen toisiaan kuin junarata ja välillä kokonaisuus tuntui lähinnä ohuelta pastissilta japanilaisesta elokuvakulttuurista ja sen historiasta. Vaikka juonta hiukan kliseiseksi moitinkin alunperin, niin se ei itseäni haitannut, vaan enemmänkin se, miten etäisesti elokuvassa loppujen lopuksi käsiteltiin elokuvakulttuuria. Visuaalisesti todella upea elokuva, kuten myös toteutukseltaan, mutta ei nähtävästi ollut oikea ajankohta tämän leffan katsomiselle. Tämän lisäksi omistamani DVD ei tahtonut oikein toimia läppärillä jonkin sortin formaattiepäsopivuuden takia ilman raskasta nykimistä, mikä haittasi katselukokemusta. Lopusta pidin erittäin paljon ja olihan tämä ihan hyvä elokuva Konilta, vaikkakin jäi eilisen Tokyo Godfathersin varjoon. Katson varmasti toiste paremmalla ajankohdalla ja yhteensopivammalla formaatilla, jotta voin kohottaa arvosanaa vielä puolikkaan verran.
1 year, 1 month ago
1 year, 1 month ago
Tokyo Godfathers                 (2003)
22nd of September, DVD Satoshi Konin tuotantoon tutustuttu vaihteeksi lisää. Perfect Blue on edelleen miehen paras teos, mutta kyllä tämä tulee perässä hyvänä kakkosena. Tokyo Godfathers on lämminhenkinen nykyajan joulutarina, joka kertoo tarinan kolmesta kodittomasta sekä hylätystä vauvasta. Mikään Kolme miestä ja baby -tason keskinkertainen komediasähellys tämä ei ole, vaan kertomus yhteiskunnan vähäosaisista ja ulkopuolisista. Löydettyään juonen keskiössä olevan vauvan, elokuvan päähenkilöt alkavat käydä uudelleen läpi identiteettiään ja sitä, mikä heidät vei kaduille alunperin. Kolmikko näkee vauvassa toivoa tulevaisuutta kohtaan ja elokuvan lopussa todellakin herää katsojalla ajatus siitä, miten koskaan ei ole liian myöhäistä nousta takaisin jaloilleen. Animelle tyypilliseen tapaan kokonaisuus ei ole ryppyotsaista melodraamaa, vaan ihmisläheistä draamaa höystettynä satunnaisella slapstick-huumorilla. Hyvä anime-pätkä, joka tosin Konin tuotannolle tyypillisesti jättää harmillisesti haluamaan lisää.
1 year, 1 month ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
The Punisher
Waiting for a new season Episodes: 13 Seasons: 1
1 year, 1 month ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
Elokuu

have watched

7/10

Blue Week

1 year, 1 month ago
IT (2017)
17th of September, Theater Tämä oli totta puhuen vasta ensimmäinen teatterissa näkemäni kauhuelokuva. Ja vedenpitävä todiste siitä, miten kauhuelokuvat on luotu katsottaviksi elokuvateatterissa isolta valkokankaalta, sillä en olisi jokunen kuukausi eteenpäin varmasti syttynyt tästä näin paljon kotiruudulta katsottuna. Tämä uudelleenfilmatisointi ei ole todellakaan mikään turha räpellys, vaan täysin onnistunut kasvojenkohotus alkuperäisestä. Siinä missä alkuperäinen minisarja kärsi tahattomasta koomisuudesta, 2017-versio menee enemmän itse asiaan, sortumatta turhaan ryppyotsaisuuteen. Kingin alkuperäiskirjalle tehdään reilusti enemmän oikeutta ja väkivalta on graafisempaa ja rohkeampaa. Tässä myös tuotiin paljon selkeämmin esiin, mitä kaikkea päähenkilöt pelkäävät ja miltä Pennywise heidän silmissään näyttää. Bill Skarsgård on roolissaan karmiva ja positiivisella tavalla hyvin iljettävä. Tim Curryn nenäkästä sanailua jäi ehkä hieman ikävä, mutta tämä Pennywise oli enemmänkin se kolikon toinen kääntöpuoli, joka minisarjasta puuttui. Lapsinäyttelijät ovat erittäin vakuuttavia. Ajallisesti tämä sijoittui 80-luvulle, toisin kuin Kingin romaanissa, mikä tekee tästä omalla tavallaan rebootin. Kunnianosoituksia kyseiselle vuosikymmenelle viljellään jatkuvasti, mikä ei ole lainkaan huono asia. Ja toisin kuin Stranger Thingsin ensimmäinen kausi, tämä ei myöskään ollut pelkkä pastissi, vaan enemmän kuin osiensa summa ja kauhuelokuva, joka tulee koskettamaan katsojien lapsuustraumoja vielä useamman vuosikymmenen.
1 year, 1 month ago
IT (2017)
 IT (2017) 6/10
1 year, 1 month ago
It
9th/10th of September, DVD Stephen Kingin Se on aikansa tuote, niin hyvässä kuin pahassa. Alkuperäinen, kaksiosainen tv-lähetys oli varmasti jännittävä kokemus, koska vastaavanlaista minisarjaa ei oltu aiemmin nähty. Nykymittapuulla tämä on turhan ylipitkä ja tylsä. Onhan tällä hetkensäkin. Tim Curryn Pennywise on yksi hauskimmista elokuvapahiksista koskaan ja yksi miehen legendaarisimmista roolitöistä. Lapsinäyttelijät ovat kauttaaltaan hyviä ja tämä minisarja tekee ensimmäisen puoliskon aikana harvinaisen hyvää työtä sen suhteen, että katsoja oppii kaikkien päähenkilöiden taustat ja miten Curryn hirviöklovni vaikutti heidän kaikkien mielentilaan. Harmillisesti toinen puolisko on hyvin laahaava ja suurin osa aikuisnäyttelijöistä vetää varsin puista veistetyt ja yliampuvat roolisuoritukset. Suurin ongelmani tässä on se, että en näe Pennywisea lainkaan pelottavana. Olen varmaan niitä harvoja, joilla ei koskaan ole ollut klovnifobiaa, joten varsin rajalliseen karnevaalikuvastoon nojaava kauhupätkä ei myöskään saanut kämmenpohjiani hikoomaan. Tietenkään tämä elokuva ei ole kertomus hirviöklovnista, vaan lasten aikuisikään asti ulottuvissa traumoissa, joka manifestoituu Pennywisessa. Välillä hänet nähdään klovnina, välillä muumiona, jopa ihmissutena. Jokainen päähenkilöistä näkee Pennywisesta juuri sen, mitä he eniten pelkäävät. Tätä myös Kingin alkuperäisromaani käsittääkseni ajoi takaa, mutta tämä harmillisen huonosti vanhentunut minisarja oli itselleni enemmän tahattoman koominen ja välillä hyvinkin melodramaattinen, kuin oikeasti ahdistava. On tämä kyllä itsessään kuitenkin katselemisen arvoinen, ihan vain yleissivistyksen takia ja jo pelkästään Curryn mahtipontisen roolisuorituksen takia. Ja Stand by Men tavoin myös yksi viime vuosisadan muistettavimmista aikuistumistarinoista.
1 year, 2 months ago
It
 It 6/10
1 year, 2 months ago
Once Upon a Time in China (1991)
9th of September, DVD John Woon tuotanto on tullut itselleni jo tutuksi aikoja sitten. Hong Kong -ohjaajista toiseksi merkittävimmän, Tsui Harkin tuotanto, on taas jäänyt harmittavan vähälle. Tutustuin uudemman kerran tähän ohjaajan Better Tomorrow III:n jälkeen ja muistinkin, että pitkään katselulistalla oleva Once Upon a Time in China kuuluu myös miehen tuotantoon. Joten nyt on tämäkin aukko paikattu sivistyksessä. Harkin merkkiteos on syystäkin Hongkong-elokuvakulttuurin merkkipaalu ja vaikuttanut sittemmin moneen muuhun martial arts -toimintaelokuvaan. Aikaisekseen elokuvaksi fysiikan lakeja koetteleva koreografia on erittäin komean näköistä ja taistelukohtaukset hyvin uskottavia. Tässä ei ole ollenkaan sitä samaa epäuskottavaa korniutta, joka Ang Leen Crouching Tiger, Hidden Dragon -elokuvaa vaivasi naurettavine vaijeritemppuineen. Juoneltaan tämä perustuu etäisesti Sergio Leonen Once upon a Time in the Westiin ja Harkin näkemys kansallissankari Wong Fei-Hungista on virkistävän erilainen. Stoalainen Jet Li on läpimurtoroolissaan kuin nyrkki silmään. Hitusen ylipitkä, vaikkakin monimutkaisessa juonessa käsitellään 1800-luvun imperialismia mahdollisimman monesta näkökulmasta. Asenteeltaan ja tunnelmaltaan hyvin viihdyttävä pätkä ja jo pelkkä orientaalinen score on itsessään kuuntelemisen arvoinen.
1 year, 2 months ago