Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Pölynimurikauppiaat                 (1993)
25.8 Autobonuksen tavoin materiaalia, joka ei sovi herkille. Ovelta ovelle -kaupustelijoiden arki lama-ajan Suomessa on niin karua seurattavaa, että vain suomalainen voi ymmärtää sen ankeutta. Työttömyyden selättäminen on vasta ensimmäinen vaihe, jonka jälkeen on vielä selvittävä itse työstä ja sen aiheuttamasta kuormituksesta. Harvapa sitä pölynimureita kauppaamalla rikastuu, mutta hyvässä lykyssä sitä pääsee ylös paskamerestä ja saa leivän pöytään.
2 months, 2 weeks ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
2 months, 2 weeks ago
The Phantom                 (1996)
Trading Places                 (1983)

2 months, 2 weeks ago
Zorba the Greek (1964)
24.8
2 months, 3 weeks ago
Whisper of the Heart (1995)
22.8 John Denverin "Take Me Home" -kappaleella alkava Sydämen kuiskaus omaa ehkä parhaimman ensivaikutelman kaikista näkemistäni anime-elokuvista. Shizuku on kauttaaltaan erinomaisesti kirjoitettu hahmo, joka muistutti minua monin tavoin itsestäni: hiljainen lukutoukka, joka haaveilee elämästä kotikaupunkinsa ulkopuolella sopivan elämänkumppanin kanssa. Yoshifumi Kondon ensimmäiseksi ja viimeiseksi ohjaustyöksi jäänyt elokuva on loistava esikoinen, harmi vain että miehen ura jäi näinkin lyhyeen. Huomattavasti parempi coming of age -tarina mitä Kissojen valtakunta.
2 months, 3 weeks ago
2 months, 3 weeks ago
Summer Wars
20.8
2 months, 3 weeks ago
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
14.8 (uusintakatselu) Vakavampi ote sopisi paremmin, mutta ihan viihdyttävää kieli poskessa -hömppäähän tämä on. Voittaa varmasti mennen tullen Russell Crowen jäykistelyt. Kevin Costner on alkanut jostain syystä ärsyttämään viime aikoina aivan suunnattomasti. Michael McSnanen lihava munkki rikkoo neljättä seinää yhtä ahkerasti kuin vetää viiniä. Alan Rickmanin sheriffi on aavistuksen liian koominen pahis. Sean Connery käy kääntymässä lopussa, koska eihän mikään historiallinen elokuva olisi mitään ilman häntä.
3 months ago
Kookosbanaani added 3 items to their collection
3 months ago
Sicario                 (2015)
12.8 Lupaavan ja ahdistavan alkunsa jälkeen alkaa menettämään otettaan. Ei järin mieleenpainuva saati omaperäinen huumetrilleri, jossa kytät ovat lähes yhtä likaisia kuin huumeparonit. Emily Bluntin naiivi poliisi on epärealistisen mustavalkoinen roolihahmo muuten melko harmaan moraalispektrumin joukossa.
3 months ago
Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)
5.8 (uusintakatselu)
3 months, 1 week ago
Perfect Blue (1997)
4.8 (uusintakatselu) Konin paras, ylivoimaisesti. Häiriintynyt sukellusmatka hulluuden partaalla olevan ex-poptähti Miman mieleen on toisellakin katselukerralla ahdistavaa seurattavaa. Samalla kuvataan myös sitä, miten sairaalloisesti fanikunta kohtelee idoliaan, jonka he näkevät enemmän avatarina kuin ihmisenä. Loppuun lisätty, päälleliimatun oloinen epilogi, joka avaa viimeisetkin solmut, ei pilaa kokonaisuutta, mutta on ratkaisu, jota Lynchin fanit eivät välttämättä arvosta.
3 months, 1 week ago
Screamadelica
 Screamadelica 8/10
3 months, 2 weeks ago
The Cat Returns
30.7 Ihan kiva pieni Liisa Ihmemaassa -henkinen seikkailu Ghibliltä, mutta tietyllä tavalla eloton tapaus studiolta, jonka elokuvat ovat tunnettuja elävistä maailmoistaan ja muistettavista hahmoistaan. Päähenkilö Haru on kovin yksiulotteinen tapaus ja jää pahasti Paronin sekä lihavan kissan varjoon. Parhaimmillaan tämä on silloin kun fokus on itse kissojen valtakunnassa, mikä ei ole kuin puolet elokuvan kestosta.
3 months, 2 weeks ago
The Dream Team                 (1989)
The Crow

3 months, 2 weeks ago
Witchfinder General
24.7 (uusintakatselu) Tämä jos mikä elokuva ei ole saanut kunnon formaattia osakseen. Käppäinen ulkoasu sekä jälkeenpäin lisättyjen kohtausten VHS-kuvanlaatu sopii näinkin pienellä budjetilla tehdyn ja aikaisekseen rohkean kauhuelokuvan tunnelmaan, mutta huono äänenlaatu ja tekstitysten puute hankaloittaa katselukokemusta. Arrow voisi ottaa tehtäväkseen restauroida tästä BD-julkaisun. Vincent Price on Vincent Price ja varsinkin karut kidutus- ja teloituskohtaukset kuvastavat hyvin sitä, miten ihmiset ovat niitä kaikista pelottavimpia hirviöitä.
3 months, 3 weeks ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Nightflyers

3 months, 3 weeks ago
Silence                 (2016)
21.7 Scorsesen paras teos pitkään aikaan, mikä on huomattava saavutus siihen nähden, miten tasapaksua settiä miehellä on ollut tarjottavana Aviatorista lähtien. Gangs of New Yorkia en ole vielä nähnyt, eli kokemusta ei ole ennestään Scorsesen taidoista ohjata historiallista elokuvaa, mutta on tämä nyt paljon parempi mitä suurin osa hänen moderneista rikoselokuvistaan. Ahdistava elokuva kaikinpuolin, joka kuvaa jesuiittapappeihin kohdistuvaa vainoa Japanissa. Japanilaisia ei kuvata tässä minään hirviöinä, vaan idealisteina, jotka vain puolustavat omaa kulttuuriaan. Jopa inkvisiittori näyttää, miten hänkin on vain periaatteiden mies, vaikka kidutus- ja teloituskohtaukset ovatkin vastenmielistä seurattavaa. Monessa Scorsesen elokuvassa liika pituus on yhtä kuin kirous, mutta ei tässä.
3 months, 3 weeks ago
3 months, 3 weeks ago
Cowboy Bebop: Knockin
20.7 Periaatteessa pidennetty yksittäinen jakso sarjasta, jossa on yksi saagan mielenkiintoisimmista ja siisteimmistä pahiksista. Katsoin sarjan uudestaan tässä hiljattain muistinvirkistykseksi ja tässä elokuvassakin kuvataan aikuisuuden kurjempia puolia. Kuvanlaadultaan ja animoinniltaan näyttävä. Yoko Kannon jazz-scorea kuuntelee mielellään. Kannattaa katsoa tämä ennen sarjan kaksiosaista finaalia, jonne tämä myös kronologisesti sijoittuu.
3 months, 3 weeks ago
Berserk
 Berserk 8/10
4 months ago
Kookosbanaani added 1 item to Episodemeter list
Berserk
Complete Episodes: 25 Seasons: 1
4 months ago
The Happiest Day in the Life of Olli Mäki
11.7
4 months ago
Elokuu
10.7
4 months ago
A Streetcar Named Desire (1951)
9.7
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
4 months, 1 week ago
Cujo                 (1983)
7.7 Castle Rockin pikkukaupungissa jaksaa sattua ja tapahtua, kuten myös tässä lempeimmässä koskaan tehdyssä koiraelokuvassa. Ainoa asia mikä tässä tappaa mielenkiintoa ja jännitystä on se valitettava tosiseikka, että päähenkilöt ovat suurimman osan ajastaan jumissa auton sisällä.
4 months, 1 week ago
North by Northwest (1959)
3.7 Hitchcockin ehkä viihdyttävin klassikko on sekoitus poliittista trilleriä ja takaa-ajo/farssikomediaa, jossa on ohjaajalle tyypilliset romanttiset parisuhdekoukerot mukana. Trikkikuvaus on vanhentunut yllättävän arvokkaasti, eikä edes ikoninen lentokonekohtaus näyttänyt yhtään kornilta.
4 months, 1 week ago